Tevreden patiënt bedankt ziekenhuis AZP te Paramaribo – video’s

AZP Paramaribo

Een heel mooi bericht over het Academisch ziekenhuis in Suriname: Als het niet goed is zeggen mensen het heel snel. Het personeel wordt dan vies en vuil uitscholden. Maar als iets wel goed gaat, is het soms moeilijk voor mensen om een complimentje te geven.

[quads id=1]

Niet voor patiënt Roy. Hij zet het ziekenhuis en het personeel van AZP Paramaribo in het zonnetje. Kijk naar de mooie video’s ervan en geef het door aan een ieder. Wat is jouw POSITIEVE ervaring met het ziekenhuis?

[quads id=1]

Ziekenhuis te Paramaribo

De Ware tijd Suriname schreef het volgende hierover: ‘HET PERSONEEL WORDT VIES EN VUIL UITGESCHOLDEN’. PARAMARIBO – “Deze mensen komen hier om levens te redden en niet om de gemeenschap te pesten. Toen ik naar binnen ben toegelaten heb ik gezien hoe het er allemaal aan toeging; het was niet mals.” Zo reageert patiënt Roy Burleson op de behandeling die hij op oudejaarsdag heeft gehad bij de Spoedeisende hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis.

[quads id=1]

Hij had pijn

Hij heeft zich als een gevolg van een infectie aan zijn voet op de afdeling aangemeld. Burleson had wel pijn en heeft een poos moeten wachten voordat hij werd behandeld. De patiënt is toch onder de indruk van de manier hoe het personeel is omgegaan met de aanwezigen. Hij heeft daarom enkele medewerkers, onder wie Suzana Tjan A Way en Euredice Godlieb, vrijdag in de bloemetjes gezet.

Uitgescholden

“Het personeel wordt hier vies en vuil uitgescholden. Het is niet goed. Deze mensen hebben ook een huis en een gezin. Ze laten dat alles achter om mensen te komen helpen”, merkt Burleson op. De medewerkers kregen een plaquette en een enveloppe. Burleson ziet graag dat medewerkers van de SEH beter gewaardeerd worden door de gemeenschap. “Ik heb mensen zien hollen en rennen om levens te redden.”

[quads id=1]

Begrip tonen

Hij wijst erop dat hulpzoekenden moeten begrijpen dat patiënten op basis van urgentie worden toegelaten tot de zaal. “Iemand met een snijwond gaat even moeten wachten omdat iemand met hartproblemen sneller hulp nodig heeft.” Hoewel hij de emoties begrijpt, vindt Burleson dat Surinamers soms te snel zaken gedaan willen hebben.

[quads id=1]

Wat een verrassing

Godlieb is nogal verrast met het presentje van Burleson. Ze geeft toe dat op oudejaarsdag de druk extra hoog is omdat veel collega’s met verlof zijn. Het personeel doet volgens haar zijn uiterste best om het tekort zo goed mogelijk op te vangen. Hoewel ze niet op een prijsje zit te wachten heeft ze wel waardering voor het gebaar van Burleson. “We hebben zoals normaal hulp geboden op die dag. Maar ik voel me wel speciaal.”

Kijk hier de video’s erover:

[quads id=1]

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/01/04/het-personeel-wordt-vies-en-vuil-uitgescholden/

Geschreven door Jason Pinas
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland