Paramaribo Zoo krijgt pretpark en bijzonder zwembad (foto’s en video)

Paramaribo zoo
Heel mooi nieuws. Fijn voor de kids van Suriname. Nu kunnen ze nog extra genieten van de Zoo in Paramaribo. Naast het bezichtigen van de dieren kunnen ze nu nog leuker spelen

[quads id=1]

Het pretpark begint nu echt vorm te krijgen. Er komt zelfs een zwembad!! Bekijk het bericht voor meer informatie. Kijk ook naar de video en leuke foto’s van de voortgang, Leuk he?

[quads id=1]

Paramaribo Zoo

Pretpark Paramaribo Zoo krijgt gestalte. Het pretpark in de Paramaribo Zoo krijgt steeds meer gestalte. First lady Ingrid Bouterse-Waldring vanuit wiens bureau het initiatief tot de bouw van deze accommodatie is genomen, is tevreden met de vorderingen. Op woensdag 15 januari werd de vloer voor het zwembad gestort. De bedoeling is dat het project in maart wordt opgeleverd.

Inkomsten voor de dierentuin

[quads id=1]

De presidentsvrouwe zegt in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat vanwege de financiële crisis de overheid het moeilijk had om instanties te subsidiëren. Haar bureau liet toen de gedachten gaan over mogelijkheden waarmee de dierentuin meer inkomsten zou kunnen genereren. Zo ontstond het idee om een pretpark in de Zoo neer te zetten. Het zwembad is vooral bedoeld om de kinderen tegemoet te komen.

Kwamalasemutu in Suriname

Het ontwerp van het pretpark is in handen van Hesdy Mertowirio, die gespecialiseerd is in het namaken van rotsformaties en boomstronken. Hij maakt bij het pretpark gebruik van het thema Werehpai, de rotsformaties op Kwamalasemutu in Suriname en probeert deze zoveel mogelijk na te bootsen. Behalve rotsformaties zal het waterpark ook voorzien worden van glijbanen en heuvels, terwijl er ook een namaak Ark van Noah komt.

Het gaat goed

[quads id=1]

Het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) treedt op als directievoerder van het project. Eliene Marengo, junior technisch medewerker van het ministerie, zegt dat de werkzaamheden vlot lopen. “In het begin ging het wat stroef, maar daarna is het werk flink opgepakt”, aldus Marengo.

[quads id=1]

Bekijk hier de video erover:

Bekijk hier de foto’s gedeeld door de first lady op haar Facebook pagina

Bron:

https://www.deboodschap.today/pretpart-paramaribo-zoo-krijgt-gestalte/