Ik ben 17 en zwanger en mijn ouders hebben me op straat gezet – anoniem Paramaribo

zwanger Paramaribo
Mama toch? Je dochter Eneyda heeft verdriet. Ze is bijna 6 maanden zwanger en ze heeft moederliefde nodig. Doe haar dit niet aan. Zoek contact en laat ze een gezonde zwangerschap hebben vol liefde.

Lees het verhaal van de zwangere Eneyda. Ze is op straat gezet door haar ouders. Deel het met anderen misschien kan het haar moeder bereiken. Maar het is ook belangrijk voor andere moeders. Soms doen onze kinderen dingen die we anders willen zien. Maar het is belangrijk om ze te laten weten dat je toch van ze houdt. No matter what!! Dit geldt ook voor de papa’s!!

Zwanger in Paramaribo

Lees ook: Anoniem: Help! Ik ben 18 en zwanger. Wat moet ik doen?

Hallo FamilieNieuws. Ik ben Eneyda uit Paramaribo. Ik ben een schoolgaand meisje en ik ben 17 jaar. Ik ben zwanger. Ik ben onvoorzichtig geweest en vreselijk dom. Ik weet dat. Ik wil volgend jaar studeren. Mijn vriend en ik doen beiden ons best op school.

Toen ik 6 weken zwanger was wist ik het al. Ik heb er toen mee gelopen omdat ik niet wist wat ik moest doen. Mijn vriend stelde wel voor om het weg te halen omdat we nu nog moeten studeren en we grote plannen hebben voor de toekomst. Ik stemde toe maar durfde toen niet meer. Ik heb met een tante gesproken en zij heeft het me verboden. Een tante uit Nederland. Ik kan heel goed met haar opschieten want mijn moeder is echt een moeilijke vrouw.

Bang voor mijn moeder

Lees ook: Ik ben 7 weken zwanger en de dokter ziet niets – anoniem Paramaribo

Ik moest het wel aan mijn moeder vertellen maar dat durfde ik niet. Ik heb mijn vriend gezegd dat het te laat is om het weg te halen. Hij is er ok mee. Hij was ook niet zeker. Ik was eerst boos op hem maar ik snapte uiteindelijk wel dat het zijn eerste reactie was. Hij is ook pas 17 jaar. Hij heeft geen moeder meer. En woont alleen met zijn vader en twee zusjes in Paramaribo.

Twee weken geleden was ik 5 maanden zwanger. Mijn buik is heel groot en mijn moeder is er achter gekomen. Ik ben 17 jaar, is studeer haal goede cijfers. Ik ben zowat volwassen, maar mijn moeder heeft me vreselijk toegetakeld met een riem. Alsof ze gek werd. We hebben toen voor het eerst in mijn leven gevochten. Ze vindt me brutaal, ze vond me een motjo en mijn vriend heeft ze ook zoveel namen gegeven. Het was heel erg. Mijn vader was ook in de kamer. Hij heeft niets gedaan. Hij zat aan tafel alsof hij verlamd was. Ik liep naar hem toe om me te helpen. Helemaal niets. Ik ben zo erg behandeld door mijn moeder. Ik ben toen een week niet thuis gekomen. De vader van mijn vriend wist nog niets en daar kon ik toen ook niet gaan.

Ik dacht dat ze me miste

Ik zag dat mijn moeder via whatsapp en Facebook mensen vroeg om te achterhalen waar ik was. Ik was blij. Ik dacht dat ze me had vergeven. Dus na een week kwam ik thuis. Ik was blij mijn vader gaf mij een brasa. Hij zei me nog dat het goed zou komen. Mijn moeder was niet thuis. Toen ik naar boven ging zag ik dat er twee koffers op mijn bed waren. Ik snapte het niet. Op de koffer was een brief. Ik moest kiezen. Of ik bleef thuis, studeren zonder baby. Ik moest die baby weghalen. Of ik donder op met mijn vriend. Ik liet de brief aan mijn vader lezen.

Lees ook: Anoniem – Ik ben tijdens mijn vakantie in Suriname zwanger geworden van een 15-jarige jongen

Ik zei hem dat ik al ver ben. Die baby kan ik soswieso niet weghalen. Hij zei me dat mijn moeder het wel kan regelen. Ik ben 5 maanden ver!!! En ik wil het niet weghalen. Dus toen zei mijn vader dat ik dan mijn koffer moest pakken voordat mijn moeder thuis zou komen. Hij zou me helpen. Mijn vader heeft me toen met mijn koffers op straat gezet. Hij vroeg me niet eens of hij me ergens moest zetten. Ik belde een taxi en ben weer weggegaan. Mijn met spullen. Mijn moeder heb ik gelukkig niet gezien.

Mijn stiefvader

Lees ook: Mijn dochter is zwanger en ik wil dat ze het weghaalt – anoniem Suriname

Ik was helemaal de weg kwijt. Ik ben 17 jaar. Ik heb een broertje van 8 jaar. Mijn vader is eigenlijk mijn stiefvader. Hij was altijd echt mijn vader maar die dag heb ik pas gemerkt dat hij mijn stiefvader is. Zou een vader zijn kind en baby op straat zetten?

Mensen ik ben goed hoor. Ik zoek geen medelijden. Of spullen. Ik wilde gewoon mijn verhaal delen. Zo verdrietig ben ik en wilde het vertellen en wie weet leest mijn moeder het ook. Ik weet dat ik verkeerd ben. En mijn benen bij elkaar moest houden. Ik heb met een meester op school gesproken. Gelukkig gaan ze me begeleiden. Mijn vriend heeft met zijn vader gesproken. Die is niet blij maar is bereid mij in huis te nemen. Ik moest beloven mijn studie af te maken. Dat ga ik zeker doen. We zijn bezig alles in orde te maken bij hun thuis. Ik ben tevreden en voel me welkom. En die meisjes zijn zo trots. Ik wil ook voor hun een goed voorbeeld zijn.

De pil

Mijn tante, zusje van mijn moeder in Nederland, helpt me met zoveel. Ik ben niet alleen. En ik kom niets te kort. We hebben dit niet bedoeld. Echt niet. Ik zou aan de pil gaan. We deden het altijd veilig. Ik was niet voorzichtig. Ik ben toch trots op de baby. Het gaat goed. Maar mijn verdriet om mijn moeder is een zware klap voor mij.

Het is al een week dat ik met die koffers op straat ben gezet. Straks ben ik 6 maanden zwanger. Mijn moeder wordt voor het eerst oma. Hoe kan ze zo wreed zijn? Ik pieker veel. Ik vraag me soms af of ze wel mijn moeder is. Ik begin moedergevoelens te krijgen voor mijn baby. Nu ik dat voel ben ik zo verdrietig.

Zijn moeder
zwanger Paramaribo
Voorbeeldfoto van aprokomedia.com

Mijn vriend en ik praten veel. Veel over de toekomst en veel over mijn ouders. Zijn moeder zou toch wel trots zijn. Mijn biologische vader ken ik niet persoonlijk. Ik weet wel wie hij is. Ik heb soms de behoefte om hem op te zoeken. Gewoon om die liefde te krijgen die ik nu mis. Maar als hij van me zou houden dan zou hij me ook niet in de steek laten toch?

Ik heb het niet zo gewild of gepland. Ik weet dat ik voorzichtig moest zijn. Maar hoe kun je als moeder zo zijn tegen je kind? Ik ben geen 13. Ik ben 17 jaar. Ik ben zwanger maar ik kan mijn moeder nog steeds trots maken. Waarom kan ze dat niet inzien?

Boodschap voor moeders

Dit ding frustreert me echt. Ik wil moeders zeggen dat ze hun kinderen liefde moeten blijven geven. Ook als ze teleurgesteld zijn. Ik heb die liefde van mijn moeder nu juist nodig. Mijn vriend heeft geen moeder.

Lees ook: Mijn dochter van 13 is zwanger en ze weet niet van wie – Anoniem Suriname

Gelukkig heb ik mijn tante. Maar mijn hart staat altijd open voor mijn moeder. Mama, als je het leest. Je krijgt een meisje. Ik ga haar Gerda – Louise noemen. (zo heten mijn tante en mijn moeder). Ik weet zeker dat je op een dag weer in ons leven gaat zijn. Maar deze maanden kunnen we nooit meer over doen. Daar ben ik verdrietig om. Toch hou ik van je mama. Ik hoop dat je het leest en dat je me appt. Eneyda. FamilieNieuws. Als jullie het verhaal op Facebook zetten gaat ze het misschien ook zien. Ik hoop op haar telefoontje.

Gerelateerde verhalen:

Anoniem – Vrijgezel, zwanger en besmet

Anoniem – Ik ben 6 maanden zwanger en ik haat mijn baby nu al ~Suriname

Anoniem – Op mijn 12de werd ik zwanger in Suriname. Mijn zoon is weggegeven

Anoniem – Mijn 15-jarige dochter is zwanger terug van vakantie in Paramaribo

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig