Omwonenden eisen schadevergoeding na bouw Assuria High Rise in Paramaribo (video’s)

assuria Paramaribo

Wat een plaatje. Wat een prestatie. Het hoogste gebouw van Suriname staat in Paramaribo. Bijna iedereen praat er vol lof over.

[quads id=1]

Bijna iedereen want de bouw van de Assuria Hermitage High-Rise was voor sommige omwonenden een werkelijke ramp. Sommige waren zelfs genoodzaakt om te verhuizen. Ze zijn boos en eisen schadevergoeding voor materiële en immateriële schade. Bekijk het bericht voor meer informatie. Kijk ook naar de mooie video’s ervan. Wat vinden jullie hier nu van? Is er wel voldoende geluisterd naar de omwonenden? Hebben ze recht op schadevergoeding?

[quads id=1]

BOUW HOOFDKANTOOR ASSURIA KRIJGT STAARTJE. Verzekeringsmaatschappij Assuria, die onlangs een nieuw kantoor in Paramaribo heeft geopend aan de Recolaan, krijgt schadeclaims van omwonenden voor materiële en immateriële schade. “Bij het heien van de betonnen palen trilde en schokte mijn huis van alle kanten. Dit was heel erg storend en stressvol”, zegt Dieter Calor.

[quads id=1]

Het gezin was hierdoor genoodzaakt te verhuizen uit de vrij nieuwe boven- en benedenwoning die zes jaar terug is gebouwd, op een steenworp afstand van de plek waar nu het gebouw van Assuria staat. “Mijn vrouw en ik hebben al onze spaarcenten gebruikt en leningen gesloten om een nieuw huis te bouwen”, zegt Calor.

Het protest van buurtbewoners begon ruim twee jaar geleden toen de werkzaamheden startten voor de nieuwbouw van het kantoor, behorend tot de hoogste gebouwen van het land. Kort daarna verhuisde het gezin van Calor. Hij stelt dat het heien van de meer dan tweehonderd betonnen palen vaak tot laat ’s avonds duurde, opdat het werk op tijd kon worden opgeleverd.

[quads id=1]

Met herhaalde klachten van omwonenden werd geen rekening gehouden. Calor: “Het lawaai bezorgde ons slapeloze nachten en dat was niet respectvol naar ons toe.” Hij moest met lede ogen toezien hoe aan de binnen- en buitenmuren van zijn huis scheuren ontstonden. Daarnaast is volgens hem ook de vloer ingezakt. “Het gaat om een huis dat goed is bevestigd in de grond, maar als dat niet zo was, zou de woning instorten.”

Calor heeft een deskundige een schaderapport laten opmaken, dat hij reeds heeft ingediend bij Assuria. Hij wil dat het verzekeringsbedrijf het pand tegen een goede prijs overneemt. Ook een andere buurtbewoner, Eveline Ramdhan, heeft voor een schadeclaim een deskundige in de arm genomen.

[quads id=1]

“Het laatste woord in deze zaak is nog niet gezegd. Ook de muren van mijn huis vertonen scheuren en de deuren zijn beschadigd”, stelt ze. Ramdhan eist dat haar woning volledig wordt hersteld. Zij brengt in herinnering dat de buurtbewoners in 2017 een kort geding hadden aangespannen om de bouw van het 56 meter hoge gebouw te stuiten.

De rechter wees de eis af. “We zijn in hoger beroep gegaan, maar hebben hierover niets meer vernomen”, stelt Ramdhan. Zowel zij als Calor zegt dat nimmer een buurtonderzoek is gedaan voor de bouw van het pand van Assuria.

[quads id=1]

Tijdens de werkzaamheden was er ook geluidsoverlast. “Het lawaai van onder ander het zwaar materieel heeft ons leefplezier verpest. Bovendien kon ik mijn voordeur niet openen omdat er stof binnenkwam. Ik had geen rust en was hierdoor elk weekend weg”, omschrijft ze de onprettige tijd

Bekijk hier wat video’s erover:

[quads id=1]

[quads id=1]

Geschreven door Gilliamo Orban
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland