Man gebruikt naam bekende club om mensen op te lichten – politie Suriname

Suriname politie

Die oplichters worden steeds creatiever. Een oplichter in Suriname heeft de naam van een bekende service club gebruikt om geld van mensen te stelen.

[quads id=1]

De donaties hield hij voor zichzelf. Lees meer in het officiële politiebericht. Het vermoeden bestaat dat deze oplichter nog veel meer slachtoffers heeft gemaakt. Deel het bericht daarom met anderen zodat de benadeelden zich kunnen melden bij de politie.

[quads id=1]

Politie Suriname

Politie Suriname schreef het volgende: De 31-jarige oud bekende Aziz Dh. is op maandag 6 januari aangehouden door rechercheurs van Regio Midden. Deze verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan oplichting. Aziz stelde een brief op waarin hij naar donatie vroeg voor het organiseren van een kerstdiner het afgelopen jaar voor ouderen in de samenleving.

[quads id=1]

Service club

Daarnaast plaatste hij het logo van een in Suriname bekende service club in de brief om donateurs te doen geloven dat het de service club was die om een donatie vroeg.

Deze brief heeft Aziz bij verschillende organisaties en bedrijven gedeponeerd en kreeg geld donaties van hun. Dat geld heeft hij toen voor zichzelf gebruikt.

[quads id=1]

Hij is opgesloten

Een benadeelde die erachter kwam dat hij was opgelicht door Aziz deed aangifte tegen hem bij de politie in Suriname. Aziz is opgespoord, aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het bureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Aziz in verzekering gesteld.

[quads id=1]

Meer benadeelden

Andere benadeelden die aangiften van oplichterij tegen Aziz willen doen kunnen zich wenden tot de afdeling Recherche van Regio Midden. Deze afdeling is ondergebracht in het gebouw van het politie bureau de Nieuwe Grond. In de maand augustus van het jaar 2019 was Aziz al voor oplichting achter slot en grendel gezet.

Bron:

https://www.politie.sr/oplichter-aziz-aangehouden-door-recherche-regio-midden/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland