2 mannen verdacht van intiem misbruik 12-jarig meisje uit Suriname

meisje Suriname
Wat een rot berichten weer uit Suriname. Kindermisbruik lijkt bijna de normaalste zaak van de wereld te worden! Dit meisje is pas 12. En dan zou ze intiem zijn geweest met 2 volwassen mannen. De ene ontkent het en de ander zegt dat hij niet wist dat ze zooo jong was.

In het bericht meer informatie. Volgens 1 van de verdachten heeft het meisje zelf contact gezocht via de app. Maar in plaats van te replyen met: ‘Meisje, ga naar school’. Appte hij: ‘Hallo baby, ga je me het weer geven?’ Dit is toch onvoorstelbaar? Laat dit bericht meteen een waarschuwing zijn: Weet jij met wie jouw kind appt?

Dagblad Suriname schreef het volgende: Twee mannen moesten zich verantwoorden voor het hebben van omgang met een 12-jarige. Officier van Justitie Mirella van Dijk las voor uit de tenlastelegging. 18-jarige Jason R. stond terecht voor verdenking van het binnendringen en het plegen van ontuchtige handelingen door geweld en bedreiging.

Gemeenschap gehad

De verdachte zei niet te weten dat het meisje zoveel jonger was. Volgens de vervolging heeft de andere verdachte, de 31-jarige Marciano B., tweemaal gemeenschap gehad met het meisje. De verdachte ontkent dit, hij bevestigt wel ontuchtige handelingen te hebben gepleegd. Uit de WhatsApp-berichten blijkt dat deze verdachte echter heel specifiek naar de bepaalde intieme gunsten van de minderjarige vroeg.

Zo citeerde de officier één van de vragen van de verdachte B. aan het meisje via WhatsApp: “Hallo baby, ga je me het weer geven?” De officier eiste dan ook 18 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar tegen deze verdachte. Tegen de 18-jarige Jason werd 10 maanden geheel voorwaardelijk geëist met een proeftijd van 2 jaar. Hij is reeds op vrije voeten.

Volwassen man

De officier gaf aan dat de wet minderjarigen in Suriname beschermt tegen volwassenen, ook al worden volwassenen benaderd door minderjarigen. Het meisje had inderdaad het nummer van Marciano uit het mobieltoestel van haar moeder genomen. “Maar je had als volwassen man moeten zeggen “Meisje ga naar school”, niet “Baby, ik vind je leuk” ”, aldus van Dijk.

De officier gaf aan het gedrag van de man verwerpelijk te vinden. De rechter doet op 11 december uitspraak.
RB