Man met hevige pijnen op de borst wordt geweigerd door arts in Suriname

arts Suriname
Ze kregen te horen dat het haar privé tijd was en dat ze niet bereid was om naar buiten te komen. Ze moesten maar naar de politie gaan.

[quads id=1]

Mevrouw Grootfaam en haar zieke man bleven geschrokken achter. Ze stapten naar de media om hun verhaal te vertellen. Bekijk de link om het te lezen. Moet een arts ten alle tijden hulp bieden? Of hebben artsen ook recht op privétijd? Misschien was ze bang om open te doen? Maar wat als een patiënt dood neervalt op de stoep? Wie is dan verantwoordelijk? De vrouw zegt dat de Cubaanse artsen altijd beschikbaar zijn. Zijn zij dan beter dan de Surinaamse?

[quads id=1]

Arts in Suriname

Lees ook: Arts met afkomst uit Suriname overleden in Amsterdam – 20 jarige zegt dat hij haar misbruikt en mishandeld heeft (video’s)

R. Grootfaam en haar vijftigjarige man sloegen achterover van verbazing toen ze voor dringende hulp bij een arts aanklopten.

Nadat de man met hevige pijnen op de borst kampte, deed het koppel rond middernacht de woning van de RGD-arts te Zanderij aan, maar kreeg van de dokter te horen dat het na drie uur ’s middags haar privétijd is.

[quads id=1]

Alleen thuis

Voorts verklaarde de arts dat ze alleen thuis was op dat moment en niet bereid was naar buiten te gaan. Ze wierp ten slotte op dat het koppel naar de politie moest voor assistentie.

“Ik heb aangeklopt op de deur van de woning van de arts, want ze woont vlak naast de RGD-poli te Zanderij. Ik ging terug naar het station en heb uitgelegd wat de arts mij heeft voorgehouden. De dienstdoende agent begon te lachen en zei: “We bemoeien niet als de dokter alleen woont.”

[quads id=1]

Geen samenwerking

Lees ook: Gezin op vakantie mishandeld door rovers in huis van familie te Paramaribo. Buit Euro 30.400

In de tussentijd werd de pijn van de man heviger. De wanhopige vrouw kreeg bovendien te horen dat er geen samenwerking bestaat tussen de politie en artsen voor late uren.

De vrouw reed weer terug naar de arts. Ditmaal kwam die naar buiten met een mannelijke huisbewoner. “Ik kreeg te horen dat patiënten na drie uur ’s middags de poli op Onverwacht moeten aandoen.” Er ontstond een gehaal en getrek met de arts.

[quads id=1]

Cubaanse artsen

“Ik vroeg aan de arts waarom wij naar poli Onverwacht moeten als er een arts hier gestationeerd is. Drie maanden geleden waren er Cubaanse artsen in het gebied. We konden op elk moment een beroep op ze doen.”

De arts bond in en nam de bloeddruk en suikerspiegel van de man op. Het bleek dat de man een enorm verhoogde bloeddruk had. Bobby Ramautar, voorzitter van de Vereniging van RGD-Artsen Suriname, met dit voorval geconfronteerd, zegt dat volgens de eed die artsen afleggen zij te allen tijde naar de noden van een patiënt dienen om te zien.

[quads id=1]

Kritieke toestand

“Er moet altijd notitie worden genomen vooral als het om iemand met urgentie of in kritieke toestand gaat.”

Ramautar zegt dat RGD-artsen vijf ochtendshiften draaien en drie middagen. Voor artsen buiten Paramaribo geldt een andere regeling. Zij moeten buiten hun werkuren ook beschikbaar zijn. Daarvoor krijgen ze een beschikbaarheidstoelage.

Elk verhaal heeft twee kanten

Toch stelt Ramautar dat hij de zaak van beide kanten moet aanhoren. Pogingen van de krant om de arts in kwestie te speken bleven vruchteloos.

Oude berichten:

Vacature- Verpleegkundigen gezocht in Zuid- Zweden

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/01/10/rgd-arts-weigert-pati%C3%ABnt-hulp/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland