Ik heb een relatie met mijn bloedeigen oom – anoniem Paramaribo

Anoniem Paramaribo
FamilieNieuws, kunnen jullie de mensen vragen om eerst mijn verhaal te lezen en dan pas te reageren?

Ja, Shirley is stapelverliefd op haar oom, het broertje van haar vader. Ze hebben inmiddels besloten om het samen te gaan proberen. Hij is niet een gewone oom. Misschien was het daarom makkelijker voor haar om verliefd te raken. Lees haar verhaal en geef haar zondig wat advies. Ze wil namelijk weten hoe ze dit aan moet pakken. En hoe ze dit aan de familie moet vertellen. Ze wil ook weten of mensen de liefde tussen hun wel begrijpen. Begrijpen jullie het? Lees haar verhaal!

Als jullie de titel zien dan weet ik al dat veel mensen me al gaan judgen. Maar lezen jullie eerst mijn verhaal. Ik ben heel serieus en heb echt advies nodig en geen scheldkanonnen. Ja, ik ben verliefd op Guno, mijn oom. Het broertje van mijn vader. En we hebben besloten om samen verder te gaan. maar hij is niet een gewone oom. Lees aub

Ik ben Shirley, 24 jaar en ik woon in Nederland. Mijn vader woont in Paramaribo. Hij en mijn moeder zijn gescheiden en ik ga regelmatig op vakantie naar Paramaribo. De familie van mijn vader heb ik pas leren kennen toen ik naar Suriname begon te komen. Dus velen ken ik niet.

Guno is het jongste broertje van mijn vader. Die heb ik nooit gekend omdat mijn vader altijd in Nederland woonde en Guno in Amerika. Ze kennen elkaar ook niet want Guno is een buitenkind van mijn opa. Dus eigenlijk is hij het halfbroertje van mijn vader. Ondertussen kent mijn vader al die buitenkinderen van zijn vader en zijn ze 1 happy familie geworden. Iedereen zou afgelopen december naar Paramaribo komen want mijn opa zou biggie jari worden. Mijn broertje en ik waren er ook. Voor het eerst zouden sommige broers en zussen elkaar ontmoeten

Wij logeerden bij mijn vader en een paar broers zouden ook daar logeren. Ook die twee uit Amerika waaronder Guno. Die is 45 jaar.

Zij waren al in Paramaribo, maar ze waren niet thuis toen we aankwamen. Ik zag Guno pas de volgende ochtend. Hij en ik waren op slag verliefd. Ik zeg het jullie. Ik heb nog nooit liefde op het eerste gezicht gevoeld. Onwerkelijk. Natuurlijk wisten we dat het niet kon dus beiden (dat heb ik achteraf van hem gehoord) probeerden we elkaar te ontwijken. Guno is zelfs verhuisd naar het huis van een andere broer. Alleen om de verleiding niet te groot te maken.

Familie zou het afkeuren

Mijn vader zou het nooit accepteren als hij iets zou proberen. De hele familie zou het afkeuren. We hebben even over onze gevoelens gesproken maar hebben het aan een kant gelaten. De aantrekkingskracht was er zeker. Maar het was verstandig om er niets mee te doen. Ik had ook een vriend in Nederland. Guno heeft wel kinderen maar is al heel lang niet meer samen met zijn vrouw. Hij zal vast wel vriendinnetjes hebben gehad. Niet echt een relatie

Nadat we vertrokken uit Paramaribo bleven we wel contact houden. Ja, hij was mijn oom. We hebben het nooit over intieme dingen gehad. Maar we appten en belden. Hij was gewoon een soort van mijn lievelingsoom geworden.

Paasvakantie

Toen vroeg hij me in maart of ik tijdens de paasvakantie naar Amerika wilde komen. Natuurlijk wilde ik dat. Ik wilde eerst mijn broertje meenemen (voor de veiligheid) maar die ging uiteindelijk niet mee. Ik ben in totaal 16 dagen in Amerika gebleven. Daar ontmoette ik een goede kennis van hem. Een man waar ik heel goed mee kon opschieten en die ik ook heel leuk begon te vinden. Inmiddels was mijn relatie over dus ik was vrij om te doen en laten wat ik wilde.

2 dagen voor mijn vertrek ging ik stappen met die vriend. Het was 6 uur in de ochtend toen ik thuis kwam. Guno liep naar de auto. Hij was blijkbaar heel de nacht opgebleven. Guno was verschrikkelijk boos. Hij kon me de hele nacht niet bereiken. Hij werd boos, ook zijn vriend heeft hij aangesproken. Want die nam ook de telefoon niet op. We hadden gewoon een leuke tijd. En ja, die vriend was wel gek op me en we zaten gewoon te flirten verder niets. Ik ben een jonge dame van 24 jaar. Wat is het probleem en inmiddels was ik ook wel over die crush heen die ik had met Guno. Dat dacht ik.

Toen we binnenkwamen weet ik niet wat er er allemaal gebeurde maar een goede vechtpartij eindigde in een stevige vrijpartij. ’s Ochtends werd ik wakker in zijn bed. Ik schaamde me rot. Hij ook. Ik zou de volgende dag vertrekken. Die dag was ik heel de dag weg en ben gaan shoppen. Die avond hebben we het toch weer met elkaar gedaan. Toen hebben we er bewust voor gekozen. We hebben ook gezegd dat we het daarna nooit meer zouden doen. Niemand mocht het weten. Maar ik was op dat moment al helemaal verliefd. Huilend heb ik afscheid van hem genomen en hem gezegd adt ik hem wilde hebben. Hij ging akkoord.

Sinds maart heb ik dus een (telefoon) relatie met mijn oom. Ik noem hem mijn geheime vriend. Ik hou van hem en hij van mij. Ik durf er niet voor uit te komen want hij is het broertje, half broertje, van mijn vader. Maar het voelt zo fijn. Zo goed. En hij heeft hetzelfde. Hij noemt me zijn vriendin. We gaan elkaar in december weer ontmoeten.

Mijn moeder weet dat ik een vriendje heb ik Amerika maar ze weet niet wie het is. Ik wil er niet mee toppen. We willen ervoor gaan. Dit is echte liefde.

Ik denk er zelfs aan om te verhuizen naar Amerika. Ik ben echt so in love. Ik snap het ook niet maar dit is het echt. Hij is wel het broertje van mijn vader maar zo zijn we niet opgegroeid. Als eerste ken ik hem niet eens een jaar. Pas sinds een paar jaar weet ik van zijn bestaan. En mijn vader ziet hem niet als een broer zoals die andere broers van hem. En ze lijken niet eens op elkaar. Ik weet dat het niets zou moeten uitmaken. Maar zo is het wel.

Hij is mijn alles

Guno is mijn maatje, mijn alles en ik wil met hem oud worden. Na december gaan we het moeten vertellen want stiekem doen heeft geen zin. Niemand ziet hem als mijn oom. Maar hij is het wel. We hebben hetzelfde bloed. Ik wil best kinderen. Medisch moet dat gewoon kunnen heb ik gelezen, maar is het wel goed om te doen? Ik wil graag jullie mening hierover.

Anoniem Paramaribo
Voorbeeldfoto van albertusvanderh

Ik hield al van Guno vanaf de eerste ontmoeting. Moet ik deze liefde laten varen omdat hij mijn oom is, of kan dit wel? Ik zit er echt mee. Niet alleen voor nu, maar ook voor later. Maar ook ten opzichte van de familie. Mijn moeder gaat het uiteindelijk accepteren, maar wat gaat de familie van mijn vader zeggen? Hoe moet ik dit zeggen? Of hoeven ze het nooit te weten te komen? Dit kan ik toch niet jarenlang geheim houden? Ik weet het even niet. Maar wat ik wel weet ik dat ik van Guno hou en dat we ervoor zullen gaan. Hopelijk kunnen jullie mij hierover adviseren zonder mij te oordelen. Dit kon jullie ook overkomen. Je hebt nu eenmaal niet in de hand op wie je verliefd wordt. Dank jullie wel.

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig