10-jarige asielzoekster overleden na val uit raam in Nederlands (video’s)

overleden Nederland
Verdrietig nieuws uit Nederland. Een meisje van 10 jaar is overleden nadat ze uit het raam van een asielzoekerscentrum viel.

[quads id=1]

Ze verbleef daar met haar ouders, broertjes en zusjes. Een schok voor het gezin, ze zijn namelijk in Nederland voor een beter leven en dan gebeurt er dit. Een noodlottig toeval.  Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar de korte video gemaakt door een bewoner. En kijk naar een video over het leven in zo een asielzoekerscentrum.

[quads id=1]

AZC Nederland

1Limburger Nederland schreef het volgende: Eritrees meisje (10) overleden na val uit raam. Het Eritrese meisje dat vorige week uit een raam van het azc in Heerlen is gevallen, is donderdag overleden.

Dat meldt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

[quads id=1]

Ernstig hoofdletsel

Het meisje raakte zwaargewond aan haar hoofd na een val uit een raam op de eerste verdieping. Ze is uiteindelijk aan haar verwondingen overleden.

Droevige gebeurtenis

“Iedereen is zeer bedroefd dat het meisje nu aan haar verwondingen is overleden”, zegt locatiemanager Bert Scholtes van het azc Heerlen. “Voor haar ouders en haar broertjes en zusjes is dit een aangrijpende en droevige gebeurtenis. Wij proberen hen zo goed mogelijk tot steun te zijn en te troosten, en waar we kunnen hen te helpen en te begeleiden.

[quads id=1]

Andere betrokkenen

Eerder op de dag hebben wij ook bewoners, medewerkers en andere betrokkenen bij het azc Heerlen persoonlijk geïnformeerd.”

Video:

Zo ziet een AZC er van binnen uit:

[quads id=1]

Bron:

https://www.1limburg.nl/eritrees-meisje-10-overleden-na-val-uit-raam

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland