President Bouterse ontmoet Surinaamse studenten in China – China stelt beurzen beschikbaar (video’s)

Bouterse Suriname China

Studeren in China. Lijkt dat jou wat? Er zitten al een aantal Surinaamse studenten in China. En ze hebben vandaag een leuke dag gehad met hun eigen president. Te midden van zijn drukke agenda in het kader van het staatsbezoek aan de Volksrepubliek China, heeft president Desiré Bouterse tijd vrij gemaakt om Surinaamse studenten te ontmoeten.

[quads id=1]

Deze ontmoeting vond plaats in het Ritz Carlton Hotel. Ze hebben hun ervaringen gedeeld tijdens een etentje die ze aangeboden kregen. En ze kregen een pakket met lekkers. Meer informatie in het officiële bericht van de regering. Herken jij de studenten in China? Tag ze in de comments. De Chinese media raakt overigens niet uitgesproken over het Surinaamse staatsbezoek. Bekijk hier de nieuwe video’s uit China
[quads id=1]

NII Suriname schreef het volgende: President Bouterse ontmoet Surinaamse studenten in China. Te midden van zijn drukke agenda in het kader van het staatsbezoek aan de Volksrepubliek China, heeft president Desiré Bouterse tijd vrij gemaakt om Surinaamse studenten te ontmoeten. Deze ontmoeting vond plaats in het Ritz Carlton Hotel, op donderdag 28 november. In een zeer ontspannen sfeer sprak het staatshoofd de 22 studenten toe.

[quads id=1]

Hij gaf aan dat het niet correct zou zijn de groep niet te bezoeken, terwijl hij op Staatsbezoek is. Hij sprak ze allemaal moed in en riep ze op om Suriname op een waardige wijze uit te dragen.

Lees ook dit artikel uit De Ware Tijd: Dertien studenten weg met beurzen van China

De president stond kort stil bij de hechte relatie tussen Suriname en China en gaf hij aan dat de beide landen strategische partners zijn. Ook de goede geografische positie van ons land als hub moet goed worden gebruikt. President Bouterse gaf de wens te kennen dat meer studenten de stap maken om in China te studeren. Hij riep de groep op elkaar te ondersteunen, want daardoor is veel te bereiken.

[quads id=1]

Het staatshoofd spoorde de studenten aan hun studie binnen de afgesproken tijd af te ronden, om hun krachten aan Suriname te kunnen geven. Ook first lady Ingrid Bouterse-Waldring sprak de groep moed in en wenste hen veel succes toe. Vice voorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva, die ook aanwezig was zei waardering te hebben voor studenten die in een ander land en in een vreemde taal studeren. Minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle onderstreepte het samenwerken binnen de groep en dat de mogelijkheden die er zijn goed moeten worden benut. DNA lid William Waidoe merkte op dat er geen tegen slagen genoeg zijn om de studenten van hun voorgenomen pad af te krijgen.

[quads id=1]

Bouterse Suriname China

Na de korte toespraken kregen de studenten een etentje aangeboden waarna ze hun ervaring in China met de president en zijn gevolg deelden. Het staatshoofd mocht van de groep, een portret gemaakt door een van de studenten in ontvangst nemen. Ambassadeur van Suriname van China, Patty Chen, gaf aan dat de ambassade altijd klaar staat om de studenten te helpen. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft de studenten blij gemaakt met voor elk een pakket bestaande uit lekkernijen. De president zei tot slot dat Suriname trots is op de studenten.

P.s. Bekijk onderstaande brief: China stelt beurzen ter beschikking Surinaamse burgers. Geef het door aan belanghebbenden:

china Suriname

Bekijk hier de nieuwe video’s uit China (in het Chinees)

[quads id=1]

[quads id=1]

Bron:

https://www.deboodschap.today/president-bouterse-ontmoet-surinaamse-studenten-in-china/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland