Ik ben nooit op vakantie gegaan naar Paramaribo. Maar mijn vriend gaat met zijn ex en kinderen – anoniem Nederland

vakantie Paramaribo
Soms wordt je verliefd op een man met kinderen. En meestal hoort er ook een ex bij. Een uitdaging want sommige ‘babymama’s’ denken dat ze nog steeds alle rechten hebben.

We hebben een brief gekregen van Jessica. Ze baalt ervan dat de moeder van de kinderen van haar vriend zo ‘verwend’ wordt door haar hem. Ze is blij dat hij een goede vader is voor zijn kinderen, maar om samen met je ex en kids op vakantie te gaan naar Paramaribo dat vindt ze te ver gaan. Eigenlijk had ze gehoopt dat zij met hem mee zou gaan. Moet Jessica niet klagen of zouden jullie zo een relatie tussen je vriend en zijn ex ook niet accepteren? Lees haar verhaal en geef haar wat advies. Ze is vooral benieuwd hoe andere vrouwen in haar situatie dit zouden aanpakken.

[quads id=1]

Man met voorkinderen

Hallo FamilieNieuws. Ik schrijf jullie omdat ik eigenlijk een vraagje heb aan andere vrouwen. Het liefst vrouwen die een relatie hebben met een man die voorkinderen heeft. Misschien snappen jullie mijn probleem

Lees ook: Anoniem: Ik heb mijn ex weer teruggenomen tijdens mijn vakantie in Suriname.

Ik ben Jessica. Ik ga nu 4 jaar met Clif. Ik ben 34 haar en we hebben nog geen kinderen. Clif is 45 en heeft wel kinderen 2 kinderen 1 van 5 (die was een baby toen we elkaar ontmoette en 1 van 7 jaar. Hij is een leuke vader hoor en ook een leuke ex voor zijn ex. Ik denk dat ze elkaar wel 20 jaar kennen. En ze is helemaal ingeburgerd in de familie. Maar niet dat ze mij niet goed behandelen. Ik ben Clif zijn vrouw dat is duidelijk. Zij is de moeder van zijn kinderen. Allemaal geen probleem.

[quads id=1]

Hij doet de boodschappen

Hij haalt bijvoorbeeld elke zaterdag boodschappen voor de week, voor ons huis en ook thuis voor de kinderen. En altijd als we ergens zijn denkt hij ook aan die kinderen. Die ex van hem. Tja, laat ik dit zeggen: Ze is niet mijn allerbeste vriendin maar om de relatie goed te houden hou ik meestal mijn mond.

Lees ook: Anoniem – Zijn ex uit Suriname komt op vakantie naar Nederland. Ze gaan elkaar zien.

Ik vind bijvoorbeeld dat Clif hun allemaal veel teveel verwent. De ex is een alleenstaande moeder. Ze krijgt een uitkering. En ze krijgt ook al die toeslagen. Ze heeft het redelijk goed. Hier in Nederland kun je soms beter niet werken want ze komt echt niets te kort en dan ook nog een ex, die boodschappen haalt en weekgeld geeft. Daar ben ik soms wel jaloers op

[quads id=1]

Brutale kinderen

Maar dat heb ik geaccepteerd. Dat deed hij al voordat ik kwam. Elke woensdagmiddag zijn die kinderen hier bij ons. Soms slapen ze, maar meestal gaan ze in de avonduren weer naar huis. Dat is allemaal geen probleem. Zolang ik die ex niet teveel hoef te zien. Ik weet dat ze stookt. En vindt dat die kinderen niet lief tegen me moeten doen. Maar gelukkig ziet die vader dat ook en corrigeert hij ze altijd als ze brutaal doen.

Lees ook: Anoniem – Mijn ex wil mijn nieuwe vriend niet in de buurt van zijn kind ~ Suriname

Daar heb ik allemaal vrede mee. Ik weet hoe die dingen kunnen zijn. Ik zie het ook bij mijn broer. Al doet mijn broer bijna niets voor zijn ex. Hij zegt dat zijn ex maar moet gaan werken of een andere man moet nemen. En ik weet juist dat Clif liever niet heeft dat ze een andere man heeft. Niet omdat hij haar terug wil maar voor de kinderen. Hij heeft twee meisjes, dus dat gedeelte snel ik ook wel. Echt waar. Zeker nu met al die verhalen over misbruik. Je wordt gewoon bang voor stiefvaders.

[quads id=1]

Vakantie met de kinderen

Elke vakantie gaat zijn ex met die kinderen op vakantie. Ze zijn net terug van Spanje. Herfstvakantie en in de zomer waren ze ook al weg. Dan gaat ze met vriendinnen of familieleden. Allemaal leuk. Clif bekostigt alles.

Clif en ik gaan ook regelmatig weg. Een weekendje of een weekje naar de zon. We werken dus we kunnen altijd even weg. Maar nu komt het. In december gaat de familie van Clif ‘dingen doen’ in Suriname. Wat voor dingen dat zijn, daar bemoei ik me niet mee. Culturele dingen. Prima. Ik weet dat zijn familie dat graag doet, Clif moet mee. En hij wil die kinderen meenemen.

Leuke vakantie naar Paramaribo

Lees ook: Anoniem: Mijn man zijn exen maken misbruik van hem

Ik had gedacht dat ik ook mee zou gaan. Clif en ik dromen al een tijdje van een leuke vakantie naar Paramaribo. We zitten er zelfs aan te denken om zijn ouderlijk huis op te knappen en er een vakantiehuis van te maken. Ik zag het helemaal voor me. Ik ben nog nooit naar Suriname geweest. Ik ben er niet eens geboren. Mijn ouders wel. Maarja, mijn vakantie naar Suriname gaat niet door omdat zijn ex meegaat.

[quads id=1]

Ze is ook van Suriname en haar familie gaat er toevallig ook zijn in december. Het is niet de bedoeling dat zij en Clif op 1 adres logeren. Maar ze gaan wel allemaal samen die trip maken naar het binnenland. Weet je, ik weet dat ik een man heb genomen met kinderen en een geschiedenis. Ik heb heel veel geaccepteerd. Sommige dingen ben ik zelfs te makkelijk. Bijvoorbeeld dat die kinderen bij ons in bed slapen en dat ze soms echt alleen met papa dingen willen doen. Dat ze niet willen eten als ik kook.

IK zou het misschien nooit doen

En meer van dat soort dingen. Maar het zijn kleine kinderen en soms merk ik dat de woorden van hun moeder uit hun mond komt. En ik snap het. Misschien zou ik mijn kinderen niet eens naar de nieuwe vrouw van hun vader sturen. Maar ja, ik accepteer zoveel. Maar nu heb ik wel het gevoel dat mensen over me heen aan het lopen zijn. Ik zie al die grijns op het gezicht van haar ex als ik hem naar Schiphol breng. Het lijkt alsof zij mevrouw is geworden. En eerlijk is eerlijk dat is niet haar schuld. Clif heeft haar die positie gegeven. Ik ben daar helemaal niet blij mee.

[quads id=1]

Nooit jaloers

Ik ben nooit jaloers maar ik ben nu zo erg jaloers. Ik weet trouwens dat ze dit ook gaat lezen, en zichzelf gaat herkennen, maar dat maakt me voor nu even niets uit. Inmiddels is ze op de hoogte van mijn bezwaar. Ik heb haar namelijk ermee geconfronteerd. En daar was Clif niet blij mee. Hij zegt dat het hem helemaal niet om haar gaat, maar hij gaat met zijn kinderen. Die kinderen zijn klein en dan is het beter dat die moeder meegaat. Want hij gaat die kinderen niet zomaar bij een tante achterlaten of een neef als hij iets voor zichzelf wil doen.

vakantie Paramaribo
Voorbeeldfoto van https://hairstylenew.club/

Dat snap ik, maar daarom was het toch goed geweest als ik meeging? Hij is het er niet mee eens. Hij zegt ook dat hij het niet zou doen binnen Europa, maar dit gaat om Suriname. Zij gaat ook haar eigen ding doen. En hij betaalt echt alles voor haar. Kijk, het het is nu allemaal al geregeld dus ik moet me erbij neerleggen.

[quads id=1]

Ruzie

Dat probeer ik ook wel, want ruzie maken om haar vind ik zo stom. Clif en ik hebben al zoveel meegemaakt samen. Onze relatie gaat lekker maar dit steekt me echt recht in mijn hart. Inmiddels heb ik zelf ook een andere vakantie in december geboekt met vriendinnen. Dus zelf naar Suriname gaan is ook geen optie meer. Maar toch wil ik van jullie weten wat jullie vinden van de situatie.

Lees ook: Anoniem – Hoe kom ik van zijn ex af?

En wat jullie zouden doen. Ik vind het ook niet leuk naar de familie van Clif toe. De laatste keer waren ze samen in Suriname, wel zonder kinderen, als man en vrouw. Mij kennen ze niet eens. Dat is toch erg verwarrend? En dan kom ik de volgende keer mee. Is toch gek? Ik meen het echt. Ik vind het maar niets die vakantie trip die ze samen gaan maken naar Paramaribo. Of zeggen jullie mij dan heel eerlijk. Zeur ik teveel en moet ik als, vriendin zonder kinderen een stap terug doen? Of zouden jullie dit ook never nooit accepteren?

Gerelateerde verhalen:

[quads id=1]

Een vrouw heeft mijn man afgepakt. Ik haat haar. Wat kan ik doen? – anoniem Suriname

Anoniem – Hij heeft gekozen voor zijn buitenvrouw en nu wil ze me leren kennen

Mijn man zijn exen en zijn ouders hebben hem vermoord – anoniem Paramaribo

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig