Ruim 80 kilo coke ontdekt in KLM vliegtuig op weg naar Amsterdam (video)

KLM Amsterdam
Drie piloten (vermoedelijk Nederlandse) en vier grondmedewerkers zijn gearresteerd nadat er meer dan 80 kilo aan coke is aangetroffen in een KLM vliegtuig. 80 pakjes van een kilo!!  De drugs heeft een straatwaarde van miljoenen euro’s

[quads id=1]

Het KLM Cargo toestel werd ingezet door Martinair en was vanuit Argentinië op weg naar Amsterdam. De drugs zat verborgen tussen pallets en andere lading. Lees meer in het bericht en kijk naar de Spaanse video erover.

[quads id=1]

KLM Amsterdam

Ruim 80 kilo coke verstopt in Martinair Cargo-vliegtuig op weg naar Amsterdam, piloten gearresteerd. Op de internationale luchthaven in Ezeiza, nabij Buenos Aires in Argentinië, is gisteren tijdens een douaneactie ruim tachtig kilo cocaïne aangetroffen in het ruim van een vliegtuig dat vloog voor Martinair Holland.

Het ging om een blauw KLM Cargo-toestel, ingezet door Martinair dat onder Air France-KLM opereert. Dat melden lokale media. De drie piloten van het toestel en vier grondmedewerkers van het vliegveld zouden zijn gearresteerd.

[quads id=1]

Blauw vliegtuig

Het aantal aangetroffen kilo’s coke varieert in de berichtgeving van 82 tot 86. De waarde wordt geschat op een kleine 7,5 miljoen euro. Vlucht MP6912 stond juist rond 13.00 uur op het punt op te stijgen van het Aeropuerto Internacional Ministro Pistarini. Het toestel zou naar Quito in Ecuador vertrekken en daarna doorvliegen naar Amsterdam. Een dag eerder was de vlucht vanuit Amsterdam aangekomen, na een tussenstop in São Paulo, Brazilië.

[quads id=1]

80 pakjes

Meer dan 50 agenten en vijf drugshonden zouden hebben meegedaan aan de actie onder leiding van rechter Javier López Biscayart. Zij troffen in het ruim van het toestel, verborgen tussen pallets met andere lading, ruim 80 pakjes cocaïne, elk van ongeveer een kilo.

KLM Amsterdam

De aangehouden personen worden verhoord. Justitie in Argentinië probeert nu te achterhalen of de drugs in Ezeiza zijn ingeladen of al in Brazilië aan boord zijn gekomen.

[quads id=1]

Groot onderzoek gaande

Een woordvoerder van KLM bevestigt dat Argentijnse autoriteiten bezig zijn met een onderzoek naar een operatie van Martinair Cargo. ,,Gedurende dat onderzoek kunnen wij geen verdere uitspraken doen.’’

Video in het Spaans:

Volgens de Telegraaf zijn 3 van de aangehouden mensen, Nederlanders

Bron:

https://www.ad.nl/buitenland/ruim-80-kilo-coke-verstopt-in-martinair-cargo-vliegtuig-op-weg-naar-amsterdam-piloten-gearresteerd~ab1d6999/

Geschreven door Kees Graafland
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland