Ronnie Brunswijk: Er zijn zonet weer schoten gelost in de omgeving – veiligheid Suriname

Brunswijk Suriname

Ondernemer tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk zegt aan Starnieuws dat er zojuist schoten zijn gehoord zo’n vijf kilometer van de plek waar twee goudzoekers dood zijn geschoten door een Braziliaanse bende.

[quads id=1]

Braziliaanse bendes gaan zodanig te keer dat mensen bang zijn in de dorpen en goudvelden. Hij hoopt niet dat er weer doden gaan vallen. Meer informatie in het bericht. Wat moet er gebeuren om de veiligheid terug te brengen?

[quads id=1]

Brunswijk Suriname

Starnieuws Suriname schreef het volgende: Brunswijk: Weer schoten gelost in omgeving Gaanda. Ondernemer/Assembleelid Ronnie Brunswijk uit bezorgdheid over situatie Mama Ndjuka-gebied.

ABOP

Ondernemer tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk zegt aan Starnieuws dat er zojuist schoten zijn gehoord zo’n vijf kilometer van de plek waar twee goudzoekers dood zijn geschoten door een Braziliaanse bende. Op 23 november zijn mensen bij een bar bij het plaatsje Gaanda in Sipaliwini overvallen en gegijzeld. President Desi Bouterse beloofde hierop dat het overheidsgezag hersteld wordt in het gebied.

[quads id=1]

Mama Ndjuka

Brunswijk merkt op dat hij nog geen versterking heeft gezien in het gebied. “Ik heb alles tot nu toe gedaan en ervoor gezorgd dat de politie in het gebied kon gaan. Ik heb helikopters hiervoor ingezet. Het gezag in het gebied is nog niet hersteld,” zegt Brunswijk. De mensen van zijn concessie te Mama Ndjuka heeft Brunswijk op het hart gedrukt om de basis niet te verlaten om poolshoogte te gaan nemen. Brunswijk heeft de veiligheid op zijn concessie verder opgevoerd.

[quads id=1]

levens

De ondernemer merkt op dat de situatie behoorlijk aan het escaleren is. Hij hoopt niet dat de situatie te Papatam zich zal herhalen in Sipaliwini. Braziliaanse bendes gaan zodanig te keer dat mensen bang zijn in de dorpen en goudvelden. Brunswijk voert aan dat militairen naar het gebied moeten worden gestuurd om te zorgen voor dat orde en rust terugkeert. Hij hoopt niet dat er weer levens te betreuren zullen zijn.

Reactie van de politie op het voorval waar Brunswijk het over heeft:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/11/29/geen-nieuwe-overval-mama-ndyuka-gebied/

Bron:

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/55753

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland