Ik heb zijn buitenkind geaccepteerd, maar die moeder zorgt voor problemen – anoniem Suriname

anoniem Paramaribo
Hocus spocus, bonudingen en hekserij. Bestaat dat allemaal wel?
Tijdens haar zwangerschap kwam Ursula erachter dat er ook een andere vrouw zwanger was. Ze is 3 maanden voor haar bevallen. Het kindje heeft ze geaccepteerd maar wel onder haar voorwaarden.

[quads id=1]

Alles ging goed, totdat zij en die moeder van het kind een kleine woordenwisseling hebben gehad. Nu gebeuren er allemaal vreemde dingen in het leven van Ursula. Ze twijfelt. Is die dame met hocus spocus bezig, of is haar relatie met Clide gewoon voorbij? Maar hoe verklaar je die vreemde ziekte die ze heeft? Ze wil graag met een bonumang gaan praten. Denken jullie ook dat het nodig is? Lees haar verhaal. Ze heeft dringend jullie advies nodig. Misschien is het beter om een vreemdgaande man NIET te vergeven. Wat denken jullie?

[quads id=1]

Samen wonen in Paramaribo

Hallo FamilieNieuws. Ik ben Ursula. Ik ben zelf iemand die helemaal niet gelooft in bonu, hekserij, voodoo en pandit dingen dingen, maar de dingen die ik de laatste tijd heb meegemaakt maken me wel bang en ik begin nu wel te twijfelen. Ik woon samen met Clide in Paramaribo. Zelf kom ik uit een boeren gezin uit Suriname zeg maar. Mijn oma’s moeder was wel donker maar verder zijn we een beetje kleurloos en cultuurloos – achtig. Niemand van ons gelooft in deze dingen. Niet dat ik weet tenminste
Ik heb een creoolse vriend hij gelooft er ook niet in hoor. Maar we hebben wel serieuze problemen op dit moment en ik denk dat er meer aan de hand is.

[quads id=1]

Lees ook: Mijn man is al 3 jaar dood, ik kan niet met andere mannen naar bed – anoniem Paramaribo

Ik hoor mijn moeder al zeggen: ‘Ik heb je gewaarschuwd met die jongen’
Clide en ik kletsten al een hele tijd met elkaar voordat we echt iets kregen. Ik weet precies wat mijn ouders voor mij in gedachten hadden en Clide is niet wat ze voor mij hadden gepland. Maargoed ik vaar mijn eigen koers. Maar soms denk ik wel dat ik beter naar mijn ouders had kunnen luisteren. Niet om Clide of zijn afkomst maar ik begrijp hem gewoon niet meer.

Fijne relatie

Ik zal alvast zeggen dat Clide en ik niet zo heel lang terug gewoon een hele fijne relatie hebben. En mijn ouders zijn dol op hem. Ik heb een dochtertje van bijna 3 jaar. Maar tijdens mijn zwangerschap ben ik er wel achter gekomen dat hij een andere dame zwanger heeft gemaakt. Niemand uit mijn familie weet het. Hij en ik zijn er uit gekomen en we hebben samen beloofd het kindje te helpen opvoeden. Ik wil alleen niet dat ze hem papa noemt maar Clide. Dat was mijn enige eis. Gewoon om problemen te voorkomen. Zijn buitenkind. Zijn dochter is 3 maanden ouder dan die van ons.

[quads id=1]

Zijn dochter komt gewoon hier en die moeder eerst ook. In ons oude huis. Vanaf baby kwamen ze al bij ons. Maar dat wil ik niet meer hebben. Sinds we verhuisd zijn komt ze ook niet meer hier. Niet binnen. Zijn dochter wel hoor. Ze is ook een beetje mijn kind geworden.

anoniem Paramaribo
Voorbeeldfoto van karlousm

Clide doet alles voor haar. Clide heeft een goed leven. Hij en ik hebben samen een bedrijf binnen de organisatie van mijn vader. Lang verhaal maar we doen het prima. We hebben ons eigen huis gebouwd en leefden een gelukkig leven. Ondanks de struggels die we hadden tijdens mijn zwangerschap. Dat was echt zwaar. Maar ik heb besloten hem te vergeven. Voordat ik moeder werd. Alles verliep ook wel goed met die moeder van zijn dochter. Ze was nooit moeilijk. Dat viel me altijd op. Ze kende haar plaats. Als jullie begrijpen wat ik bedoel. Al vond ik het diep in mijn hart wel erg dat mijn kind niet zijn eerste kind was.

[quads id=1]

Ongeveer een half jaar geleden rond onze verhuizing begonnen de problemen. Toen merkte ik dat ze vaker aandacht vroeg van Clide. Ineens zo was er iets veranderd. Hij moest vaker dingen voor haar doen. Ze zou een feestje geven voor de derde verjaardag van hun dochtertje. Clide regelde alles. We waren er ook bij het was ergens bij een zwembad in Paramaribo. Ze liet Clide ineens (voor het eerst) kennis maken met mensen als zijnde haar vader. Ineens wilde ze dat iedereen wist wie haar vader was, en ik vond dat niet goed.

We hebben afspraken gemaakt

Tuurlijk wist ik wel dat sommige mensen het wisten. Maar dat was in feite niet de bedoeling. Dat was 1 van de afspraken die we hadden. Alle drie hebben we dat afgesproken. Misschien niet zo leuk. Dat snap ik. Maar dat was de afspraak. En ik zou haar kind normaal accepteren binnen ons gezin. Wat ik ook met liefde heb gedaan.

[quads id=1]

Lees ook: Anoniem – Hij zorgt voor ons. Moet ik zijn Surinaamse buitenkind accepteren?

Weet je, die dame is namelijk ook een bekende in onze vriendenkring en ik wilde ook absoluut niet dat mijn ouders het moesten weten. Mijn mensen wisten van niets. Het zou alleen maar zorgen voor spanningen. Mijn vader en Clide kunnen het goed vinden en dat wilde ik ook graag zo houden. Ik heb Clide vergeven maar mijn vader en vooral mijn broertjes zijn niet zo makkelijk. Niemand moet aan hun zus komen. Ik wist dat het problemen zou geven,

Op Facebook

Dus op Facebook zag ik de volgende dag heel veel foto’s van Clide en haar dochter met de tekst daddy’s girl. Ik las dat mensen zeiden. Oh wauw, is dat haar vader? Ze gaf niet echt antwoord. Maar ja, wat verwacht je? Dus ik sprak haar daar direct op aan. En we kregen er ruzie over. Ook Clide heeft er iets van gezegd. Maar hij zei wel dat het niet leuk was voor mij enzo. Dus het leek wel alsof ik de enige was die er problemen mee had. We lieten het zo. In diezelfde periode zijn we verhuisd. Ik maakte stiekem wel die afspraak met Clide dat het niet nodig meer was voor die moeder in binnen te komen. Zijn dochtertje kon nu lopen. Dus gewoon afzetten was prima. Hij keek me raar aan, alsof hij het niet ermee eens was en het ook niet aan haar durfde te zeggen. Ik heb het toen aan die moeder gezegd. Ik geef toe dat het misschien een beetje bot klonk. Zo van: we wonen nu groter en luxer en willen niet meer dat je binnen komt. Zo heeft Clide me gezegd. Maar zo bedoelde ik het niet. Maar achteraf klonk het inderdaad een beetje verwaand. Maarja, moet ik echt altijd rekening houden met die misstap van mijn vriend? Zijn dochtertje accepteer ik al. Maar die moeder niet meer in mijn huis. Ik wil dat niet!

[quads id=1]

Normaal komt het meisje 1 tot 2 keer in de week bij ons, maar na het gesprek heb ik haar 3 weken niet gezien. We waren ook druk met verhuizen dus dat kon ook de reden zijn. Maar toen zijn dochter die paar keren daarna bij ons kwam voelde het ineens heel erg vreemd. Het voelde niet goed. De meisjes hebben hun eigen kamer. Maar ze slapen meestal gewoon bij ons op de kamer samen. Ze spelen leuk samen. Maar het leek zo anders. Misschien omdat het een nieuw huis was. Ik deed er niets mee hoor. Ik liet het zo.

Naar het ziekenhuis

Maar mijn dochtertje werd zo ziek de volgende dag en ik ook. Beiden moesten we naar het ziekenhuis. We hielden niets binnen. Voedselvergiftiging dachten we. Mijn meisje kon snel weer naar huis maar ik moest acht aan het infuus. Heel vreemd tot nu toe weten ze niet wat er met me was.
Ik was net thuis uit het ziekenhuis en toen bracht die dame het meisje. Ik was alleen en ik zei dat ze niet meer binnen mocht komen dus ik liep naar de auto om haar op te pikken en ineens viel ik weg. Ik weet niet meer wat er allemaal gebeurde maar toen ik mijn ogen open deed was ik weer in het ziekenhuis.

[quads id=1]

Ik bleef maar ziek en ziek. Ik viel af en het vreemde was dat het leek alsof ik ook niets meer voor Clide voelde. Er was niets gebeurd tussen ons geen ruzie of iets maar ik voelde gewoon geen connectie en hij was er ook niet echt voor mij die periode. Normaal is hij zo verzorgend enzo. Heel vreemd want we waren net verhuisd en spraken net daarvoor over nog een kindje. We waren juist zo goed samen.

Nieuw huis

Ik voelde me wel een klein beetje beter. Thuis ging het helemaal niet lekker in het nieuwe huis. Geen ruzie ofzo maar geen leven. Geen spaning. Geen intimiteit. Sinds die eerste aanval heeft Clide me niet aangeraakt.
Toen ging ik naar een feestje met mijn vriendinnen. Clide was thuis met die meisjes. Was een vrouw van een vriend van Clide was jarig. Ik kwam die meid ook tegen op een feestje. Ik wraakte wel een beetje want waarom hadden ze haar ook uitgenodigd. Zeker wisten ze van die relatie tussen haar en Clide. Ik was al geïrriteerd. Ze was met een manspersoon. En hij was met 2 andere heren. 1 van ze was zijn broertje. 1 van mijn vriendinnen kende hem dus ze waren zo een beetje in de buurt van ons komen zitten. Hoe het is gebeurd weet ik helemaal niet maar aan het einde van de avond was ik aan het dansen met het broertje.

Mijn vriendinnen

Ook mijn vriendinnen vonden het vreemd want ik ben helemaal niet zo. Dat ik met andere mannen dans en dat ik alcohol drink. Alsof iets of iemand me dwong. Ik gedroeg me vreemd. Ik weet ook niet waarom. Maar ik voelde me ook weer echt ziek worden. Weer hetzelfde en weer omdat die meid in de buurt was. Ze lijkt op een evil persoon.

Lees ook: Anoniem – Mijn moeder is op vakantie naar Suriname voor een voodoo wassie met haar vriend

[quads id=1]

Ineens stond Clide naast me op de dansvloer. Hij was me komen halen. Iemand had hem gebeld om me te komen halen. Hij zegt dat ik dronken was en dat ik me misdroeg. Ik kan me daar niets van herinneren. Ik kan me niet veel van die avond herinneren. Ik weet wel dat ik weer ziek was geworden. Precies hetzelfde weer.

Hij is gebeld

Clide heeft me tot nu toe niet gezegd wie hem heeft gebeld. Maar ik weet zeker dat het die meid. Het lijkt alsof ik nog voor me zie hoe genieperig ze aan het lachen was toen ik met dat broertje aan het dansen was.
Clide en ik zijn nu op ‘non speaking’. Hij vindt dat ik hem schande heb gegeven voor zijn vrienden. Er waren inderdaad veel mensen van hem daar. En hij vindt dat ik me juist had moeten gedragen voor zijn ex, Hij zegt dat ik haar een opening heb gegeven. Dus nu vraag ik me af wat hij bedoelt met dat ik haar een opening heb gegeven? Bedoelt hij dat ik ze weer bij elkaar heb gebracht?

[quads id=1]

Maargoed, ik voel me dus nog steeds heel erg vreemd. Ik ben niet mezelf. Ik blijf maar afvallen en voel me niet goed. Vanaf die ene keer dat ik haar heb aangesproken over dat ding op Facebook is er iets veranderd. Ik krijg het gevoel dat ze met hocus spocus bezig is. Ze probeert Clide van me af te pakken en soms denk ik dat ze hem al heeft gepakt. Hij komt vaker thuis met die kleine. Dan denk ik bij mezelf, waar heb je haar ontmoet dan? Ben je haar gaan halen bij der moeder thuis? Op dit moment praten we helemaal niet is al sinds dat feestje. Die dame heb ik ook niet meer gezien. Clide haalt dat meisje en brengt der weer.

Lees ook: Mijn man raakt me helemaal niet aan – zal hij uitlopen of heeft mijn moeder hem behekst? anoniem Paramaribo

Ik krijg vreemde dromen. Oja, Clide slaapt ook niet bij me hij slaapt in de kamer van die meisjes. Wat is dat nou? Elke keer als ik met hem probeer te praten zegt hij dat hij geen zin heeft om te praten. Hij reageert dan zo ruw.
Wat werk betreft kunnen we wel communiceren. Maar ik ga niet naar het werk. Ik ben thuis. Ik voel me niet goed hier in dat huis. Soms wil ik gewoon weg van hier. Het huis voelt niet goed. Misschien ligt het wel aan het huis en heeft het slechte geesten. En heeft het niets met die dame te maken. Ik weet niet. Iets is gewoon niet goed. Ik ben bang dat ik mezelf ga verliezen. Straks gebeurt er iets met mij. Ik voel dat het niet goed gaat. De dokter vindt niets. Die zegt dat ik gewoon moet blijven eten.

Mijn ouders

Met mijn ouders praat ik niet hierover. Mijn moeder zegt dat ik moet stoppen met diëten. Want ik word te dun
Ik zou graag de mening van jullie willen weten hierover.

[quads id=1]

Ik snap dat elke relatie wel eens een dip heeft. Maar hoe verklaar ik al die rare aanvallen die ik heb gehad? Ik ben opgenomen geweest in het ziekenhuis zonder reden. Niemand kan me zeggen wat er was. Ik ben zomaar met een man gaan dansen die ik niet ken. Die gekke dromen en het gedrag van Clide. En mijn gevoelens. Ik voel bijna niets voor hem. In mijn hart niet. Maar in mijn hoofd weet ik dat het niet klopt. Ik ben bang dat Clide ook niets voelt en dat hij daarom zo koud doet tegen mij.
Ik vind het vreemd. Wat zeggen jullie ervan? Is het die dame? Is het zijn ex? Ik wil der ook geen ex noemen. Is de moeder van zijn kind. Heb ik het verkeerd aangepakt? Moest ik hem niet vergeven? Ik had dit leven nooit moeten accepteren.

Misschien is het voorbij

Lees ook: Ik heb een relatie met een bekende bonuman uit Nederland – Anoniem Paramaribo

De dingen die nu gebeuren zijn gewoon vreemd. Of moet ik accepteren dat mijn relatie met Clide gewoon voorbij is. Dat kan. Misschien is dat het wel gewoon. Misschien moet ik dat nog accepteren. Ik ben ook moe. En wil gewoon niet voor hem vechten.

Maar als er iets anders is dan wil ik wel mijn best doen voor mijn gezin. Want ik accepteer echt niet dat een dame mijn leven stuk maakt. Niet met hocus spocus. Maar als Clide wil gaan. Dan moet hij gaan. Ik ga een man absoluut niet smeken. Dan moet hij zijn spullen pakken en gaan.

Lees ook: Hij is Hindoestaan ik Marron. Kan dat wel? Anoniem Paramaribo

[quads id=1]

Wat denken jullie? Moet ik met een bonu mang gaan praten? God, waar vind ik zo iemand? Dat is mijn volgende vraag dan. Ik zou het nooit doen. Maar ik ben echt een beetje bang geworden nu. Bedankt voor alles, Ursula

Gerelateerde verhalen:

Mijn dochter raakt steeds in trance. Vreemde tories uit Suriname

Ik was ineens in trans en deed vreemde dingen. Vreemde tories uit Paramaribo

Zou jij een man nog terugnemen als hij dit met je had gedaan? – Anoniem Paramaribo

Anoniem – Mijn vriendin gaat haar vriend vermoorden met voodoo

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig