Breaking!! Ook olie voor de kust van Suriname??

0

Breaking nieuws. Olie gevonden voor de kust van Suriname? Dit zou geweldig zijn toch? Een bedrijf heeft voor de Surinaamse kust een enorme oliereserve aangetroffen.

Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. Wat betekent zo een vondst voor Suriname?

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: BREAKINGNIEUWS: Significante olievoorraad gevonden voor kust. Apache Corporation heeft voor de Surinaamse kust in diepzee een significante oliereserve aangetroffen. Dat heeft het bedrijf dinsdag officieel bekendgemaakt.

Sinds maandag circuleerde hardnekkige informatie dat Apache in de Maka Central-1 put die geboord is in Block 58 een commerciele olievondst heeft gedaan. Vertegenwoordigers Staatsolie en de regering hielden zich maandag op de vlakte op vragen van journalisten of er daadwerkelijk olie is gevonden.

“We zijn erg tevreden met de resultaten van Maka Central-1. De put bewijst een werkend koolwaterstofsysteem in de eerste twee spelsoorten in Block 58 en bevestigt ons geologisch model met olie en condensaat in ondiepere zones en olie in diepere zones. Voorlopige formatie-evaluatiegegevens geven het potentieel voor productieve oliebronnen aan. Bovendien suggereert de grootte van de stratigrafische functie, zoals gedefinieerd door 3-D seismische beeldvorming, een substantiële bron,” zegt John J. Christmann, CEO en president van Apache.

Apache meldt verder dat in ondiepe delen van de put een olie- en gaskolom van ruim vijftig meter is aangetroffen en in de diepere delen van de boorput een kolom van ongeveer 73 meter.

Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie:

https://www.reuters.com/article/us-total-apache/oil-firms-apache-and-total-make-major-discovery-offshore-suriname-idUSKBN1Z61EC

Lees meer in De Ware Tijd
Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/01/07/breaking-significante-olievoorraad-gevonden-voor-kust/

Geschreven door Ivan Cair
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland

Comments are closed.