Als 10-jarig meisje ben ik misbruikt door mijn eigen familie – anoniem Suriname

familie Suriname
..Hij bracht zijn hand tussen mijn benen en begon zijn vinger in mij te stoppen. Toen gebruikte hij zijn geslacht.. Linda is door een hel gegaan.

Ze vertelt ons over hetgeen ze allemaal heeft meegemaakt. Al vanaf jongs af aan is ze door haar eigen familie misbruikt. De reden waarom ze ons schrijft is omdat ze anderen wil bemoedigen. Er zijn velen die mee hebben gemaakt wat zij heeft meegemaakt. Velen die hierdoor een eind willen maken aan hun leven. Ze wil ze laten weten om niet op te geven. Ze wil ze laten weten om al het slechte in hun leven te gebruiken om goede dingen te doen. Dat heeft zij ook gedaan. Maar dat heeft ze niet alleen gedaan. Ze heeft het gedaan met de hulp van Hem. Lees haar verhaal, en geef het door aan anderen. Misschien kan het die ene persoon, die net wilde opgeven, uit de put helpen. Bedankt voor het vertellen van jouw verhaal, Linda

Goedenavond FamilieNieuws. Ik ben Linda. Ik ben een jonge dame uit Suriname en wil graag mijn verhaal delen met jullie om jonge mensen te motiveren. Ik wil voorlopig anoniem blijven maar binnenkort zal Ik mijn verhaal beter in elkaar zetten en een programma/stichting oprichten om jongeren te helpen die ook in zo’n situatie zitten.

Het is namelijk zo dat Ik sedert kleins af alleen met mijn mama woon. Ik ben haar enige kind en mijn vader heeft ons verlaten toen ik 2 jaar was. Ze heeft haar best gedaan en heeft me groot gebracht zonder een papa in huis. Ik voelde me Vaak kapot omdat Ik soms ook verhaaltjes wou vertellen op school over mijn vader maar dat kon Helaas niet.

Toen Ik ongeveer 10/11 jaar oud was moest Ik op de woensdag en vrijdag alleen thuis blijven. Mijn mama ging naar de avond opleiding van 5 tot 9 uur dus zei ze altijd: Doe Alles op slot en kijk naar tv. Ik ga niet lang blijven. Het was voor mij geen probleem omdat Ik van cartoons hield en hield me daarmee bezig totdat mijn mama terug kwam.

Mijn neef
familie Suriname
Voorbeeldfoto van nolyenapturallyme.com

Op een dag kwam Purrel op bezoek. Mijn eigen die was dichtbij 20/21 hij vroeg waar mijn mama was. Ik zei hem nog dat mijn mama naar les was. Hij deed raar dus begon Ik afstand te nemen. Hij kwam op me af en zei: Je hoeft niet bang te zijn. Hij pakte me Handen vast en bracht me naar de kamer. Hij trok mijn kleren uit en zei: Je moet mama niets vertellen. Hij bracht zijn hand tussen mijn benen en begon zijn vinger in mij te stoppen.

Toen gebruikte hij zijn geslacht. Ik begon te huilen en zei zachtjes dat hij moest stoppen. Ik was bang omdat hij groot gebouwd was. Ik als kind wist me geen raad. Hij ging maar door totdat Ik bloed zag en rende naar de badkamer. Hij ging gelijk weg. Ik nam een bad en ging liggen. Ik had pijn maar liet mijn moeder dat niet merken, het werd een gewoonte van hem. Hij wist precies wanneer mijn mama er niet was. Soms deed hij het met zijn vingers en soms met zijn geslacht. Ik werd bedreigd als Ik zei dat Ik me moeder zou zeggen.

Dit gebeurde een jaar lang. Ik was helemaal kapot van binnen. Ik had Niemand om te vertellen wat Ik mee moest maken. Ik hield dit geheim voor mijn moeder omdat Ik gewoon weg bang was, soms moest Ik bij een nicht gaan blijven als mijn mama naar de stad moest of als ze lang weg zou blijven.
Daar werd Ik ook door de schoonvader van mijn nicht aangeraakt. Elke keer als Ik daar was deed hij het. Het was niet makkelijk voor mij om als kind op deze manier te leven. Er ging zoveel door mijn hoofd. Ik hield dit Alles geheim niet omdat Ik ‘t leuk vond maar Ik durfde niet erover te praten.

Rond mijn 14/15 ging Ik naar de tienerclub in de kerk en op een dag had onze leider het over maagdelijkheid. Eerlijk gezegd wist Ik niets ervan. Hij vertelde ons dat het iets waardevol is en dat het als een cadeau moet zijn voor je partner als je later gaat trouwen of in een relatie stap. Ik kwam toen tot het besef dat Ik iets waardevol op zo een Manier heb verloren en nog Erbij door mijn eigen neef. Ik heb niet eens de kans gehad om te vertellen dat Ik maagd Ben en het komt nooit meer terug waren de gedachten die mij omringden. Het was niet makkelijk voor mij omdat Ik door zo een oneerlijke situatie moest gaan. De jaren en maanden gingen voorbij en Ik had 10 jaren lang hiermee geleefd.

Ik besloot op mijn 20ste mijn moeder dit Alles te vertellen. Dat ik niet van mijn jeugd heb genoten. Dat ik soms slapeloze nachten had. Dat ik soms moest huilen vroeg in de ochtend soms laat in de avond als ik alleen in de kamer was. Ik kwam dan naar buiten alsof er niets aan de hand was maar diep in mijn hart was Ik kapot. Ik leefde met haat en wrok. Ik vond dit Alles oneerlijk. Dat Ik niet eens de kans heb gehad om voor mijn zelf te bepalen wat Ik wilde en wie Ik aan mijn lichaam zou toelaten. Ondanks dit alles bleef Ik mijn best doen en behaalde mijn diploma op mijn 20ste. Ik werd leerkracht.

Laat alles aan de Here over

Om een lang verhaal kort te maken Ik besloot op mijn 21ste om alles en iedereen te vergeven. Omdat Ik vaak in de kerk hoorde dat Ik moest loslaten. Het was niet makkelijk vooral als je de mensen die je hebben vernietigd dagelijks moet zien. Ik sprak tot mezelf en nam mijn besluit om dit Alles aan de Here over te laten. Hij komt niet vroeg en ook niet laat maar op het juiste moment. Ik heb losgelaten en leef gelukkig nu. Intussen Ben Ik als jeugdleidster in de kerk en bemoedig mijn jongeren om niet op te geven in het leven. Dit Alles heeft me sterker gemaakt het is pijnlijk maar de Here heeft me genezen zodat ik nu een hulp kan zijn voor anderen.

Mijn boodschap naar alle jongeren toe is: Geef niet op in het leven hoe pijnlijk je situatie ook mag zijn. Denk er niet aan om een einde aan je leven te maken. Soms maken we dingen mee in het leven. Dungen die niet makkelijk zijn. Zie het als een proces. Als een roeping. Mensen die het niet meegemaakt hebben kunnen niet altijd met jou erover meepraten. Hou vol en geef niet op. Geef je leven niet op. Wie weet kun je later ook een voorbeeld zijn voor anderen. En kun je anderen in nood helpen. Je kan door jou vervelende ervaringen een bijdrage leveren aan het leven van iemand anders. Je bent er om anderen sterk te maken.

Jawel, er gaan momenten zijn van verdriet, momenten waarop je gaat moeten huilen soms lijkt het alsof niemand jouw begrijpt maar weet dat de Here een plan met jouw leven heeft en een bedoeling met alles dat Hij toelaat in jouw leven. Hopelijk heb Ik iemand bemoedigd met mijn verhaal. Geef nooit op. Laat het goed overwinnen.

Nogmaals: Laat los. The Battle is not yours it is the Lord’s
Groetjes van Linda