In the spotlight – Mijn zoon, Jordy Tjon Sjoe Sjoe – Boruh – FamilieNieuws Suriname (foto’s en video’s)

Boruh Suriname
Vandaag in de spotlight hebben we de talentvolle jonge artiest Jordy Tjon Sjoe Sjoe, ook wel genoemd Boruh. Een bijzonder verhaal. Het komt namelijk van zijn vader Guno Tjon Sjoe Sjoe uit Suriname.

Een trotse vader die vol liefde vertelt over zijn zoon. Bekijk het bericht om te lezen wat hij schrijft. En kijk ook naar de foto’s en video’s van Boruh. Hij heeft onlangs zijn eerste film/video uitgebracht. Je kunt hem hier bekijken. Het is fantastisch! Tik joe big up Boruh. Succes met alles en dat gaat vast lukken met zo een trotse vader achter je. Helpen jullie mee met de felicitaties en big ups!

Over mijn zoon Boruh

Boruh is geboren op 25 juni 1995 als Jordy Tjon Sjoe Sjoe. Op z’n 9e ontpopte zijn muzikaal talent op de muziekschool in Almere. Als beginnend pianoleerling was hij binnen een half jaar beter dan z’n duo-klasgenoot die al jaren muziekles volgde. Het advies was dan ook aan de ouders om privé lessen te nemen.

Klieren op school

Jordy heeft zich vervolgens ontpopt als goede pianist. Gespeeld op het landgoed van Wibi Soerjadi waar iedere goede pianist mocht spelen, op een benefitconcert in Utrecht, in Suriname bij het CCS op een concert waarbij President Venitiaan, corp diplomatique en de directie van de Suralco aanwezig waren. Hij speelde dan wel klassieke muziek, maar in het dagelijks leven was hij er meer één van het voetbalveld, ook klieren op school en hangen met leeftijdsgenoten.

Als vader

Ik ben als vader menigmaal naar school geweest vanwege zijn gedrag. Op 12 of 13 jarige leeftijd kreeg hij er schoon genoeg van om als maar voor onze huisvisite te moeten opdagen. ‘Kan Jordy niet effe spelen’ was dan de vraag! Het was toch vrij plots dat hij zei: ‘pianomuziek is stom, ik wil dat niet meer!’. De muziek die we vervolgens te horen kregen was meer in de trend van Kill the b*tch en te gênant voor de oudere generatie om aan te horen. Het was toen azonto en rap.

Trip naar Suriname

Ik herinner mij een trip naar Raleigh vallen Suriname, met jongeren uit Nederland en ook wat ouderen uit Suriname en die ouderen werden mij een partij boos over schijnbaar vulgaire muziek waarbij het de jongeren meer om de beat ging. The beat is wat eigenlijk bij jongeren de muziek maakt. De woorden / text komen daarna. En het verhaal en uitstraling is ook totaal anders dan de generatie van de 70 – 90er jaren. De jongeren hun wereld is snel, hun taal dynamisch en heeft veel beeldspraak en is een slang van onze heterogene bevolking. Een voor ouderen grof woord geeft in hun vertaling een totaal andere uitkomst. Is goede sh*t mang!

Kennen geen huidskleur

🙄De jongeren onderling mengen zich ook veel beter dan de ouderen en het leukste vind ik dat ze geen huidskleur kennen. Althans dat is wat ik hier zie over de vloer. Dat is echt heel mooi. Ik hoop dan ook dat ‘Boruh’, bij het maken van zijn keuze, in het volgen van zijn hart zeer succesvol zal zijn.

Door zijn trotse vader Guno

Zo ja…

Bekijk hierboven zijn eerste film🎥🎬 Die is na 3 jaar eindelijk gereleased 😍. Je kan hem ook bekijken op zijn persoonlijk website!
Boruh wil graag beter worden en daarvoor heeft hij jullie feedback nodig!
Laat hem eerlijk weten wat je ervan vindt, ook als je het totaal niks vindt! Daarvan leert hij

P.s Volgende maand kunnen we een nieuw nummer van hem verwachten.

En als je wilt SHARE IT, LIKE IT and FOLLOW

Je kunt hem volgen op:

Zijn Youtube kanaal Boruh

Instagram van Jordy @boruhnootje

Of ga direct naar zijn website Boruh.nl
❤ loveeee

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland