De president komt eerder terug naar Suriname – vonnis een zware klap voor NDP (video’s)

8 decmber Bouterse Suriname
Ramon Abrahams vindt de timing van het vonnis van Desi Bouterse opmerkelijk. En het is opvallend dat de media in Nederland zo snel op de hoogte was

[quads id=1]

“Het vonnis is zeker als een behoorlijke klap overgekomen!” erkent NDP-ondervoorzitter. Abrahams heeft intussen contact gehad met Bouterse. Hij wordt zaterdag op zondag al terug verwacht in Suriname” Eerder dan gepland. Lees wat de ondervoorzitter nog meer vertelt. Bekijk de nieuwe uitgebreide video’s

[quads id=1]

8 december proces Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Abrahams: ‘Vonnis als behoorlijke klap overgekomen’ Ramon Abrahams vindt de timing van het vonnis van Desi Bouterse opmerkelijk. “Het vonnis is zeker als een behoorlijke klap overgekomen!” erkent NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams tegenover de Ware Tijd. Hij reageert desgevraagd op de veroordeling van partijvoorzitter Desi Bouterse tot twintig jaar celstraf in het geruchtmakende 8 December strafproces.

[quads id=1]

Uitspraak vandaag

Het moment van de uitspraak – de Krijgsraad sprak de veroordeling vrijdagmiddag over drie uit – is de NDP volgens Abrahams in het verkeerde keelgat geschoten. “Er is gewacht tot wanneer de president uitlandig is, op staatsbezoek in China, om hem op zo een wijze te veroordelen”, zegt de ondervoorzitter.

[quads id=1]

Spoedmeeting vanavond

Abrahams heeft intussen telefonisch contact gehad met Bouterse. Er is voor vrijdagavond een spoed kadermeeting gepland in partijcentrum Ocer. “Hij heeft me gevraagd om de leden toe te spreken en hen te vragen om te bedaren tot kalmte totdat hij terug is. Hij wordt zaterdag op zondag terug verwacht in Suriname”, aldus Arbrahams.

Nederland

De NDP’er vindt het opvallend dat voordat de media in Suriname met het nieuws over de veroordeling van Bouterse waren uitgekomen, de Nederlandse premier Mark Rutte erover in het nieuws had gesproken. “Dat geeft wel aan hoe de lijnen lopen. Dit is zwaar politiek beladen, want het is ampertjes zes maanden vóór de verkiezingen”, stelt de ondervoorzitter.

[quads id=1]

Hij wijst erop dat sommige landen, zoals Nederland, politiek misbruik zullen maken van het vonnis. “Omdat we koersen naar de verkiezingen in Suriname. Alles wordt uit de lade gehaald om die te beïnvloeden”, aldus Abrahams.

Welke stappen

Hij wil nog niet vooruitlopen op zaken aangaande het functioneren van de president nu die een veroordeling op zijn naam heeft. “Wanneer de president terug is zal de situatie bekeken worden en welke stappen ondernomen zullen worden”, geeft hij mee.

[quads id=1]

Of Bouterse wel of niet de presidentskandidaat blijft is volgens de ondervoorzitter niet ter sprake.

[quads id=1]

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/11/29/abrahams-vonnis-als-behoorlijke-klap-overgekomen/

Geschreven door Gilliamo Orban

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland