Zangeres ‘Sisa Agie’ uit Suriname getroffen door een beroerte (video)

zangeres Suriname

Een droevig bericht over zangeres Agnes Nagi uit Suriname. Ze is vooral bekend als ‘Sisa Agie’. En iedereen kent het liedje ‘Faluma dieng dieng dieng’ van Ai Sa Si wel. (zie video). Ze voelde zich ineens niet goed na een feestje van haar kleinkind.

[quads id=1]

Het bleek een beroerte te zijn. Ze raakte halfzijdig verlamd en heeft het moeilijk, ze doet daarom een beroep op cultuurminnend Suriname om haar te ondersteunen. Bekijk het bericht om haar verhaal te lezen. Deel het met anderen wellicht kan iemand haar ondersteunen. Ze is nu opgenomen in Libi Makandra.

[quads id=1]

Zangeres uit Suriname

Voormalige zangeres Agnes Nagi beter bekend als ‘Sisa Agie’ is getroffen door een beroerte. De eens zo befaamde artiest die vooral in 1994 grote hits scoorde, is opgenomen in het zorgcentrum Libi Makandra.

Op een feestje

Begin november vorig jaar werd de 57-jarige vrouw onwel op het verjaardagsfeestje van haar kleinzoon, en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd middels een scan een hersenbloeding vastgesteld. Nagi had hoge bloeddruk.

[quads id=1]

Ze heeft ongeveer drie weken in het ziekenhuis gelegen, maar tot herstel kwam het niet, want zij blijkt verlamd aan haar rechterzijde en praat nu moeilijk. Haar situatie is zodanig dat ze volledig is aangewezen op zorg.

Ziekenfonds

zangeres Suriname

Het Staatsziekenfonds (SZF) dekt een groot deel van de kosten hiervoor, maar voor fysiotherapie moet de familie zelf betalen. Aan de hand van het herstel bepaalt het SZF of de zorgvergoeding wordt verlengd.

“Ik kreeg sondevoeding en kon niet meer praten. Nu gaat het praten moeizaam”, blikt zij in gesprek met de Ware Tijd emotioneel terug op haar ziekenhuisopname. De vrouw treurt dat zij haar dagen op deze manier moet doorbrengen en doet een beroep op cultuurminnend Suriname om haar te ondersteunen.

[quads id=1]

Twee zonen

“Ik wil mijn twee zonen niet belasten met mijn zorg, want zij hebben ook hun eigen leven. Vanaf mijn ziekbed hebben zij volledig voor de kosten opgedraaid. Op een bepaald moment raakt het geld ook op. Dan wordt het stukken moeilijker. Ik ben nu volledig hulpbehoevend.

[quads id=1]

Ze baalt hiervan

Zij laat duidelijk merken dat ze ervan baalt om nu afhankelijk van anderen te zijn. Nagi verwierf bekendheid met haar songs ‘Faluma en ‘Ba pinda’ met de kaskawiformatie Ai Sa Si. De band kreeg voor deze songs een gouden plaat. Het lied ‘Faluma’ is toen gekocht door Alison Hinds van Square One uit Barbados.

Luister hier naar de bekende pokoe:

[quads id=1]

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/01/09/sisa-agi-getroffen-door-beroerte/

Geschreven door Naomi Hoever