Buurtbewoners vertellen: Vader en zoontje overleden na vuurwerkramp in Arnhem – Nederland (video’s)

Heel erg om te vernemen dat die ene vriendelijk man samen met zijn zoontje is overleden in de lift. De buurtbewoners kunnen het maar niet verwerken. Ze vertellen hun verhaal. Kijk naar de vele video’s.

[quads id=1]

Een man kwam op 1 januari samen met zijn zoontje om het leven na een vreselijke brand in een flat in Nederland. Hij zat met zijn gezin vast in de lift. Zijn vrouw en dochtertje zijn opgenomen in het ziekenhuis. Er ontstond brand nadat een stuk vuurwerk op de bank in de hal werd aangestoken.

[quads id=1]

Vuurwerk Nederland

Hart van Nederland schreef het volgende: ‘Verschrikkelijk.’ Vader omgekomen zoon (39) en kleinzoon (4) probeerde hen nog te bereiken. ”Je leeft intens met ze mee, maar meer kan je niet doen.” Dat vertelt Indra, een buurtbewoonster van het Gelderseplein in Arnhem. Het is voor haar en andere buurtbewoners nog altijd moeilijk te geloven wat er zich tijdens de nieuwjaarsnacht heeft afgespeeld in de portiekflat.

brand Nederland vuurwerk

Buurman Hendriks had volgens Indra zijn zoon nog gebeld of ze veilig waren thuisgekomen, maar toen zat hij vast in de lift. “Later kwam hij er pas achter dat het zijn kinderen waren. Vreselijk.”

[quads id=1]

Tragisch om het leven gekomen

De zoon (39) en kleinzoon (4) van meneer Hendriks kwamen op 1 januari tragisch om het leven bij een liftbrand in zijn flat. Zijn schoondochter en kleindochter liggen nog in het ziekenhuis, maar zijn wel buiten levensgevaar.

‘Samen op school gezeten’

Indra kent het gezin goed en leeft erg met ze mee. ”De zoon heeft samen met mijn kinderen op school gezeten, samen gingen ze voetballen, van alles.” Ook kent zij de kleinkinderen van haar buurman. ”Die hebben de dezelfde leeftijd als mijn kleinkinderen, ze zaten samen op zwemles.”

[quads id=1]

Een andere buurtbewoonster heeft maar weinig woorden voor het drama. ”Het voelt alsof een deel van je lichaam weg is, zo erg is het. Ik kan het niet verwerken.”

‘Niet te bevatten’

”Het is niet te bevatten wat er met het gezin is gebeurd, het doet ontzettend veel pijn in mijn hart.” Met die woorden begint buurvrouw Henny het gesprek. Ze heeft nog zoveel vragen, zegt ze. “Je weet niet wat er gebeurd is en hoe, dat is voor nu alleen nog maar gissen.”

Nooit meer meemaken

”Ik hoop dat ik dit nooit mee mag maken”, vertelt de ze verder. ”Het is verschrikkelijk”, vult haar man Nico aan. Volgens Henny lag er altijd wel rotzooi in de hal van de flat. ”Dat is waarschijnlijk in de fik gestoken, maar ook dat weten wij niet zeker.”

[quads id=1]

De politie kon donderdagmiddag met zekerheid vertellen dat de brand is ontstaan door een stuk vuurwerk dat op de bank in de hal was gelegd.

‘Gezin vaak bij buurman’

Het gezin Hendriks kwam vaak over de vloer bij hun opa. “De buurman is buschauffeur, en wij hebben geen auto meer, dus wij stapten zo nu en dan weleens bij hem in de bus en maakten dan een praatje”, vertelt Nico.

Ook de kinderen van buurman kent het stel goed. “De zoon heeft ook nog met onze kinderen gespeeld”, vertelt Nico verder. “De kleinkinderen van onze buurman waren ook vaak bij hun opa.”

‘Ik kan wel huilen’

[quads id=1]

“Wat als er een alarmsysteem was geweest om hen te waarschuwen voor de brand”, vraagt hij zich hardop af. “Dan waren zij misschien nog in leven. Ik kan wel huilen.”

2 tieners

De politie heeft woensdag twee jongens van twaalf en dertien jaar opgepakt voor de brand. Zij worden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Bekijk hier de video’s:
[quads id=1]

Bron:

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/buurt-flatbrand-arnhem/

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar [email protected] of Whatsapp het naar +31685421200 en wij publiceren het GRATIS voor u. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland