Verliefde man opgelicht door dame die hij via Facebook heeft leren kennen – politie Suriname

Ai boi, zo zoekt iedereen op zijn eigen manier een leven. Jullie mannen zijn bij deze gewaarschuwd!! Deze man uit Suriname is verliefd geworden op een oplichtster. Een vrouw die hij nooit heeft ontmoet. Ze hebben elkaar leren kennen op Facebook. Daar plaatste ze een neppe, mooie foto, van een andere dame.

[quads id=1]

De man stuurde duizenden SRD’s naar de dame. Bekijk het officiële politiebericht voor meer informatie. Geef het door aan andere mannen als waarschuwing. Niet elk blinkend gezicht op social media is te vertrouwen. Geef je geld niet zomaar weg. En pas op: Mensen kunnen je foto stelen voor dit soort oplichtingspraktijken.

[quads id=1]

Facebook Suriname

Politie Suriname schreef het volgende hierover: Twee vrouwen door politie Latour te Paramaribo in verzekering gesteld. De 36-jarige Sharon W. en de 33-jarige Sonja S. zijn op dinsdag 14 januari door de politie van Latour opgespoord en op hun woonadressen in het district Wanica aangehouden.

[quads id=1]

Hij raakte verliefd

Een benadeelde deed op woensdag 8 januari aangifte ter zake oplichting contra Sharon. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat Sharon via Facebook een nep account had aangemaakt met een valse foto. De benadeelde die in het binnenland werkzaam is, raakte verliefd op de persoon die hij op de foto op Facebook zag. Sharon heeft deze manspersoon zo ver kunnen krijgen om enkele keren duizenden Surinaamse dollars voor haar over te maken. Zij heeft de gelden via de werkgever van de benadeelde in de stad ontvangen.

[quads id=1]

Foto van een andere dame

Facebook Suriname

Dit gebeurde kwam bij de politie aan het licht toen Facebookgebruikers, de vrouw wiens foto werd gebruikt, op de hoogte stelden dat er vermoedelijk een nep account met haar foto was aangemaakt. Deze vrouw kwam in contact met de benadeelde, waarbij beiden naar de politie stapten voor het doen van aangifte.

[quads id=1]

ID kaart

De werkelijke oplichtster Sharon kon in beeld worden gebracht omdat zij middels haar identiteitskaart de geldbedragen in ontvangst nam. Tijdens het onderzoek kwam ook Sonja in beeld, die een nicht van Sharon blijkt te zijn. Deze Sonja heeft ook enkele keren met haar identiteitskaart geld voor Sharon in ontvangst moeten nemen. Beide vrouwen werden opgespoord en aangehouden.

[quads id=1]

Sharon verklaarde aan de politie dat zij iemand had geholpen, maar niet weet wie de persoon is. Haar nichtje Sonja gaf de politie te kennen dat zij door Sharon misleid is geworden, omdat deze haar voorhield dat zij geld moest ontvangen, maar haar identiteitskaart kwijt was.

Opgesloten

Beide vrouwen zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Bron:

Twee vrouwen door politie Latour in verzekering gesteld

Foto is een voorbeeldfoto
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland