Politie bondsvoorzitter uit kritiek op politie leden Suriname

politie Suriname

Alcoholmisbruik onder de leden? Slapen op bureaus? Geen surveillerende politiewagens ’s avonds? En meer punten van aandacht heeft Raoul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politiebond, genoemd tijdens de jaarafsluiting.

[quads id=1]

Dit is jammer want de salarissen zij afgelopen jaar fors gestegen. Hij doet daarom een beroep op de leden van de politie om zich verantwoordelijker te gedragen. (in plaats van te klagen over kerstbrood etc). Bekijk het bericht om te lezen wat er nog meer is gezegd. Wat vinden jullie van deze kritiek? Is het wel terecht? Wat zijn jullie goede ervaringen met de politie? Die zijn er toch ook?

[quads id=1]

Politie Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: POLITIEBOND DOET BEROEP OP VERANTWOORDELIJKHEID LEDEN. Raoul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politiebond, ziet graag een positieve werkethos bij zijn collega’s. Raoul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politiebond, ziet graag een positieve werkethos bij zijn collega’s. Volgens Raoul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), schort er heel wat aan de beroepsethiek en de verantwoordelijkheid van de leden.

[quads id=1]

Geen politie

“Als chef op een afdeling rij ik rond. Na middernacht zijn er geen politieauto’s aan het surveilleren en de lichten op de bureaus zijn uit. Ze zitten te slapen op de stations in plaats van diensten te verlenen aan de samenleving”, zei Hellings vrijdag bij de jaarafsluiting van het Korps Politie Suriname.

Fors gestegen salarissen

De bondsvoorzitter vond de opmerkingen “pijnlijk”, maar het moest hem van het hart. Bij hem kan het er niet in dat ondanks dat de salarissen fors zijn verhoogd de beroepsethiek en verantwoordelijkheid niet opgang zijn gekomen. “U moet u beter van uw taak kwijten alvorens u naar uw recht gaat zoeken. U heeft zich meer gefocust op uw rechten dan uw plichten. Maakt u een switch om uw houding te veranderen.”

[quads id=1]

Alcoholmisbruik

Verder maakt Hellings zich zorgen over alcoholmisbruik onder de leden en de wijze waarop de samenleving wordt gediend. “U kunt de burgerij sommeren, maar u moet meer fatsoensnormen in acht nemen. Wat er op straat wordt ge√ętaleerd is niet goed te noemen. Maakt u een ommezwaai en toon dat het anders kan. U bent in dienst van de samenleving en mensen gaan u testen. Maar u moet weerbaar zijn en met tact optreden. De bejegening naar de samenleving moet correct.”

[quads id=1]

Klachten over kerstbrood en agenda

Hellings geeft aan dat de bond pleit voor de leden en toch wordt aan het eind van het jaar geklaagd over “kerstbrood en een agenda”. “Het is niet de taak van de bond om kerstpakketten te verdelen. Het steekt als mensen klagen over een kerstbrood en een agenda.”

Geschreven door: Naomi Hoever
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en

Nederland