Van molest verdachte NPS topper Telgt uit Paramaribo legt functies neer

Telgt Paramaribo

Wayne Telgt heeft in verband met het lopende strafrechtelijke onderzoek tegen hem per onmiddellijke ingang zijn functies binnen het hoofdbestuur en andere commissies en structuren van de NPS neergelegd.

[quads id=1]

Telgt zou een 16-jarige collega bij Apintie gemolesteerd hebben. Betekent dit dat hij schuldig is? Misschien wil hij de partij niet belasten met negativiteit. Dat kan ook.

[quads id=1]

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Wayne Telgt legt functies neer. Wayne Telgt heeft in verband met het lopende strafrechtelijke onderzoek tegen hem per onmiddellijke ingang zijn functies binnen het hoofdbestuur en andere commissies en structuren van de NPS neergelegd. Dit staat in een zondag uitgegeven verklaring, die door NPS-voorzitter Gregory Rusland is getekend. Daarin is verder opgenomen dat advocaat Benito Pick het contact onderhoudt tussen Telgt en Rusland over zaken die betrekking hebben op de NPS.

[quads id=1]

De partij had zaterdag laten weten dat de traditie binnen haar gelederen is, dat zij de rechtsstaat respecteert en dat wet en recht voor een ieder in de samenleving moet gelden. “De autoriteiten dienen de ruimte te hebben om in alle rust en op een verantwoorde manier hun werkzaamheden uit te voeren”, aldus de partij zaterdag. De NPS zegt mee te leven met allen die door deze moeilijke periode heengaan en rekent op een rechtvaardig resultaat in de case.

[quads id=1]

Eerder:

Het hoofdbestuur van de NPS is zaterdag in spoedvergadering bijeengekomen om te praten over de kwestie Wayne Telgt. De NPS-topper is vrijdag in opspraak geraakt. Hij zou een zestienjarig meisje hebben gemolesteerd.

[quads id=1]

De tiener zou net als Telgt werkzaam zijn bij Radio Apintie & Apintie Televisie Suriname Paramaribo, het station waar Telgt presentator en cameraman is. Hoofdinspecteur Humphrey Naarden van de publiciteitsdienst bevestigde vrijdag dat de presentator in verzekering is gesteld vanwege een zedendelict.

Telgt Paramaribo

NPS-parlementariër Patricia Etnel zei zaterdag op het partijterrein ‘Grun Dyari’ dat er zo dadelijk een verklaring uitkomt. Daarna zullen NPS-leden interviews afstaan. Telgt was bij de verkiezing van 2015 lijstduwer en behaalde rond de vijfduizend stemmen. De welbespraakte Telgt is vrij populair onder jongeren.

[quads id=1]

Verklaring NPS
“De Nationale Partij Suriname (NPS) is geschokt over de inverzekeringstelling van het hoofdbestuurslid Wayne Telgt. De NPS vindt dat alle gelegenheid moet worden geboden aan de justitiële autoriteiten om haar onderzoek inzake deze kwestie te doen. De partij heeft een traditie van respect voor een vrij en onafhankelijk rechts- en justitieel systeem en wacht de resultaten van het onderzoek dat nu tegen Telgt gaande is met belangstelling af.

[quads id=1]

Het hoofdbestuur van de partij is in een spoedvergadering bijeengekomen. Het bestuur volgt de zaak nauwgezet en zal op basis van de uitkomst zich beraden over eventueel te nemen stappen.”

Bron:

http://dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/12/14/nps-houdt-spoedoverleg-over-kwestie-wayne-telgt/