Toeristen onderweg naar Suriname beroofd – vakantie Paramaribo

vakantie Suriname

Een beroving op toeristen die vanuit de Franse kant op weg waren naar Suriname. Absoluut geen goed begin van hun vakantie.

Vanwege de vakantie periode is zowel de Franse als de Surinaamse politie extra alert. Belangrijke tip voor toeristen: Letten jullie aub ook op: “Als het kan, doe de oversteek niet ’s avonds. Slaap liever in een hotel. Geef het door aan anderen. Is het weer gevaarlijker geworden in dat gebied of kon het overal gebeuren?

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Toeristen in St. Laurent op weg naar Suriname beroofd. Toeristen die vanuit Frans-Guyana naar Suriname reisden zijn dinsdag vóór de oversteek met de boot beroofd aan de waterkant van via Saint Laurent du Maroni.

Volgens de politie van Albina moeten de collega’s daar de beroving onderzoeken, omdat die zich op Frans grondgebied heeft voorgedaan.

De redactie van DWT verneemt dat de gendarmerie (Franse politie) extra paraat is na de beroving. Een Surinaamse bootsman die getuige was van de beroving en de slachtoffers hebben intussen aangifte gedaan in Frans-Guyana. Of het om Surinaamse of buitenlandse rovers gaat, moet nog onderzocht worden.

Volgens de politie is er verhoogde controle op de weg tussen Albina en Moengo in verband met de feestdagen. Tussen Albina en Stolkertsijver wordt gesurveilleerd door de politie van Albina en Moengo, afhankelijk van het ressort. Voorbij Perica is de verantwoordelijkheid voor de collega’s van Commewijne.

“We zijn alert en zullen ook bezig zijn met controles langs de rivier en op de binnenwegen waar men langs rijdt naar de Oost-Westverbinding”, zegt een plaatselijke agent.

vakantie Suriname
Voorbeeldfoto van Tiny Travelogue

Marinus Bee, DNA-lid van Abop die woont in Albina, deelt de bezorgdheid van toeristen. Hij zegt dat de situatie op de weg naar Albina in het verleden onveilig was, maar sinds de weg is hersteld, heeft de politie de veiligheid beter onder controle.

“Ik rij elke dag van en naar Albina. Zolang niets je overkomt is het veilig. Iets kan van het ene op het andere moment gebeuren.” Hiermee zegt hij dat een overval niet is uitgesloten: net als in Paramaribo kan ook op de Oost-Westverbinding een beroving of inbraak plaatsvinden.

“De situatie is redelijk onder controle. We hebben ergere momenten in het verleden gekend in december. Nu is er rust.”Bee adviseert toeristen een goede afspraak te maken met een bootsman die de plaatselijke situatie goed kent.

“Als het kan, doe de oversteek niet ’s avonds. Wordt het laat: overnacht in een hotel in St Laurent. Als er goede afspraken zijn gemaakt met een bootsman hoeven zich geen narigheden voor te doen.”

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland