Iwan “Pietje” Fränkel alias ‘De zwarte Parel’ is overleden – Topvoetballer uit Suriname

overleden Suriname
Hierbij een droevig bericht van overlijden. Na een langdurig gevecht heeft oud voetballer en coach Iwan Pietje Frankel het leven gelaten; de oud-leermeester van Transvaal Suriname bereikte de gezegende leeftijd van 78 jaar. Dat maakt QN Sport bekend
Voetbal Suriname

[quads id=1]

Pietje Frankel heengegaan – Iwan Otto Frankel, zoals de naam volledig luidt, begon zijn voetbalcarriere te Bronsplein in de kleuren van Transvaal; in 1960 debuteerde de aanvallend ingestelde voetballer bij de hoofdmacht en maakte deel uit van het team dat 2 jaar later landskampioen werd.

[quads id=1]

Zwarte Parel

In zijn prof carriere werd hij ook weleens de zwarte parel genoemd. In Suriname was hij onder andere trainer van Tuna, Transvaal, de jeugd -en seniorenselectie van Suriname.

[quads id=1]

In Amsterdam begonnen

Fränkel begon zijn loopbaan als profvoetballer bij FC Blauw-Wit Amsterdam in de eredivisie. Tussen 1964 en 1966 speelde hij in Duitsland voor Schwarz-Weiß Essen. Hierna speelde hij vijf seizoenen in België voor Royal Antwerp FC. Hij besloot zijn loopbaan bij Amersfoort.

[quads id=1]

Zijn zoon Ray

Ook zijn zoon Ray is profvoetballer. Wij van FamilieNieuws wensen hen allemaal heel veel sterkte toe

overleden Suriname overleden Suriname

Bron:

Pietje Frankel heengegaan

Chagnaz Fränkel
http://www.qn-sports.com/

Geschreven door Door Rasjied Soeltan
U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar [email protected] of Whatsapp het naar +31685421200 en wij publiceren het GRATIS voor u. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland