Van den Bergh wil zijn doksen – en vleeskuiken integratie in Suriname verkopen (video’s)

pluimvee Suriname
De 60-jarige avonturier Gerard van den Bergh en zijn vrouw Asha hebben een eigen pluimvee bedrijf in Suriname. Zo droeg hij bij aan de opbouw van de Surinaamse Doksen – pluimveesector.

[quads id=1]

Maar Gerard is nu 60 jaar en wil het rustiger aan doen. Hij is daarom opzoek naar een aandeelhouder, financier of koper. Lijkt het jou iets? Of ken jij iemand die Gerard kan helpen? Bekijk het bericht voor meer informatie en lees meer over het mooie bedrijf van het echtpaar. Bekijk ook een hele leuke video van de DOKSENCLUB en neem een kijkje in het bedrijf. Geef het door aan anderen.

[quads id=1]

Gerard en Asha

Pluimveeweb.nl publiceerde het volgende artikel: Van den Bergh wil zijn eenden- en vleeskuikenintegratie in Suriname verkopen. Gerard (60) en zijn vrouw Asha (54) van den Bergh hebben een eenden- en vleeskuikenintegratie in Lelydorp in Suriname.

Gerard van den Bergh zoekt een aandeelhouder, financier of overnamekandidaat voor zijn eenden- en vleeskuikenintegratie in Suriname. „Ik ben nu 60 jaar en wil het rustiger aan gaan doen”, motiveert hij. Van den Bergh startte in 2011 met het houden van zogeheten muskuseenden nadat rentenieren begon te vervelen.

[quads id=1]

8 jaar tijd

In acht jaar tijd groeide hij uit tot de grootste eendenhouder in Suriname. In 2019 startte hij met zijn tweede tak. Hij bouwde zes vleeskuikenstallen en een broederij. Pluimveeweb.nl plaatste in april 2019 deze fotoserie van zijn bedrijf. „De broederij en vleeskuikenstallen functioneren naar wens”, vertelt Van den Bergh.

pluimvee Suriname
Foto op https://www.pluimveeweb.nl/

„De bouw en uitbreiding van een voerfabriek, bouw van een broederij, stallen voor eenden en een complete slachterij is toch meer dan ik had gedacht. Ik kan merken dat mijn leeftijd nu echt een rol gaat spelen en moet toegeven dat ik iets teveel hooi op mijn vork heb genomen. Ik zoek nu een koper of partner die zich inkoopt en die het later geheel van mij kan overnemen”, legt Van den Bergh uit.

[quads id=1]

‘Goede afzetmogelijkheden’

Volgens Van den Bergh liggen er veel kansen in Suriname. „Als de slachterij straks draait kunnen we 3.000 kippen per uur slachtten, 18.000 per dag en 90.000 per week. Ik ben de enige in Suriname met een exportvergunning naar de zogeheten Caricom-landen zoals de Bahama’s en Jamaica. Dan praat je over een afzetmarkt van 17 miljoen inwoners. Al die landen importeren nu kip, voornamelijk uit Canada.

[quads id=1]

Aangezien Suriname als naburig land in tegenstelling tot Canada geen 140 procent importheffing hoeft te betalen, zijn de voorwaarden op kip te exporteren naar Caricom-landen voor mij veel gunstiger. Brazilië kan goedkoper delen leveren, maar voor hele kip en kipfilets is de export vanuit Suriname zeer lucratief. Stel dat ik een kip voor 3 dollar exporteer, dan is die uiteindelijk veel goedkoper dan Canadese kip.”

Bekijk hier ook een interessante video/reclame spot van doksenclub Suriname:

[quads id=1]

Bron:

https://www.pluimveeweb.nl/artikel/231506-eenden-en-vleeskuikenintegratie-van-den-bergh-in-suriname-te-koop/

Bekijk onderstaande link om de volledige fotosessie te bekijken en om meer te lezen over het bedrijf:

https://www.pluimveeweb.nl/artikel/193156-fotoreportage-in-suriname-moet-je-alle-schakels-in-eigen-hand-hebben/

Geschreven door Tom Schotman
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland