Ambtenaren Suriname zullen meer TWK ontvangen voor medio 2020

banken Suriname
Dit is mooi nieuws voor de ambtenaren van Suriname. Zij hebben deze maand twk ontvangen. In totaal moeten er van 2017 tot 2018, achttien maanden aan twk worden uitbetaald.

[quads id=1]

Het is de bedoeling dat de ambtenaren het allemaal voor juni 2020 ontvangen. Bekijk het officiële bericht van de regering hierover en deel het met belanghebbenden. Hebben jullie de TWK ook al ontvangen?

[quads id=1]

Ambtenaren van Suriname

NII Suriname schreef het volgende: Overheid probeert twk medio 2020 in te lopen. De overheid probeert de gelden die ambtenaren met terugwerkende kracht moeten ontvangen media 2020 volledig uitbetaald te hebben. Ambtenaren hebben deze maand alvast twk over twee maanden ontvangen. In totaal moeten er van 2017 tot 2018, achttien maanden aan twk worden uitbetaald.

[quads id=1]

Ministerie van Financiën

Jan Tawjoeram, directeur van het ministerie van Financiën, zegt op basis hiervan tegen het Nationaal Informatie Instituut (NII) Suriname dat er dus nog zes maanden moeten worden ingelopen. “Het kan duren tot ongeveer juni 2020”, aldus de directeur, die echter benadrukt dat de liquiditeiten bepalend zijn en het des regering is of zij steeds een maand wil toevoegen. “Het is de bedoeling dat telkens een maand wordt ingelopen, maar de regering kan gaandeweg de aanwezige liquiditeiten zeggen of zij steeds een maand toevoegt”, benadrukt Tawjoeram, erbij vermeldend dat dit voor de overheid zelf ook goed zou zijn.

[quads id=1]

Verhoging van het salaris

Hij legt uit dat de twk wordt berekend op basis van de bruto bezoldiging. Het gaat om het verschil na verhoging van het salaris. Voor wat de vakantiegelden aan de ambtenaren betreft legt de functionaris uit dat de landsdienaren tegen de maand juli 96 procent van hun bezoldiging ontvangen. De berekening van het vakantiegeld geschiedt op een heel andere wijze dan die bij de normale twk op de maand bezoldiging.

[quads id=1]

Meer belasting betalen

Directeur Tawjoeram gaat ook in op de te betalen belasting. Hij wijst erop dat de salarissen met bijna honderd procent zijn toegenomen, waardoor mensen die voorheen beneden de belastingvrije grens zaten, plots stijgen naar het niveau boven de belastingvrije grens. Er zal dan ook meer belasting moeten worden betaald. “Het moment dat je meer verdient of boven een bepaalde schijf komt te zitten, ga je meer belasting moeten betalen.” De directeur benadrukt echter dat de overheid reeds bezig is om de belastingdruk te lenigen.

Bron:

https://www.deboodschap.today/overheid-probeert-twk-medio-2020-in-te-lopen/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland