Mijn schoonmoeder woont bij ons, ik wil haar weg hebben! anoniem Suriname

Paramaribo schoonmoeder
Heel lief van Soraya om haar schoonmoeder tijdelijk in huis te nemen na de dood van haar man. Maar het begint nu wel een beetje uit de hand te lopen. Het is gewoon niet meer te houden met haar in huis. Soraya wil haar huis, privé, vrijheid en haar leven terug. Ze wil dat haar schoonmoeder eruit gaat. Maar hoe moet ze dat aanpakken. Haar huwelijk begint er ook onder te lijden. Snappen jullie Soraya of is ze een slechte schoondochter?

[quads id=1]

Soraya uit Paramaribo

Lees ook: Ik woon bij mijn schoonmoeder in Paramaribo en ze mishandelt mij en mijn kinderen

Hallo iedereen in ben Soraya. Ik ben 38 jaar oud en ik heb 2 kindjes met Frits. We wonen in Paramaribo. Niet ver van mijn schoonouders. Ze woonden in huis met een ander broer en zijn vrouw en hun drie kleine kinderen.

Vorig jaar is mijn schoonvader plotseling komen te overlijden. Hij was jong nog geen 60. Mijn schoonmoeder is 61 jaar en we hadden aangeboden om haar even in huis te nemen aangezien de kinderen thuis heel klein zijn en ze de zorg even niet aan kon. Ze zorgde namelijk voor die kleintje van mijn schoonzus als die aan het werk was.

[quads id=1]

Uitvaart van haar man

Lees ook: Anoniem: Zijn alle Surinaamse schoonmoeders zo?

En samen met Frits hebben we besloten dat ze even een maandje bij ons kon uitrusten. Ik kon het altijd goed met mijn schoonmoeder vinden hoor. Maar natuurlijk hadden we nooit samen gewoond. Dus ja dat veranderde wel. Ineens bemoeide ze met alles. het begon al met de uitvaart van haar man. Mijn man en ik hadden eigenlijk alles geregeld en ineens moest alles omgedraaid worden. Prima, is haar man, maar we hadden al zoveel tijd en geld besteed aan alles. Ik was er niet zo blij mee. Ze ging het toen met mijn andere schoonzus regelen. Prima

Ik begon toen al irritaties te krijgen. Maar het was een moeilijke periode voor ons allemaal dus ik nam het maar niet te zwaar op.

Al die kleintjes in huis

[quads id=1]

Na de uitvaart begon het gewone leven weer. Mijn schoonmoeder ging gewoon verder met oppassen voor de kinderen van mijn schoonzusje, maar nu kwamen de kleintjes bij ons in huis. Dat was echt niet de bedoeling. 3 kleine kinderen die bij ons de boel kapotmaken. En soms kwam mijn schoonzus of zwager ze pas na 8 uur halen. Omdat ze nog hun eigen dingen moesten doen. Dus ik haalde boodschappen voor een heel groot gezin ineens. Mijn schoonmoeder verzorgt ze wel. Dat hoef ik gelukkig niet te doen. En meestal kookt zij. Maar het is zo druk in huis. De kinderen maken constant ruzie met elkaar. Ook met onze kids. Maar ik irriteer me eigenlijk het meeste aan mijn schoonzus die het maar normaal vindt om haar kinderen bij ons te laten.

Eerste maand

Ik begon na de eerste maand al langzaam te pushen dat het misschien tijd was om weer te verhuizen naar haar eigen huis. Veel makkelijker met die kinderen om in hun eigen huis te blijven. Maar mijn schoonmoeder wil gewoon niet meer daar wonen. Ze is bang en verdrietig. Ja, ik heb daar altijd respect voor gehad. maar nu 1 jaar later, vele irritaties later en ruzies tussen mij en Frits wil ik dat ze weggaat. Ik heb helemaal geen privéleven en geen vrijheid. Alles moet ik met haar afstemmen en ik moet voor alles verantwoording afleggen. Ook als ik een avondje laat thuiskom. Ik vind haar brutaal. Mijn man vindt dat ik zeur.

[quads id=1]

Zijn moeder

Lees ook: Anoniem: Ik word niet geaccepteerd door mijn creoolse schoonmoeder

Mijn zwager en zijn vrouw hebben het hele ouderlijke huis overgenomen. De kinderen komen 4 keer in de week bij ons. Er is een spanning nu tussen mij en mijn man. Het lijkt alsof mijn schoonmoeder aan het stoken is, misschien niet opzettelijk. Maar ze zorgt voor hem alsof hij een klein kind is. Dan lust mijn man dit niet en dat niet. Maakt ze speciaal voor hem apart een pannetje. Zij maakt hem wakker in de ochtend. Zet zijn kleren klaar. Als hij iets zoekt in huis vraagt hij zijn moeder. Als hij boodschappen haalt dan beslissen hij en zijn moeder dat samen. Zij heeft het hele huis overgenomen. Het lijkt bijna alsof ik niet meer daar woon. Kijk, ze neemt ook wel veel werk uit mijn handen. Maar ik vind het niet erg om mijn huis schoon te maken en mijn kleren te wassen. Meestal heeft ze dat wel gedaan.

[quads id=1]

Niet ready

Als die andere kinderen er zijn sluit ik me op in mijn kamer. Regelmatig krijgt ze bezoek van familieleden. Mevrouw voelt zich heel erg thuis. Het is natuurlijk de moeder van mijn man, maar ik voel me niet meer prettig in mijn huis. Van de week hebben we een discussie gehad. Ik heb mijn man gezegd om maar samen met zijn moeder weer terug te gaan en weer proberen in haar huis te gaan wonen. Dan gaan ze maar samen weg! Mijn schoonzus zegt dat ze niet ready is. Zij wil gewoon niet dat ze terugkomt. Maar niemand ziet dat. Ze zien alleen de gemene Soraya die haar schoonmoeder wil terugsturen naar een spookhuis. Ze noemen mij de slechte schoondochter! Mijn man zegt ook dat ik nooit zo zou doen als het om mijn eigen moeder gaat. Misschien heeft hij gelijk, maar ik durf alles tegen mijn eigen moeder te zeggen en ik hou toch een beetje rekening met mijn schoonmoeder waardoor ik me niet vrij voel.

Mijn huwelijk

Lees ook: Anoniem: Ik haat mijn schoonmoeder. Ik wil haar niet meer in ons huis ~ Suriname

Ik weet het ook niet zo goed meer. Natuurlijk voel ik me ook schuldig. Maar ik zie mijn schoonmoeder echt niet verhuizen. Wat moet ik doen? Want dit gaat niet goed zo. Die spanningen gaan nu ook scheurtjes veroorzaken in mijn huwelijk. Hoe lang duurt het voordat iemand over de dood van haar man heen is? Ik wil niet gemeen overkomen, maar het lijkt alsof mijn leven samen met mijn schoonvader onder de grond is gegaan.

[quads id=1]

Ik wil rust

Lees ook: We wonen in bij mijn schoonmoeder in Paramaribo en nu wil ze ons eruit zetten anoniem

Bedankt iedereen voor jullie advies. Ik ben echt niet zo gemeen hoor zoals het klinkt. Maar ik heb gekozen voor een leven met mijn man en mijn kinderen. Niet met schoonmoeder. Ik hou wel van mijn schoonmoeder, ze is geen slechte vrouw, maar het is gewoon teveel geworden in het huis. Vooral met die andere kleinkinderen. Ik heb rust nodig! En als ze nu niet weggaat vrees ik dat ze noooooooit weggaat. Soraya

Gerelateerde verhalen:

Mijn schoonmoeder komt een half jaar op vakantie bij ons in Nederland – Anoniem Suriname

Mijn man en mijn schoonmoeder hebben mijn baby gestolen – anoniem Paramaribo

Mijn schoonmoeder houdt niet van me omdat ik zwart ben – anoniem Paramaribo

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig