25-jarige vrouw laat baby achter op de stoep van kerk in Paramaribo – politie Suriname

Baby Paramaribo

De vrouw zegt dat ze haar 3 maanden oude baby heeft achtergelaten op een plaats waarvan ze zeker wist dat hij goed terecht zou komen.

Dat heeft ze op zich wel goed aan gedaan. Lees hier het officiële politiebericht om meer hierover te lezen. Wel zielig voor de baby. Of is dit het beste wat deze moeder had kunnen doen?

politie Paramaribo

Update: Baby te vondeling gelegd. De 25-jarige M. K. is op woensdag 8 januari door de politie van de afdeling Jeugdzaken aangehouden voor het te vondeling leggen van haar baby nabij de ingang van een kerkgebouw. Hangende het onderzoek is M.K. door de politie in verzekering gesteld na afstemming met het Openbaar Ministerie.

Uit het politioneel onderzoek is naar voren gekomen, dat M.K. haar zoontje van drie maanden oud, op zondagmiddag 5 januari, te vondeling had gelegd nabij de ingang van een kerk. Toen de kerkgangers de kerkdienst verlieten zagen zij het kindje liggen.

M.K. heeft aan de politie verklaard dat zij besloot het kind ergens te vondeling te leggen waar zij zeker was dat hij snel gevonden zou worden in dit geval nabij de ingang van een gebedshuis.

Ondertussen is de baby door de politie overgedragen aan het Bureau voor Familie Rechtelijke Zaken (BUFAZ). Dit bureau zal zich verder ontfermen over het gezag van dit kind. Politie Jeugdzaken onderzoekt deze zaak verder.

Bron:

https://www.politie.sr/update-baby-te-vondeling-gelegd/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland