Video – 5 kinderen en 6 volwassenen BIJNA verdronken na bootongeluk in Suriname

bootongeluk Suriname
‘Thank God dat we nog in leven zijn!’ Dat zijn de woorden van 1 van de slachtoffers die aan de dood zijn ontsnapt.

Een boottrip naar Bigi Pan Suriname is bijna dodelijk afgelopen. 5 kinderen en 6 volwassenen zaten op de boot toen hij omsloeg. Lees hier meer over het drama op het water. De gedupeerde familie vertelt hun verhaal. Kijk ook naar de video van het gezelschap. Laat dit meteen een waarschuwing zijn voor anderen. Wat er ook gebeurt. Ga je op het water: Draag een zwemvest!! Zou dit verplicht moeten worden in Suriname?

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: BIGI PAN-TOUR EINDIGT IN DRAMA OP NICKERIERIVIER. PARADISE – Elf personen van drie gezinnen overleefden, familieleden van elkaar, overleefden zondag ternauwernood een ongeluk met de boot op de Nickerierivier. De drie mannen, drie vrouwen en vijf kinderen uit Paramaribo, waren te Paradise in een boot gestapt voor een zogenoemde Bigi Pan-tour. Maar het vaartuig maakte water en zonk. De meeste opvarenden hebben zwemmend de oever weten te bereiken.

Mensen in de omgeving hebben de kinderen, van zeven tot zeventien jaar, in veiligheid weten te brengen. De families verloren alles wat ze bij zich hadden, zoals documenten, sieraden en geld. Het gezelschap lijdt ongeveer SRD 25.000 schade. Narain Mangar, één van de gezinshoofden, vertelt aan de Ware Tijd dat de trip om kwart voor acht ’s morgens begon.

Lees ook:

Al na enkele minuten varen, bij het beschrijven van een rechtse bocht midden op de rivier, begon er water in de boot te stromen. “We hebben de bootsman erop gewezen waarna hij uitweek naar de rechteroever van de rivier. Hij kwam er dichtbij maar de boot zonk.”

[quads id=1]

Lees ook:

Mangar betreurt de schade van hem en familie, “maar belangrijker is dat er geen levens verloren zijn gegaan”. De ambulance bracht twee vrouwen en vier kinderen naar de Spoedeisende Hulp van het Mungra Medisch Centrum in Nieuw-Nickerie.

Naar het ziekenhuis

Zij mochten na behandeling en een korte observatie het ziekenhuis verlaten. Met het vaartuig zijn eerder vaak zulke tochten gemaakt, alleen is het niet berekend op zoveel passagiers. Volgens Mangar gaat het om een vissersboot in goede staat, “maar we weten echt niet hoe er water instroomde”.

[quads id=1]

Overbeladen

Mensen die hulp hebben geboden, beweren dat de boot overbeladen was. “De bootsman weet heel goed dat hij niet met meer mensen dan de boot toelaat, mag varen”, zegt een touroperator die niet bij naam genoemd wil worden. Bovendien wist de bootsman niet hoe te handelen in de noodsituatie. De touroperator vindt dat sommige toeristen medeschuldig zijn aan calamiteiten. “Omdat men heel graag goedkoop wil reizen in het Bigi Pan-gebied.”

Video

Bekijk hier een video ervan: