13-jarig meisje en een 18-jarige jongen neergeschoten te Paramaribo – politie Suriname (video’s)

politie Suriname Paramaribo

Hierbij het officiële politiebericht omtrent de afschuwelijke gebeurtenissen gisteren in Suriname. Nadat een 13-jarig meisje en een 18-jarige jongeman werden neergeschoten in Paramaribo liep de situatie volledig uit de hand.

[quads id=1]

Speciale eenheden moesten de mensen tot rust brengen. Lees in het bericht wat er precies is gebeurd. Bekijk ook de videos. Heel erg zo.

[quads id=1]

Politie Suriname schreef het volgende: Schiet incident, brandstichting en vernieling op het Sonny Point Project. De politie van het bureau Santo Dorp kreeg in de middag van donderdag 9 januari een melding van een schiet incident op het Sonny Point project waarbij twee personen gewond waren zijn geraakt.

[quads id=1]

De politie ging voor onderzoek naar de opgegeven locatie en trof twee personen met schotverwondingen aan. De slachtoffers waren een 13-jarig meisje en een 18-jarige jonge man. Zij waren door hagels getroffen waarbij het meisje gewond was aan haar rechter dijbeen, linkerarm en borststreek; terwijl de jonge man gewond was aan zijn rechter bovenarm en rug. De slachtoffers werden per ontboden ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

[quads id=1]

De schutter is vermoedelijk een man bekend als Steven. Hij schoot vermoedelijk met een jachtgeweer, vanuit zijn woning, op een groep jongeren die bezig waren water te tappen uit een openbare tapkraan nabij zijn woning.

Volgens getuigen vond Steven dat de kinderen hem stoorden wanneer zij bezig waren water te tappen. Voorts dat hij de uitspraak had gedaan dat hij op de jongeren zou schieten. De politie deed de woning van Steven aan maar niemand was aanwezig.

[quads id=1]

Kort nadat de politie de plaats verlaten had kwam de melding binnen dat een woning in brand stond op het project voornoemd en dat de ingeschakelde brandweer door omstanders gehinderd werd het vuur te blussen. Voorts dat de mensen zo agressief waren dat zij een ruit van het brandweervoertuig kapot hadden geslagen. Het bleek te gaan om de woning van Steven.

De plaatselijke politie was genoodzaakt assistentie te vragen van collega’s van speciale eenheden om te helpen de orde en rust terug te brengen op de locatie.

[quads id=1]

Door het tijdelijk verhinderen van de brandweerlieden om hun werk te doen kreeg het vuur kans om zich heen te slaan waardoor de woning nagenoeg totaal is afgebrand. De politie heeft sterk het vermoeden dat het huis in brand is gestoken.

Ondertussen is deze zaak voor verder onderzoek, door de politie van het bureau Santo Dorp, overgedragen aan de collega’s van de afdeling Recherche Regio Midden. Het onderzoek zal gericht zijn op het achterhalen en aanhouden van de schutter, de brandstichter(s) en de vernieler(s) van de brandweer wagen.

Bekijk de video’s ervan:

[quads id=1]

Bron:

Schiet incident, brandstichting en vernieling op het Sonny Point Project

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland