Ik heb stiekem hormonen gebruikt uit Suriname en nu ben ik zwanger van een drieling – anoniem Nederland

anoniem vakantie
Er zijn veel vrouwen die graag zwanger willen worden, maar soms lukt het gewoon niet of niet direct. Sommige willen na de eerste maand proberen al direct een positieve test zien.

Naomie was ook 1 van die vrouwen en ze is pas 23 jaar. Ze woont in Nederland maar toen ze op vakantie in Suriname was, heeft ze een aantal rituelen gedaan om zwanger te worden. Ze heeft een drankje ingenomen en ze heeft ook iets gevaarlijks gedaan: Ze heeft namelijk illegaal zwangerschapshormonen geslikt. En nu is ze zwanger van een drieling. En in haar geval kan het haar dood betekenen. Ze moet een besluit nemen. Ze vertelt jullie daarover en ze wil tevens vrouwen waarschuwen voor deze pillen. Gebruik ze niet zomaar. Ze weet dat de pillen in Suriname illegaal te krijgen zijn. Passen jullie op. Ze zijn gevaarlijk. Lees het zielige verhaal van Naomie.

Hallo FamilieNieuws ik ben Omie. Ik heb iets heel doms en gevaarlijks gedaan en ik schrijf deze brief aan jullie om andere vrouwen te waarschuwen. Omdat ik weet dat wat ik gedaan heb ook in Suriname gebeurt. De medicijnen die ik heb gekregen komen namelijk uit Suriname.

Ik heb stiekem hormonen gebruikt. Mijn vriend en ik waren 6 maanden bezig met het proberen om zwanger te worden. Helemaal niet lang eigenlijk. Maar ik was zo erg ongeduldig. Ik ben 23 jaar en ik dacht dat ik gelijk de eerste keer zonder bescherming zwanger zou worden. Ik ken Fred nu pas een jaar. Ik heb hem via het internet ontmoet. Hij is geweldig. Wel iets ouder en hij wilde dolgraag meteen een kindje.

Vakantie in Suriname

Ongeveer 4 maanden geleden was ik in Suriname op vakantie. Ik heb toen allemaal rituelen gedaan en ik heb een drankje ingenomen. Ik maakte me zorgen want 6 maanden was ik al aan het proberen en er gebeurde maar niets. Ja, ik weet. 6 maanden tot een jaar is normaal maar ik wilde zo graag moeder worden. En een drankje kan geen kwaad. Iedereen om mij heen wordt echt direct zwanger en mijn zus wordt al zwanger als haar partner naar haar kijkt. Die is 30 en heeft 5 kinderen. Ik ben niet jaloers op haar maar ik wilde wel altijd al een groot gezin.

De juiste partner miste nog maar toen ik Fred tegenkwam dacht ik bingo. Met hem wil ik wel een gezin. Hij heeft ook geen kinderen. Een nicht van mij die toevallig ook zwanger was in Suriname vertelde mij dat ze ook niet zwanger kon worden. Ze gebruikte van die kleine pilletjes en was na 3 maanden gebruik eindelijk zwanger en een vriendin van haar was ook na 3 jaar proberen meteen zwanger dankzij die kleine pilletjes. Ze had nog pilletjes over en vroeg me of ik die niet wilde gebruiken.

Overleggen

Ik moest het wel met de arts in Nederland overleggen zei ze. In Nederland krijg je die pilletjes niet zomaar dus ik nam ze mee voor de zekerheid. Niet met de bedoeling om ze gelijk te gebruiken. Maar ik leek wel geobsedeerd door die pillen. Ik begon erover te lezen op het internet en zag zoveel succesverhalen. Ik besloot ze ook te gebruiken. Stiekem. Fred wist niet dat ik ze innam. Ik moest ze net na de menstruatie beginnen in te nemen. En proberen maar.

anoniem vakantie
Voorbeeldfoto van www.cafebar.ro

Ik voelde me eigenlijk direct anders. Ik dacht dat het allemaal door die wassie kwam en het drankje dat ik had genomen (ik zat trouwens bijna 5 dagen lang op het toilet in Suriname) heb niet eens behoorlijk kunnen genieten van mijn vakantie maar het werkte wel. Ik was 6 weken na mijn vakantie in Suriname zwanger. Die pilletjes was ik eigenlijk vergeten. Omdat ik heel erg ziek was. Ik moest alleen maar overgeven. En toen ik met 8 weken een echo ging maken schrokken Fred en ik ons kapot. Een tweeling. Wauw. wat een wonder. Toen pas begin ik te denken aan die pilletjes.

Maar ik durfde Fred niets te zeggen. Ik vertelde wel over het drankje in Suriname enzo. Ik vertelde dat ook aan de artsen. Ze vonden het wel erg interessant en wilde er alles over weten. Ik werd doorverwezen naar een specialist. Want het ging lichamelijk niet zo goed met mij. Toen we daar weer een echo maakten viel ik bijna flauw. 3 kindjes. We waren blij. Natuurlijk ben je blij. Maar na het gesprek over al die risico’s, werd ik alleen maar zenuwachtig. En Fred ook. Hij is niet de jongste meer.

Ik moest allemaal onderzoeken doen. Het ging helemaal niet goed met mij. Mijn lichaam kon het niet aan. Nu al niet. Ik was misselijk en nu in die 10 weken ben ik al bijna 10 kilo afgevallen. Ik was al niet zo zwaar. Als het zo door blijft gaan kan deze drieling mijn dood betekenen.

Van 3 naar 2

De arts heeft mij informatie meegegeven over het reduceren van de kindjes. Dus om te gaan van 3 kindjes naar 2 kindjes. Dat lijkt hun het beste want ze zien nu al dat ik het niet aan ga kunnen. Ik moet nu dus daarover beslissen. Volgende week ben ik 11 weken en dan willen ze de ingreep doen. Het is echt noodzakelijk. Ik wil het niet. Maar Fred zegt dat ik het moet doen. Ik ben hier kapot van. En ik voel me heel erg schuldig. Had ik maar gewoon rustig afgewacht. Waarom had ik zoveel haast? Waarom heb ik die troep geslikt. Ik kan nu wel dood gaan.

Moeilijk

Ik kan niet alle drie houden. Dit is de moeilijkste beslissing die ik moet nemen in mijn leven. Ik moet kiezen voor mijn gezondheid. Ik ben pas 23 jaar. Ik hoop dat jullie mijn verhaal lezen en doorvertellen aan anderen. Vooral in Suriname. Ik heb begrepen dat die pilletjes vaker gebruikt worden door mensen die graag zwanger willen worden. Soms gewoon te koop. Illegaal dus. Doe het niet!! Of doe het onder begeleiding.

Ik woon in Nederland. Maar stel je voor dat dit mij in Suriname was overkomen. Dan had ik de hele zwangerschap moeten afbreken of ik was gewoon doodgegaan. Laat mijn fout een les zijn voor anderen. Ik had niet verwacht dat ik zwanger zou worden van een drieling. Mijn nicht en haar vriendin hebben ook gewoon 1 kindje gekregen. Ik wil niet doodgaan. Maar ik wil ook de kindjes niet kwijt. Hoe het verder eraan toe gaat hoor ik nog deze week. Ik zal jullie inlichten.

Veel risico’s

Ik hoop dat de ingreep goed zal gaan want er zitten wel heel veel risico’s aan. Ik kan namelijk alle drie de kindjes verliezen. Maar ik vertrouw op God. Ik had allang op Hem moeten vertrouwen. En ik had geen God moeten spelen. Maar het komt goed. Ik ben in goede handen en ik heb een lieve man naast me. Dit wilde ik graag aan jullie kwijt.
Groetjes Omie

Mooie berichten over de verschillende drielingen in Suriname:

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig