Video – Mijn broer is meerdere keren geschoten, mishandeld en bestolen in zijn taxi te Paramaribo

Paramaribo taxi
Nieuwe video!! Het slachtoffer en zijn moeder zijn in gesprek met de media!! Bekijk de video voor een nog betere uitleg over de beroving. Deel het met een ieder zodat er gerechtigheid kan komen.
We hebben een droevig verhaal binnengekregen van Miya, ze schrijft ons in verband met het onrecht dat haar broer is aangedaan. Haar broer is schoolgaande maar klust ook bij als taxichauffeur in Paramaribo. Onlangs heeft hij iets verschrikkelijks meegemaakt. Hij is namelijk beschoten en mishandeld door twee klanten. Ze gingen ervandoor met al zijn bezittingen. Zelfs met zijn auto. Hij had wel dood kunnen zijn maar gelukkig heeft hij het overleefd.

[quads id=1]

De daders zijn bekend. Maar lopen vrij rond. Zusje Miya wil het verhaal met jullie delen, ze schrijft over de behandeling die ze heeft gehad bij de verschillende instanties. Is dit hoe we hier met slachtoffers omgaan? Ze heeft dringend hulp en advies nodig. Ze wil namelijk gerechtigheid voor haar broer, die hier nog steeds een trauma aan heeft overgehouden. Lees haar verhaal. Geef het door aan anderen, wellicht kan het de juiste personen bereiken. Het verhaal is tevens een waarschuwing voor anderen, dit soort berovingen komen namelijk vaker voor. Wees voorzichtig.

[quads id=1]

Taxi in Paramaribo

Goedemiddag mensen van FamilieNieuws en alle volgers. Ik wil hierbij graag het verdrietige verhaal omtrent mijn broer vertellen. We willen graag dat iedereen weet wat er toen is gebeurd. En we willen ook alle gestolen spullen van mijn broer terug. We willen dat iedereen weet hoe we zijn behandeld door de instanties. Het is onmogelijk dat deze jongens nog gewoon vrij rondlopen. Mijn broer is hier ziek van. Wat hebben we aan de instanties als ze niet achter de slachtoffers staan? Onze brief is tevens een waarschuwing voor anderen. Let goed op! Want we hebben het vermoeden dat de daders vaker slachtoffers maken.

[quads id=1]

Schoolgaande jongen

Lees ook: Ik heb een uitkering in Nederland en een huis in Paramaribo – mijn vriendin én Suriname hebben me verraden – anoniem

Op 24 november werd mijn broer Argill Glorie beroofd en werd hij meerdere keren geschoten, mishandeld en getaserd. Mijn broer Argill Glorie is een 18 jarige schoolgaande en hardwerkende jongeman. Naast zijn studie reed hij taxi. Mavis Taxi 1661

Hij reed om 24 november in de ochtenduren aan de grote Combé weg te Paramaribo, Daar werd hij gestopt door 2 jongens. Maar hij had al een rit. De jongens belden toen naar 1661. De jongens hadden geen nummer doorgegeven. Ze vertelden dat ze een nieuw nummer hadden en het nummer niet uit hun hoofd kenden. Mijn broer werd geattendeerd dat de 2 jongens een rit nodig hadden dus na zijn rit reed hij terug. Hij nam de daders mee en moest ze aan de (Ringweg) Alampiaweg afzetten .

2 rovers

Daar aangekomen moest 1 van de jongens plassen. Mijn broer vond het vreemd en verdacht en vertrouwde de zaak toen al helemaal niet. Toen werd hij direct aangevallen door die andere jongen die naast hem in de auto zat. Hij vocht terug. Toen kwam die andere erbij. Hij begon op hem te schieten en hij werd ook getaserd. Ze hebben hem toen uit de auto gegooid. De jongens reden toen weg met zijn wagen. Het gaat om een grijze Vitz PG plaat 36-85 met 1661 plaatjes

[quads id=1]

Bij Hesdy

Hij had een nieuwe A50 v niet eens 2 weken , 2 andere telefoons , geld, rijbewijs papieren schoenen, kleren, schoolschriften en nog veel meer. Mijn broer rende toen naar Hes-dy BBQ dat was niet ver vanwaar hij was. Hij maakte daar een telefoontje naar het bedrijf waar hij werkte en vervolgens naar huis. Het is verschrikkelijk. Mijn broer werkt zo hard om zelfstandig te zijn dan neem je alles in 1 keer van hem af.

Politie Paramaribo

Mijn broer kan de daders herkennen. We hebben foto’s van ze. 1 van ze is donker en slank en de andere is mollig kort en iets donkerder van kleur. Mijn broer is toen naar AZP Paramaribo. Diezelfde avond is de politie daar gekomen. Vragen gesteld aan mijn broer en ze hebben alles opgeschreven. We zijn er toen vanuit gegaan dat we aangifte hadden gedaan. Ja toch?
We hoorden maar niets van de politie en toen zijn we zelf maar die middag naar post Geyersvlijt in Paramaribo gegaan. Ze konden nergens een aangifte vinden. Heel vreemd. Wel werd er toen toegegeven door 1 van de agenten dat er vaker meldingen binnen zijn gekomen over deze zelfde daders. Hij kon 1 van ze precies beschrijven. Later heeft onze andere broer het geval ook beschreven op social en we hebben toen ook heel wat reacties gehad. En foto’s gekregen van de daders. En hun namen. Kennen we ook.

[quads id=1]

Worden ze beschermd?

Ik snap er niets van. Waarom zijn ze dan niet opgesloten? Ik zie het zo: Ze hebben iemand op het bureau werken. Vandaar dat ze beschermd worden. Waar ik dat zeg. Ik hoorde 1 agent tekeer gaan daar. Ze zei dat het haar neefje is en dat het niet kan dat hij zoiets heeft gedaan. Hoezo kan dat niet? Dit betekent dan dat ik niemand daar kan vertrouwen. Want ze weten waarmee ze bezig zijn. Ze konden ook de telefoon tracen om te kijken waar het bewuste telefoontje van die avond vandaan kwam. Dat kan toch bij Telesur? Dat hebben ze niet gedaan. We hebben alle namen genoteerd van de agenten met wie we hebben gesproken.

[quads id=1]

Aangehouden

Lees ook: Depressieve leerling: We worden gepest door leerkrachten op Muloschool Paramaribo

Ze kwamen toen met zwart witte foto’s aan. Mijn broer kon ze meteen zeggen wie de daders waren. En ze zijn toen aangehouden. Gelukkig. Nee hoor. Ze werden na precies 4 dagen weer vrijgelaten. Mijn broer is bijna flauwgevallen toen hij dat hoorde. Hij stortte in. We konden het niet geloven dat ze binnen 4 dagen al op vrije voeten waren. Dan belden ze ons vrijdag voor verder verhoor. Brieven enzo moesten ingeleverd worden terwijl we later hoorden dat die jongens op donderdag al vrijgelaten waren. Dat kan niet toch? Is toch verschrikkelijk. Zo een wrede beroving. Het is dat God met mijn broer was. Anders zaten we nu met zoveel verdriet.
We vinden dat de daders hun straf moeten krijgen. Dit kan niet! Daarom vragen we nu een ieder om hulp. Teven roepen we andere taxichauffeurs op die misschien hetzelfde hebben meegemaakt. Maken jullie aub contact met ons. We hoorden in het ziekenhuis dat niet lang terug op dezelfde manier ook een taxichauffeur beroofd en beschoten was. Misschien kan hij ook contact maken.

Komt vaker voor

Het is wel opvallend en vreemd dat er zoveel van dit soort berovingen plaatsvinden en dat het zelden tot nooit gedeeld wordt. Andere feiten plaatsen ze wel. Mensen moeten het toch weten? Ze moeten op de hoogte zijn. Ze moeten gewaarschuwd worden. Toen wij op het bureau aangaven dat we het op social media zouden zetten. Zei die ene agente dat we het niet moesten doen. Maar we doen het bij deze toch!
We zijn ten einde raad omdat we het gevoel hebben dat we niet verder komen. Onze moeder is van plan om naar de korpschef te stappen. Ze heeft het gevoel dat niet alles eerlijk verloopt. Waar zijn alle foto’s en waar is de aangifte van ons?

[quads id=1]

Taxibedrijf

De agenten hadden beloofd dat ze middels mijn broer zijn Google mail zijn spullen konden achterhalen zelfs dat is uitgebleven. 1 van de rechercheurs is naar de eigenaar van het taxibedrijf gestapt. Het leek alsof hij daar de schuld in de schoenen van mijn broer wilde schuiven door de eigenaar te vragen als hij het niet zelf geregeld heeft.

Lees ook: Binnengekomen klacht – Leerkrachten binnenland Suriname dreigen het werk neer te leggen

We hebben zoveel gelopen. We zijn naar OPZ geweest daar gaven ze aan dat ze alleen kunnen optreden indien een agent iemand heeft geslagen ofzo iet dergelijks. We werden toen verwezen naar de Keizerstraat te Paramaribo hoofd van de rechercheurs. Ze ontving ons na 2 dagen daar aangekomen zat ze samen met een andere meneer en ze luisterden naar ons verhaal .

Ze wist het

Mevrouw wist wat er aan de hand was en gaf ons aan dat de rovers op artikel 54A zijn vrijgesproken en die meneer die erbij zat kon het zich niet voorstellen en nam het nummer van mijn moeder en beloofde terug te bellen maar heeft hij nooit gedaan! Hoe dan?
We werden toen geadviseerd om naar iemand te gaan die een brief naar de PG voor ons kon schrijven en sturen voor vervolging. Deze mevrouw maakte contact met een advocaat waar er werd onderzocht als de rovers inderdaad vrij zijn gelaten. Nadat het waar bleek te zijn werd besloot zij een brief naar de PG zou sturen. Onze moeder betaalde een bedragje voor het schrijven van de brief het wachten is nu op de PG!!

[quads id=1]

taxi Paramaribo

Ons verhaal delen

Dus ja, met het delen van dit verhaal via FamilieNieuws hopen we dat er schot in de zaak komt. We voelen ons onbegrepen en niet geholpen. We willen ook advies. Deel het bericht ook zodat mensen die ons verder kunnen helpen het ook kunnen lezen. We willen dat de jongens opgesloten worden. Die auto moet terug. Het is niet eens onze auto. Alle kosten moeten vergoed worden. Mijn broer heeft het zwaar. Hij krijgt steeds flashbacks.
Ik vond het verschrikkelijk dat ik als zusje nu met mijn familie agent moet spelen om de zaak op te lossen. Ik ben nu informatie aan het verzamelen om die jongens op te sluiten. Waarom zijn de agenten er?

[quads id=1]

Maak contact

Ik wil een ieder bedanken voor het lezen van mijn verhaal, uw tips en eventuele bijdrage. Ik ben Miya. Zusje van Argill. Indien gewenst ben ik te bereiken op +597 8985614 bellen of appen. Vriendelijk bedankt. Het enige dat we willen is gerechtigheid

Disclaimer: Wij van FamilieNieuws hebben het verhaal van Miya gepubliceerd. Zij heeft het aan ons gevraagd. Dit is haar eigen persoonlijke ervaring en niet die van ons. Laat dat duidelijk zijn voor een ieder. Uiteraard is de tegenpartij ook vrij om via ons zijn/haar kant van het verhaal te vertellen. Heb je ook een ervaring die je wilt delen? Stuur ons jouw verhaal!

Bekijk hier de video:

Andere verhalen:

Ik wil mijn naam zuiveren want er worden leugens van mij op Facebook gezet – Satish uit Paramaribo

Mijn negatieve ervaring met een bekende tourbus organisatie in Paramaribo

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland