Iwan “Pietje” Fränkel alias ‘De zwarte Parel’ is overleden – Topvoetballer uit Suriname

overleden Suriname
Hierbij een droevig bericht van overlijden. Na een langdurig gevecht heeft oud voetballer en coach Iwan Pietje Frankel het leven gelaten; de oud-leermeester van Transvaal Suriname bereikte de gezegende leeftijd van 78 jaar. Dat maakt QN Sport bekend
Voetbal Suriname
Advertisements

Pietje Frankel heengegaan – Iwan Otto Frankel, zoals de naam volledig luidt, begon zijn voetbalcarriere te Bronsplein in de kleuren van Transvaal; in 1960 debuteerde de aanvallend ingestelde voetballer bij de hoofdmacht en maakte deel uit van het team dat 2 jaar later landskampioen werd.

Advertisements
Zwarte Parel

In zijn prof carriere werd hij ook weleens de zwarte parel genoemd. In Suriname was hij onder andere trainer van Tuna, Transvaal, de jeugd -en seniorenselectie van Suriname.

Advertisements
In Amsterdam begonnen

Fränkel begon zijn loopbaan als profvoetballer bij FC Blauw-Wit Amsterdam in de eredivisie. Tussen 1964 en 1966 speelde hij in Duitsland voor Schwarz-Weiß Essen. Hierna speelde hij vijf seizoenen in België voor Royal Antwerp FC. Hij besloot zijn loopbaan bij Amersfoort.

Advertisements
Zijn zoon Ray

Ook zijn zoon Ray is profvoetballer. Wij van FamilieNieuws wensen hen allemaal heel veel sterkte toe

overleden Suriname overleden Suriname

Bron:

Pietje Frankel heengegaan

Chagnaz Fränkel
http://www.qn-sports.com/

Geschreven door Door Rasjied Soeltan
U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar info@familienieuws.com of Whatsapp het naar +31685421200 en wij publiceren het GRATIS voor u. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland