Ik ben eerste kerstdag niet welkom bij mijn schoonmoeder – anoniem vakantie Paramaribo

vakantie Paramaribo
Amanda en haar verloofde Gill zitten lekker te genieten in een hotel in Paramaribo. Samen. Ze zijn op vakantie in Suriname. En het was eigenlijk de bedoeling dat ze kerst zou doorbrengen met de familie van Gill.

Amanda heeft net te horen gekregen dat ze niet welkom is. Ze moet ruimte maken voor de ex van haar verloofde en zijn kinderen. want ze zijn er elk jaar bij. Amanda ontploft van woede. Ze heeft verschillende plannetjes. Lees wat ze allemaal vertelt. Ze wil van jullie weten wat ze het beste kan doen. Zouden jullie dit accepteren? Van die schoonmoeder? En die ex dan?

P.s. Kerst is al voorbij. Hopelijk vertelt Amanda ons snel hoe het is afgelopen. FN
Vakantie Paramaribo

Hallo FamilieNieuws. Hier een briefje van Amanda. Ik zit lekkertjes in Suriname. Ik ben op vakantie in Paramaribo met mijn lieverd. Ik mag niet klagen. We hebben het heel fijn hier. We blijven de hele maand december.

In een hotel

Mijn love Gill en ik logeren in een hotel in Paramaribo. Hij is wel regelmatig bij zijn moeder. Maar ik heb nu even een beetje afstand genomen van mijn schoonfamilie. Mijn man is getrouwd geweest met Stella. Stella is al ongeveer 20 jaar in de familie. Maar ze zijn al 10 jaar uit elkaar. Gill is in Nederland komen wonen. Ze hebben samen twee jongens, opgeschoten jongens van 14 en 17 jaar. Ze wonen niet ver van mijn schoonouders dus vanzelf zijn ze regelmatig daar. Ook om te helpen want mijn schoonouders zijn ook een beetje oud geworden.

Daar is Gill natuurlijk heel blij mee. Hij heeft goed contact met Stella en via haar regelt ze veel voor zijn ouders. Er woont nog 1 broer in Paramaribo en de rest woont allemaal in Nederland. Ik ken Gill nu 4 jaar. We zijn verloofd. Zijn familie in Nederland ken ik redelijk. Maar zijn ouders niet zo. Natuurlijk ook omdat ze in Paramaribo wonen en ik in Amsterdam. Maar op zich zou het niet moeten uitmaken. Ik heb het wel geprobeerd, maar ik krijg niet echt contact met ze. Ouderwets vind ik ze een beetje.

Ze stoort

Maar zijn ex zit ook een beetje in de weg. Zolang ik in Nederland ben is dat geen probleem. Maar nu ik hier op vakantie ben in Paramaribo zie ik die relatie van dichtbij en ik ben er niet zo blij mee. Het lijkt gewoon alsof Stella de schoondochter is. En ook sommige broers en zussen waar ik in Nederland goed op ben behandelen die ex hier als zijnde schoondochter. Ze noemt mijn schoonmoeder ook ma.

vakantie Paramaribo
Voorbeeldfoto van hrc.org

Dat alles maakte mij niet uit. Ik weet dat Gill met mij is en dolblij met mij is. Daar is het probleem gelukkig niet. Maar nu hebben we dus kerst diner aan het eind van de maand. Met de hele familie. Net als voorgaande jaren. Maar wij zijn nu als eerste met zijn tweetjes ook erbij. In Nederland al had ik begrepen dat Stella erbij zou zijn met de kinderen. Ja, daar had ik moeite mee, maar ik heb me erover heen gezet. Ik zou proberen om Stella niet aan te kijken en gewoon mijn schat gezelschap te houden. En die kinderen want ze kennen me ook.

In Nederland

Dus in Nederland begon ik al te wraken op die ouders en op de ex. Maar nu heeft Gill me hier tijdens de vakantie gezegd dat die ouders, sommige broers en zussen en die kinderen liever niet hebben dat ik erbij ben. Dat maakte me allemaal niet uit wat zij willen maar ik vind het vreselijk dat Gill zegt dat ik dan maar beter niet kan komen. Hij gaat even een half uurtje en dan gaan wij samen eten in Torarica ofzo. Of mocht wel in de ochtenduren komen dan gaan we kerstbrood eten. Tjoerie

Ik ben boos

Mijn hoofd is bijna ontploft. Ik ben boos verdrietig en ik wil die Stella kieren. En die hele familie erbij. Ik vind het zo erg dat ze dit gezegd hebben. Mijn moeder in Nederland zegt dat ik Gill direct hier met dumpen maar dat vind ik overdreven. Want hij is een goede man. Maar wat moet ik nou met die schoonouders en die schoonfamilie? Ik vind dat ze me verraden tegenover die ex. Ik vind ze heel gemeen. Ze moesten het juist opnemen voor mij en voor Gill. Wat zeggen jullie? Ze is inderdaad al 20 jaar in de familie. Maar nu ben ik er. Ik ben de vrouw van Gill. Dus ik vind dat ze plaats moet maken. Maar niemand staat achter mij. Zelfs Gill niet. Maar die wil gewoon geen problemen.

Kijk, ik wil geen ruzie op vakantie, dus hij en ik zijn goed nu. Maar eigenlijk wil ik me die dag gewoon aankleden en ook gaan. Het gaat een drama worden. Vooral hoe 1 zus van Gill der mond peper is. Maar ik ben ook niet op mijn mondje gevallen. Maar het gaat dan niet mooi zijn. En voor die kinderen wil ik me ook inhouden.

Dan denk ik weer van ik boek stiekem een vakantie weekendje naar Curaçao of Belem, dan gaan Gill en ik allebei niet naar dat rot etentje. Maar dan denk ik weer aan die kinderen. Dus ja FamilieNieuws. Dit wilde ik jullie zeggen. Ik ben benieuwd wat jullie zouden doen. Zouden jullie dit accepteren? En zeg me ook eerlijk als jullie vinden dat Gill het voor mij had moeten opnemen. Misschien houdt hij toch niet genoeg van me. En zeg me ook eerlijk als jullie ook vinden dat ik ruimte moet maken voor die ex. Tenslotte na ing ma toch? Tjoeri. Nee, ik ben boos. Thank you all.

Oja, 1 ding zeg ik wel. Als ik met kerst niet welkom ben. Hoort en ziet die ma me nooit meer!! En die broers en zussen zijn ook niet meer welkom in ons huis in Amsterdam. Want dan gaat er heel veel veranderen. Ja toch? Ik ben geen pop waar je mee kunt spelen.

Gerelateerde verhalen:

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig