Ik ‘vier’ kerst met een dode baby in mijn buik – anoniem Paramaribo

baby Paramaribo
2019 begon fantastisch voor Ivana uit Paramaribo. Ze ontmoette de liefde van haar leven. Ze verheugde zich op haar baby. Eindelijk zou ze moeder worden. En alles is haar ontnomen. Haar baby is dood. En nog erger. Hij is nog in haar buik.

[quads id=1]

Dit is haar geheim, niemand weet er nog van daarom wilde ze het graag met jullie delen. Lees haar verdrietige verhaal. Waarom moest dit haar overkomen? Is het misschien veel te laat om nog moeder te worden? Waarom wordt zij zo gestraft? Is het haar eigen schuld?

[quads id=1]

Mijn baby is dood

FamilieNieuws ik ben zo verschrikkelijk verdrietig. Ik wil graag mijn verhaal met jullie delen want ik heb niemand om mee te praten. Graag wil ik ook wat advies van jullie want hoe moet ik dit verwerken? Mijn baby is dood. Mijn lang verwachte baby. Mijn meisje (ik ben ervan overtuigd dat het een prinsesje was). Hoe moet ik nu verder?

Ivana uit Paramaribo

Lees ook: Anoniem: Zwanger van mijn arts

[quads id=1]

Ik ben Ivana uit Paramaribo en ik ben eindelijk gelukkig met iemand. Eindelijk heb ik de man van mijn dromen gevonden. Ik heb geen kinderen. Ik zou voor het eerst moeder worden. en Evert, die ik 10 maanden geleden heb ontmoet is al vader en zelfs opa. Maar zijn kinderen zijn groot en wonen in Nederland. We in de vakantie bij ze geweest. In de zomer. Ik heb met iedereen kennis gemaakt. Ook met Evert zijn kleinkind.

13 weken

Ik ben 47 jaar en Evert is 59 jaar. Ik weet het, natuurlijk zijn we eigenlijk te oud om ouders te worden. Maar nu ik eindelijk zo een lieve man heb gevonden, besloot ik niet om aan de pil te gaan. Dat vond ik onzin. Ik dacht. Komt het, dan komt het. Komt het niet dan komt het niet. Nou het kwam. Ik was van plan om het Evert en de rest van mijn familie te vertellen op eerste kerstdag. Dan zou ik precies 13 weken zwanger zijn. Ik durfde het aan niemand te vertellen. Natuurlijk bang dat het ook mis kon gaan en bang voor de reacties van mensen. Stom van me. En Evert wilde ik gewoon echt verrassen met goed nieuws.

Blijde nieuws

Lees ook: Ik weet zeker dat ik zwanger terug ben gekomen van vakantie – Anoniem Suriname

[quads id=1]

Evert, zou zo gelukkig zijn. Hij gunt mij echt een kind. En als je me ziet ben ik geen ouwe tang van 47. Ik ben een flexie dame en ben helemaal klaar voor een kind. Dus tijdens mijn laatste controle zou ik een filmpje maken voor de familie om ze het blijde nieuws te vertellen.

baby Paramaribo
Voorbeeldfoto van www.liveabout.com

Ik ben al eerder geweest voor een afspraak en alles was tot nu toe goed. Maar dit keer niet. De baby was gestopt met groeien. En ze konden het hartje niet vinden. Gisteren een paar dagen later moest ik terugkomen, dan zouden ze het zeker weten. De zwangerschap is over. Het is heel vreemd. Ik heb alles voorbereid voor een kerst feest bij ons thuis. Lekker eten, ik heb zelfs t-shirtjes laten bestellen voor mijn ouders en Evert. Ik was zo blij. En nu is de baby dood.

[quads id=1]

Nog steeds misselijk

Lees ook: Miskramen door mijn schoonmoeder – Apuku nyam mi baby ~ Suriname (spookverhaal)

Ik kan het gewoon niet geloven. Ik ben nog misselijk, moe en ziek. Alles gaat gewoon door in mijn lichaam. Maar de baby is dood in mijn buik. Ik loop nu dus met een dode baby in mijn buik. Ik mocht vandaag terugkomen om het operatief te verwijderen of ik kon pilletjes krijgen. Maar dat vond ik te snel. Ik wil er nog even over nadenken en wennen aan het idee: Mijn baby is dood.

[quads id=1]

Mooiste jaar

Ik ben echt helemaal de weg kwijt. Dit jaar was het mooiste jaar van mijn leven. Evert is in mijn leven gekomen. Ik raakte zwanger en nu is alles weg. Natuurlijk heb ik Evert nog wel. Die gaat nergens. Maar dit heb ik zo graag met hem willen delen. De dokter zegt dat ik een miskraam heb ivm mijn leeftijd. Ik lees daar trouwens niets over op het net. Mensen die ouder zijn krijgen ook gezonde kinderen. Hij zegt dat ik het moet opgeven. Ik vind dat niet leuk van hem. Hij doet alsof het mijn eigen schuld is. Ik voel me zo verdrietig hierdoor.

Het feest gaat door

Lees ook: Ik ben 7 weken zwanger en de dokter ziet niets – anoniem Paramaribo

[quads id=1]

Maar hoe vertel ik Evert dit nieuws? Hij gaat zo verdrietig zijn. Over een paar dagen is het kerst. Ik heb besloten om alles gewoon door te laten gaan. Hopelijk krijg ik niet ineens pijnen. De dokter zegt dat het ook wel weken kan duren. Ik weet het niet ik ben nog nooit zwanger geweest. En misschien word ik het ook nooit meer.

Mijn hart luchten

Lees ook: Moeder uit Paramaribo vertelt over het verschrikkelijke verlies van haar kind

Ik ben blij dat ik het aan jullie mocht vertellen. Gewoon om mijn hart te luchten. Er rest mij nog om jullie een gezegende kerstdagen te wensen. De mijne zullen verschrikkelijk zijn want ik zal aan tafel zitten met een dode baby in mijn buik en niemand is op de hoogte. Vreselijk. Groetjes van mij.

[quads id=1]

Advies

Mocht iemand anders hier nog advies over hebben, of als iemand zijn verhaal met mij wil delen dat zou ik echt fijn vinden. Ik snap niet waarom dit mij moest overkomen. Ben ik echt te oud? Heb ik hier zelf om gevraagd? Of heb ik gewoon pech gehad? Waarom wordt mij dit niet gegund? Ik heb nooit slecht geleefd. Maar dit voelt als een straf. Ik snap het gewoon niet. Zal ik ooit nog mama kunnen worden?

Gerelateerde verhalen:

Help, ik word zwanger maar ik krijg alleen miskramen – anoniem Paramaribo

Anoniem – Mijn vriend denkt dat ik nog steeds zwanger ben ~ Paramaribo

Anoniem – Ik ben 6 maanden zwanger en ik haat mijn baby nu al ~Suriname

Anoniem – Hij wil geen kinderen en toch ben ik (stiekem) zwanger ~ Paramaribo

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem zwanger baby Nederland vliegtuig