Waarschuwing van brandweer Suriname – PAS OP MET VUURWERK (video’s)

azp bekendmaking oudejaarsavond eerste hulp vuurwerkl Suriname FamilieNieuws
Voorlopig gaat het nog heel goed. Er zijn geen vuurwerkslachtoffers in Suriname. Voor ons in ieder geval nog niet bekend. En laat dat zo blijven!!

Bekijk onderstaande waarschuwing van de brandweer. Geef het door aan een ieder. Vooral aan ouders van kleine kinderen. Doen jullie aub voorzichtig. Bekijk een eerdere voorlichtingsvideo van de brandweer. Bekijk ook een video over de verkoop van vuurwerk in Suriname. Het gaat als een speer. Hopelijk zijn jullie voorbereid op heel wat knalwerk. Houden jullie ook van vuurwerk of heb je er echt een hekel aan?

Brandweer Suriname

Geen vuurwerkslachtoffers eerste twee dagen. Sinds de start van de officiële vuurwerkverkoop en – afsteekperiode op 27 december, zijn er geen registraties van vuurwerkongevallen bij de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en het ziekenhuis in Nickerie geweest.

Geen slachtoffers
azp bekendmaking oudejaarsavond eerste hulp vuurwerkl Suriname FamilieNieuws
Archieffoto. AZP bekendmaking slachtoffers
Traditie

Brandweervoorlichter Ulrich Coats zegt aan de krant dat er al twee dagen geen vuurwerkslachtoffers zijn geregistreerd. Eergisteren was tot 17.00 uur ook geen slachtoffers geteld. De vuurwerkverkoop- en afsteekperiode duurt tot en met 2 januari. “Het Korps Brandweer Suriname doet van hieruit een dringende oproep aan ouders, verzorgers en vooral de vuurwerkliefhebbers, om de traditie van vuurwerk in ons land niet richting overlast te doen opgaan.

Kinderen ouder dan 16 jaar

Lees ook: 14-jarige jongen loopt brandwonden op na ongeluk met vuurwerk ~ Suriname

Een collectieve verantwoordelijkheid is hierbij zeker geboden, vanaf de verkoop van vuurwerk aan kinderen ouder dan 16 jaar, tot het toezicht van volwassenen op jongeren en bij het afsteken van vuurwerk.” Coats geeft aan dat knalvuurwerksoorten zorgen voor de meeste zware letsels

Bekijk hier de voorlichtingsvideo van vorig jaar. Deel het met een ieder:

De verkoop van vuurwerk gaat als een speer. Bekijk hier een video daarover:

Eerdere berichten:

Redactie: 3-jarig meisje is 1 van de 16 vuurwerkslachtoffers

Video – Brandweer: Al 5 vuurwerkslachtoffers in Suriname. Mensen, let op uw kinderen!!!

Bron:

Geen vuurwerkslachtoffers eerste twee dagen

Geschreven door TATJANA MUSKIET
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland