Opgelet – Schengen/Nederland visum wordt duurder – vakantie Suriname (video)

vakantie Suriname Nederland
Op vakantie gaan naar Nederland is leuk, maar je moet er wel wat euro’s voor neertellen als je vertrekt vanuit Paramaribo

[quads id=1]

Naast een redelijk duur ticket heb je ook een visum nodig. Het visum, dat al niet goedkoop was, wordt straks nog duurder. Het voordeel is wel dat je hem eerder kunt aanvragen. Bekijk het bericht voor meer informatie omtrent de veranderingen. Bekijk ook de video erover. Geef het door aan belanghebbenden. Je moet er iets voor over hebben. Ga jij ook zo graag op vakantie naar Nederland?

[quads id=1]

Vakantie naar Nederland

De website Nederlandenu schreef het volgende hierover: Nieuwe visumcode Schengengebied per 1 februari 2020. De 26 landen van het Schengengebied, waaronder Nederland, hebben gezamenlijk besloten om met ingang van 1 februari 2020 hun visumcode aan te passen. Dit heeft wereldwijd een aantal gevolgen voor mensen die een Schengenvisum aanvragen, ook in Suriname.

[quads id=1]

6 maanden

Als gevolg van dit nieuwe beleid kunt u vanaf 1 februari 2020 maximaal zes maanden voor uw geplande reis een visumaanvraag indienen. Voorheen was deze termijn drie maanden. Het is de verwachting dat deze aanpassing leidt tot een betere spreiding van aanvragen, waardoor de wachttijden voor het maken van een afspraak in de piekperiode kunnen worden teruggedrongen. Personen die ver voor de geplande reis een visumaanvraag indienen, moeten erop letten dat zij een visum met langere geldigheidsduur aanvragen.

[quads id=1]

26 landen

Het tarief voor het aanvragen van een visum voor het Schengengebied is per 1 februari 2020 vastgesteld op 80 euro. (nu 60 euro) De tarieven zijn herzien omdat de kosten voor het verwerken van visumaanvragen zijn gestegen. Het nieuwe bedrag zou voor de 26 Schengen-lidstaten ongeveer kostendekkend moeten zijn. Houdt u er rekening mee dat het visumaanvraagkantoor VFS Global daarnaast 28 euro aan servicekosten in rekening brengt.

[quads id=1]

Schengenvisum

Een Schengenvisum geeft u de mogelijkheid om te reizen naar alle 26 landen van het Schengengebied: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden, Zwitserland.

Video:

Bron:

https://www.nederlandenu.nl/laatste-nieuws/nieuws/2019/12/11/nieuwe-regels-schengenvisa-per-1-februari-2020

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland