Luchthaven Suriname krijgt upgrade en meer nieuwe ontwikkelingen (video’s)

luchthaven Suriname
Pe a monie e go? Een veel gestelde vraag nadat bekend werd dat er miljoenen geleend werden van China. Minister Hoefdraad gaan in de video’s uitgebreid in op deze vraag.

[quads id=1]

Een van de resultaten van het staatsbezoek van president Desiré Bouterse aan China is, dat er een overeenkomst is getekend voor het upgraden van de Johan Adolf Pengel Luchthaven in Suriname. Bekijk meer hierover in het bericht en kijk naar de video’s met extra informatie over aankomende ontwikkelingen in ons land. Ook China Railway en China National Oil Corporation hebben interesse getoond in ons land. Hebben jullie misschien nog wat tips voor de regering? Waar zouden ze nog meer geld in moeten stoppen?

[quads id=1]

Luchthaven Suriname

NII Suriname schreef het volgende: JAP Luchthaven Suriname krijgt upgrade. Een van de resultaten van het staatsbezoek van president Desiré Bouterse aan de Volksrepubliek China is, dat er een overeenkomst is getekend voor het upgraden van de Johan Adolf Pengel Luchthaven.

Deze uitbreiding is een noodzaak zegt minister Gillmore Hoefdraad van Financiën in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII). Het bieden van goede infrastructuur is noodzakelijk, vindt de bewindsman. Als voorbeeld noemt hij het moment dat Guyana een nieuwe luchthaven kreeg, met als gevolg dat er gelijk een grote vraag kwam van luchtvaartmaatschappijen om het buurland aan te doen.

[quads id=1]

Minister Hoefdraad

In het verlengde van de uitbreiding van de luchthaven stelt minister Hoefdraad dat Suriname heel veel geïnvesteerd heeft in telecommunicatie. Samen met Huawei is het nationaal breedband project uitgevoerd wat geleid heeft tot betere internet snelheden. De minister geeft aan, dat ons land het goed doet als er gekeken wordt naar de ICT ontwikkelingen en met name de digitale economie.

[quads id=1]

Baggeren van de rivier

De uitbreiding van de luchthaven zal investeerders aantrekken, waarbij gewerkt zal worden met de nieuwste technologie. Het upgraden van de airport zal door China Harbour worden uitgevoerd. In het biddingsproces voor het uitbaggeren van de Surinamerivier is deze onderneming aangewezen om dit groot project uit te voeren. Het baggeren van de rivier zal volgens minister Hoefdraad spoedig een feit zijn. Met Dalian is er verder een overeenkomst getekend voor de uitvoering van Dalian 5.

[quads id=1]

Zaken doen in Suriname

Minister Hoefdraad ging ook in op de gesprekken die gevoerd zijn met Power China die in twee dorpen te weten Pikin Slee en Guyaba bezig is om die van zonne energie te voorzien. Voorts hebben China Railway en China National Oil Corporation interesse getoond om zaken te doen in Suriname. Dat grote bedrijven te kennen hebben gegeven zaken te willen doen met Suriname betekent volgens de minister ook dat Suriname niet geïsoleerd is. Minister Hoefdraad zegt verder dat Suriname 12.3 miljoen USD schuld kwijtschelding heeft gehad van de Chinese regering.

Video’s

Bekijk hier de video’s ervan:

[quads id=1]

Bron:

https://www.deboodschap.today/jap-luchthaven-krijgt-upgrade/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland