Nederland heeft China NIET gevraagd om president Bouterse te arresteren – politiek Suriname (video)

Bouterse China Suriname

Volgens de laatste roddels op social media is Nederland onderweg naar China om daar de president van Suriname te arresteren. Nederland zou China hebben gevraagd om Desi Bouterse daar voor hun ‘vast te houden’.

[quads id=1]

Dit is niet waar. Meer informatie hierover in het bericht. Kijk ook naar de video over zijn vertrek. De president vertrok gisteren richting China na de Srefidensi-activiteiten in Moengo te hebben bijgewoond. Hij en de First lady zijn uitlandig tot 4 december. Speciaal voor deze trip is een Turks vliegtuig gecharterd

[quads id=1]

De ware Tijd Suriname schreef het volgende: NEDERLANDS ARRESTATIEVERZOEK LOOS ALARM. President Desi Bouterse en de First lady zijn uitlandig tot 4 december. President Desi Bouterse gaat op zijn jongste buitenlandse reis naar China én Cuba. De regeringsleider vertrok maandag na de Srefidensi-activiteiten in Moengo te hebben bijgewoond, aan het hoofd van een delegatie naar Beijing.

[quads id=1]

Speciaal voor deze trip is een vliegtuig van de Turkse vliegmaatschappij Atlas Global gecharterd om het reguliere vliegschema van de SLM niet te ontregelen. Tijdens vorige buitenlandse reizen vloog Bouterse met SLM Suriname tenzij hij door een vliegtuig van het ontvangende land werd vervoerd.

Sinds zaterdag circuleert op sociale media een bericht dat de Nederlandse autoriteiten China hebben gevraagd Bouterse te arresteren en uit te leveren om een in Nederland uitgesproken drugsvonnis van elf jaar uit te zitten. Er zouden volgens het bericht al mensen uit Nederland onderweg zijn naar Beijing om te assisteren bij de arrestatie en hem naar Nederland over te brengen.

[quads id=1]

Justitieminister Stuart Getrouw stelde tegenover de Ware Tijd niet op de hoogte te zijn van enig arrestatieverzoek van Nederland. Hij en Danielle Veira, directeur Nationale Veiligheid, zeiden dat deze kwestie wel werd onderzocht.

De Ware Tijd werd naderhand meegedeeld dat er geen arrestatieverzoek of -bevel van Nederland bij China is gedeponeerd. Mocht er daadwerkelijk een dergelijk verzoek zijn gedaan was het volgens een diplomaat ook niet te verwachten dat China daar positief op zou reageren, vooral omdat Bouterse op uitnodiging van de Chinese leider Xi Jinping is afgereisd.

[quads id=1]

Het staatsbezoek aan China duurt van 27 tot en met 30 november. In China zullen overeenkomsten over veiligheid, landbouw, handel en investering, technische en economische ondersteuning en people-to-people-uitwisseling worden afgehandeld. Bouterse is van 2 tot en met 4 december op Cuba op uitnodiging van ambtgenoot Miguel Díaz-Canel. Ook op het eiland zullen er overeenkomsten worden getekend.

[quads id=1]

Bekijk hier een video omtrent het staatsbezoek:

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/11/26/nederlands-arrestatieverzoek-loos-alarm/

Geschreven door Ivan Cairo
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland