Meisje speelt met vuur – 12 mensen dakloos in Paramaribo – hulp gevraagd (foto’s)

brand Paramaribo
Een hele erge brand veroorzaakt door een meisje dat op bed speelde met een aansteker. Binnen een korte tijd was het hele huis te Paramaribo afgebrand. Laat dit bericht meteen een waarschuwing zijn voor iedereen!!

[quads id=1]

Het NIET VERZEKERDE huis is volledig afgebrand. 12 personen, waaronder heel wat kinderen, zijn hierdoor dakloos geraakt. Ze zijn alles kwijt. (schoolspullen, kleding, schoeisel) In het bericht meer informatie omtrent de brand. Er wordt tevens hulp gevraagd voor de slachtoffers van de brand. Geef het bericht daarom door aan zoveel mogelijk mensen. Wellicht kan iemand iets voor ze betekenen. Bekijk de contactgegevens in het bericht.

[quads id=1]

Brand te Paramaribo

Dagblad Suriname schreef het volgende hierover: 12 personen dakloos door woningbrand. De brandweer kreeg dinsdag in de vooravond een melding van een woningbrand aan de Matuaribostraat te Paramaribo in het politieverzorgingsgebied Uitvlugt. Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt dat de brandweer binnen 5 minuten op het brandadres was.

[quads id=1]

Deels houten huis

Ter plaatse aangekomen, werd een hoogbouwwoning, welke deels in steen en deels in hout was opgetrokken, in lichterlaaie aangetroffen. De geschatte afmeting van het pand was 8 bij 7 meters. Volgens Pinas woonden 12 personen in het huis. Ten tijde van de brand waren zij allen thuis. De brand werd ontdekt door een bewoner, die rookontwikkeling in de bovenverdieping zag.

Spelen met een aansteker

Een meisje van 6 jaar had op een bed met een aansteker gespeeld. De matras vatte vlam, met als gevolg dat het heel huis en de inboedel in de vlammenzee is opgegaan. De woning was wel aangesloten op het elektriciteitsnet, maar was niet verzekerd tegen brand. De brandweer heeft 2 gascilinders, waarvan 1 tot explosie is gekomen, uit het pand verwijderd. Pinas zegt dat er zich geen persoonlijke ongevallen hebben voorgedaan. Twee belendende panden hebben schroeischade opgelopen. Ook zijn er shutters vanwege de hitte gesprongen. Beide belendende panden hebben ook nog waterschade opgelopen. Door deze brand zijn 12 personen dakloos geworden.

[quads id=1]

Hulp gevraagd

Het volgende bericht deelde Clarence Condari op social media:

Het huis van mn buurtgenoten is hedenavond dinsdag 3 december 2019 omstreeks 18.30u volledig in de as gelegd.😭😭😭 het gaat om Familie koempai/misidjan aan de Matuaribostraat (zijstraat brokopondolaan)…

Ik maak me meer zorgen om de (schoolgaande) kinderen:
2 meisjes van 4jr
1 meisje van 7jr
1 jongen van 10jr
1 meisje van 8jr
1 meisje van 16jr
1 meisje van 10jr
1 meisje van 14jr
1 jongen van 3jr

[quads id=1]

Kunnen we iets voor deze mensen betekenen? Ik denk in termen van schoolspullen opnieuw kopen, kleding, schoeisel en noem maar op, alles wat nodig is om een nieuwe start te maken (eventueel nog goede 2dehandse nog bruikbare spullen) . Hoe dan ook, nog u nog ik, zou in hun schoenen willen staan. Ze zijn in een zucht alles kwijt😭

Uw ondersteuning is absoluut welkom!

U mag contact maken met: Clarence Condari, Romeo Jonathas Redie Pepa en Shra Vani voor het overhandigen van uw bijdrage in welke vorm dan ook. Onze hartgrondige dank gaat uit naar een ieder die hierin een positieve rol vervult en wensen wij de familie verder veel sterkte toe.

Noot: zondag a.s. willen wij alles al voor/bij elkaar hebben om de overhandiging te doen in tegenwoordigheid van enkele leden van de groep.

Namens de facebookgroep Happy Hour.
Tel: 8577780

#SteunEenGoedeDoel
#WeHebbenElkaarNodigSu
😇😇

[quads id=1]

Geschreven door Saskia Bandhan
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland