Crimineel doodgeschoten in Suriname – nabestaanden gezocht – politie bericht (video)

supermarkt Suriname
De politie van Suriname roept de nabestaanden van de onlangs doodgeschoten crimineel op om zich te melden.

Een man met vlechtjes van rond de 25/30 jaar werd doodgeschoten door de eigenaar van een supermarkt tijdens een gewelddadige beroving. Nog iemand raakte gewond. Bekijk het uitgebreide officiële politiebericht om te lezen wat er precies is gebeurd. Bekijk ook de korte video. Let op beelden kunnen vervelend overkomen. Geef het door aan anderen, wellicht kunnen de nabestaanden het dan ook zien en zich melden bij de politie.

Roofovervaller dood geschoten. De politie van het bureau De Nieuwe Grond kreeg op donderdagavond 19 december een melding van een beroving in een supermarkt te Tout Lui Faut Kanaalweg.
Politie ambtenaren gingen ter plaatse en uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat twee gewapende criminelen een overval pleegden in de supermarkt. De eigenaar van het gebouw dat als supermarkt ingericht is, heeft zijn woning op het achtererf staan. Op het moment van de overval had hij zijn 33- jarige zwager R.B. op bezoek.

Zij hoorden hulp geroep komende vanuit de richting van de supermarkt en R.B. ging op onderzoek. Ondertussen nam de eigenaar zijn jachtgeweer tevoorschijn en ging zijn zwager achterna. R.B. en de criminelen kwamen oog in oog met elkaar te staan en daarbij werd het vuur op hem geopend.
R.B. raakte daarbij gewond aan zijn rechter onderarm. De eigenaar kreeg de gewapende criminelen in het oog en schoot in hun richting. Zij maakten zich toen uit de voeten. Een van de criminelen bleek zodanig geraakt te zijn dat hij, niet ver van de supermarkt, op straat dood neer viel. Zijn vuist vuurwapen lag in zijn directe nabijheid. De politie heeft het ontzielde lichaam, in opdracht van het Openbaar Ministerie, in beslag genomen alsook het vuist vuurwapen.

De verwonding van R.B. was van dien aard dat hij na medische behandeling in het ziekenhuis gelijk naar huis mocht. Het jachtgeweer waarmee geschoten is, is gedekt door een vuurwapen vergunning.

Vlechtjes

De identiteit van de dode man is vooralsnog niet bekend bij de politie. Hij is van het negroïde ras gekleed in een zwarte jacket met lange mouwen, een blauwe korte broek en zwarte sportschoenen. Hij had een zwarte pet op met daarop geschreven het woord ”FEND” in goudkleurige letter. Zijn hoofdhaar droeg hij in vlechten. Zijn geschatte leeftijd is tussen de 25- en 30 jaar.

supermarkt Suriname
Foto binnengekomen via Whatsappp en Facebook
Nabestaanden

Nabestaanden van deze man worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van de afdeling Recherche Midden ondergebracht in het politie bureau de Nieuwe Grond.

Bekijk hier een korte video van de beroving: