Jeugdige neergeschoten te Paramaribo na vechtpartij tussen buren – politie Suriname

politie Paramaribo
Wat een berichten weer uit Paramaribo. Een burenruzie is zo erg uit de hand gelopen dat een jeugdige is neergeschoten met een jachtgeweer.

[quads id=1]

Bekijk het officiële politiebericht om te lezen wat er precies is gebeurd en waarom er geschoten is. Liever een goede buur dan een verre vriend. Niet dus!! Pakken mensen tegenwoordig veel te snel hun wapen? Of heeft buurman Rakesh terecht geschoten?

[quads id=1]

Buren te Paramaribo

Politie Suriname schreef het volgende: Vechtpartij resulteert in schietpartij. De 44-jarige Rakesh S. is in de vroege ochtend van donderdag 26 december 2019 door de politie van bureau Munder Paramaribo, bij gestaan door de leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP), op zijn woonadres te Paramaribo aangehouden.

[quads id=1]

Schotwond

De politie kreeg de melding van een schietincident na een vechtpartij tussen buurtbewoners. Ter plaatse aangekomen troffen de politieambtenaren de jeugdige F.B. met een schotwond in zijn buikstreek aan.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat een woordenwisseling tussen Rakesh en zijn overburen uitmondde tot een vechtpartij, nadat zij elkaar met stenen hadden bekogeld .

[quads id=1]

Neergeschoten

Volgens verklaring van Rakesh probeerde één van de personen hem te beroven van zijn halsketting. Rakesh ging vervolgens zijn woning binnen om terug te keren gewapend met zijn jachtgeweer. Hij loste toen een schot af waarbij een jeugdige in zijn buikstreek geraakt werd.

[quads id=1]

Ziekenhuis Paramaribo

Het slachtoffer werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp, alwaar operatief moest worden ingegrepen. Het slachtoffer is nog steeds ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen.

[quads id=1]

Wapen was legaal

Het jachtgeweer dat Rakesh legaal in zijn bezit had, is in het belang van het onderzoek in beslag genomen. Rakesh is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek achter slot en grendel gezet.

Bron:

Vechtpartij resulteert in schietpartij