Harris, Windzak, Hilversum, Muringen, Bouterse en Fullington krijgen decoratie van de President Suriname (video en foto’s)

De felicitaties aan Oscar Harris, Louis Windzak, Rick Hilversum, Alfons Muringen, Erwin Bouterse en Jules Fullington. Helpen jullie ons mee met het feliciteren van deze 6 toppers uit Suriname. Deze artiesten zijn namelijk door President Bouterse gedecoreerd voor hun prestaties

[quads id=1]

Ze zijn in staat om mensen op feestjes en evenementen een onvergetelijke dag te bezorgen en dat mag beloond worden. Ja toch? Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de video van de decoratie. Welke artiesten verdienen volgens jou ook een lintje?

[quads id=1]

Bouterse Suriname

Starnieuws Suriname schreef het volgende: Vier artiesten gedecoreerd voor hun prestaties. Vier artiesten zijn vrijdag gedecoreerd. “Bij uw optredens bent u in staat een feestje of een groot evenement zodanig te beïnvloeden dat het een onvergetelijke dag wordt voor zowel de organisaties als de bezoekers,” zei president Desi Bouterse vrijdag in het presidentieel paleis. Hij heeft de grote artiesten Oscar Harris, Louis Windzak, Rick Hilversum en Erwin Bouterse gedecoreerd. De evergreen zangers zijn door het staatshoofd benoemd tot Officier in Ereorde van de Palm.

[quads id=1]

Eigen land

De president geeft aan dat de artiesten lokaal, maar ook internationaal hun sporen hebben verdiend. “In het verre buitenland heeft u het Surinamer-gevoel en het Surinamer-zijn helpen uitdragen. Het is zeer gepast om u in eigen land zo vaak als het kan te erkennen”. Volgens Bouterse is de erkenning niet altijd in de vorm van een decoratie. “Het minste dat je als Surinamer kan doen, is je eigen kondremans waarderen”.

Jonge zangers
Bouterse Suriname
Vier artiesten zijn vrijdag gedecoreerd. Van l-r: Oscar Harris, Louis Windzak, president Bouterse, Rick Hilversum, Alfons Muringen en Jules Fullington. (Foto: Raoul Lith)

Bouterse heeft een beroep gedaan op de artiesten om voort te gaan met het dankbare werk die zij verzetten. “Ik vraag u ook de jonge musici te begeleiden en te volgen. Dit zodat deze jonge zangers als ze uw leeftijd bereikt hebben, kunnen terugkijken op een succesvolle en respectabele loopbaan,” zegt de president.

[quads id=1]

Verrassing voor Oscar Harris

Het is voor Oscar Harris een complete verassing. “Ik ben op het verkeerde been gezet, niemand wilde iets zeggen”. De zanger geeft aan dat het niet altijd even gemakkelijk is gegaan. Aan nieuwe artiesten geeft hij mee dat zij zichzelf de tijd gunnen om te ontwikkelen. De artiest merkt op dat naast talent hebben, het belangrijk is om hard te werken en discipline te hebben. “Het is een dankbaar vak. Je ziet direct wat je verkocht hebt op dat moment door middel van het applaus en the rewards” merkt Harris op. Hij geeft aan heel wat Surinaams talent te volgen via social media en via verschillende programmamakers.

Fullington en Muringen

Jules Fullington en Alfons Muringen zijn na Harris, Windzak, Hilversum en Bouterse ook gedecoreerd door de president. Fullington en Muringen zijn eerder gedecoreerd in de Ereorde van de Gele Ster, maar kregen vrijdag hun onderscheiding.

[quads id=1]

“Zoveel muzikaal talent bijeen, eigenlijk onvoorstelbaar. Zoals u weet ben ik ook een grote liefhebber van muziek”. Na het officiële gedeelte hebben de artiesten kort samen met het staatshoofd I did it my way gezongen. Bryan Muntslag heeft namens Erwin Bouterse zijn decoratie in ontvangst genomen.

Bekijk hier de video ervan:

Geschreven door Raoul Lith
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland