8 december proces vindt vandaag plaats te Paramaribo – strenge beveiliging – scholen in de omgeving gesloten (video’s)

8 decmber Bouterse Suriname
Onder strenge veiligheid vindt vandaag het 8 decemberstrafproces plaats in Paramaribo. Scholen in de omgeving zijn uit voorzorgsmaatregelen gesloten. Dit is nooit eerder gebeurd.

[quads id=1]

Alle 23 verdachten moeten zich aanmelden. De president is ook 1 van de verdachten. Tegen hem en 7 anderen is 20 jaar celstraf geëist. Bouterse zal niet aanwezig zijn. Hij is in China. Meer hierover in het bericht en kijk naar de video’s erover. Hoe zal dit aflopen? Wat denken jullie?

[quads id=1]

8 december proces in Paramaribo

Starnieuws Suriname schreef het volgende: 8 decemberstrafproces onder strenge veiligheidsmaatregelen. Onder strenge veiligheid vindt vandaag het 8 decemberstrafproces plaats. Vijf scholen in de omgeving van de Wulfinghstraat te Paramaribo zijn uit voorzorgsmaatregelen gesloten. Dit is nooit eerder gebeurd.

23 verdachten

Vandaag zal de Krijgsraad het onderzoek ter terechtzitting afsluiten in de burger- en de militaire kamer. Er zal een datum worden bepaald voor het vonnis. De eerste zitting in de burgerkamer, waar ex-legerleider Desi Bouterse terechtstaat, vindt om 9.00 uur plaats. De militaire kamer komt om 13.00 uur bijeen. Alle 23 verdachten zijn gedagvaard om zich aan te melden.

[quads id=1]

Bouterse nooit voor de rechter

President Desi Bouterse is tijdens het proces nooit voor de rechter verschenen. Hem is verstek verleend. Hij is wel geweest bij de rechter-commissaris tijdens het gerechtelijk vooronderzoek. Tegen Bouterse is door het Openbaar Ministerie 20 jaar celstraf geëist. De president is op dit moment in China voor een officieel staatsbezoek.

[quads id=1]

8 decmber Bouterse Suriname
De strafeis van het Openbaar Ministerie. Foto uit Starnieuws
Amnestiewet

Raadsman Irwin Kanhai, die de meeste verdachten bijstaat, heeft tijdens het proces aangevoerd dat het bewijs ontbreekt. Hij heeft gevraagd dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk wordt verklaard. Hij heeft ook aangegeven dat tegen de Amnestiewet is gehandeld. Alle verdachten hebben tijdens het jarenlange proces aangegeven dat zij de moorden niet hebben gepleegd. Het is nu aan de Krijgsraad om het oordeel te vellen.

Lang lopend proces

[quads id=1]

Het gerechtelijk vooronderzoek in deze megazaak is op 1 november 2000, een maand voor de verjaring, begonnen. Op 30 november 2007 begon het strafproces in een speciaal voor deze zaak ingericht kantongerecht. Na diverse onderbrekingen, zal het langlopende proces na twaalf jaar worden afgesloten.

Video’s

Dit is wat de president eerder dit jaar vertelde over het proces:

[quads id=1]

Dat de scholen worden gesloten is niet gebruikelijk:

Bron:

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/55763

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland