Vrijspraak en maximaal 35 jaar cel voor verdachten wrede zeeroof in Suriname (video’s)

zeeroof Suriname
Woorden schieten te kort om te vertellen op welke beestachtige wijze de slachtoffers zijn beroofd en gemarteld. Sommige zijn wreed afgeslacht en een aantal nog steeds vermist

[quads id=1]

Niet alleen in Suriname maar ook in Guyana waren mensen geschrokken van de wrede gebeurtenissen. Chris Parasram, Rameshwaru Roepnarain, Madre Kishoor, David Williams, Ramdeo Persaud, Ray Torres en Ganesh Beharry gaan 35 jaar de bak in. Bekijk de uitgebreide en gedetailleerde informatie omtrent de zeeroof in het bericht. Vreselijk om te lezen. Kijk ook naar de vele video’s om je geheugen op te frissen. Een zware klap voor de nabestaanden. Zullen ze het eens zijn met de straffen?

Zeeroof Suriname

Lees ook:

Video – 1 van de 16 vermisten levend teruggevonden en is nu in AZP Paramaribo!!!

Dagblad Suriname schreef het volgende hierover: Wrede zeepiraten krijgen elk 35 jaar cel. Drie zijn vrijgesproken. Kantonrechter Marie Mettendaf deed op vrijdag 22 november uitspraak in de brute zeeroofzaak, waarin 12 verdachten zich moesten verantwoorden. Aan Chris Parasram, Rameshwaru Roepnarain, Madre Kishoor, David Williams, Ramdeo Persaud, Ray Torres en Ganesh Beharry, allen Guyanezen, heeft de magistraat forse gevangenisstraffen van elk 35 jaar opgelegd. Zij zijn elk in het tweede kanton veroordeeld tot 10 jaar cel en voor de feiten gepleegd in het derde kanton zijn ze elk gevonnist tot 25 jaar cel.

[quads id=1]

35 jaar

Lees ook:

Video – Michelle Carol, vrouw van overlevende zeeroof, overleden in Paramaribo

In totaal moet elk van dit 7-tal dus een celstraf van 35 jaar uitzitten. De veroordeelde Feroz Bkish kreeg een gevangenisstraf van 15 jaar met aftrek en Terry Durga is veroordeeld tot 5 jaar. Tegen deze laatste had het Openbaar Ministerie een strafvoorstel van 5 jaar gedaan. Tegen het 11-tal had zij keihard 35 jaar celstraf geëist. De magistraat heeft de 3 overige verdachten, Sureshdien N., Premnath P. en Doodnath M., vanwege gebrek aan wettig en overtuigend bewijs integraal vrijgesproken. Ze waren wel aanwezig bij de gepleegde feiten, maar vanwege omstandigheden is hun aandeel bij het wettig en overtuigend bewijs niet geleverd. “Het lijkt mij wel voor de hand liggend, maar het keiharde bewijs moet ik ook hebben. Dan behoor ik de groep van 3 vrij te spreken”, aldus de rechter.

[quads id=1]

Meerdere zeeroven

Lees ook:

Video – Lichaam visser zeeroof Suriname zonder armen en benen aangespoeld

De in beslag genomen boten, jachtgeweren en houwers werden door de magistraat verbeurdverklaard. Op 21 en 26 februari 2019 hebben diverse zeeroven plaatsgevonden. Toen was de kapitein, de zekere Padi, nog niet doodgeschoten. Hij is vermoedelijk degene geweest die de berovingen op zee liet gebeuren; althans het lijkt er heel veel op dat hij de opdrachtgever was. Durga verklaarde dat er toestemming is gegeven aan de bemanning om over te gaan tot piraterij, omdat er vrijwel geen vis gevangen was en hun inkomsten afhankelijk waren van visvangst. Padi is in maart 2018 doodgeschoten. Na zijn dood hebben diverse berovingen en moordgevallen op zee plaatsgevonden. Uit verklaringen van getuigen blijkt dat deze brute en wrede zeeroof, welke gepaard ging met marteling en moord van de bemanning, plaatsvond na de dood van Padi. Slachtoffers werden aan ankers gebonden en verzwaard met batterijen overboord gegooid. Anderen werden gesommeerd om overboord te springen. Weer anderen hadden geen andere keus dan in het water te springen. De slachtoffers werden beroofd van hun vis, voeding en overige goederen.

zeeroof Suriname

[quads id=1]

Doodgeschoten en mishandeld

Dit twaalftal werd ervan verdacht tezamen en in vereniging al deze brute en wrede berovingen op zee te hebben gepleegd. Uit het onderzoek blijkt dat 10 van hen lijfelijk aanwezig waren en 2 niet.

Lees ook:

Video – Overlevende visser vertelt zijn verhaal. Zeeroof in Suriname ~ Paramaribo

In het derde kanton zijn 5 feiten gepleegd. Op 21 februari 2018 is er een beroving gepleegd, waarbij de kapitein is doodgeschoten en de overige bemanningsleden werden mishandeld en beroofd. In verband met deze beroving zijn er getuigen gehoord. Uit één van de verklaringen van de slachtoffers blijkt dat de bemanning bezig was te werken.

[quads id=1]

7 zeepiraten

Hij zag de kapitein in zijn richting komen en plotseling viel hij neer. Hij had een schotverwonding opgelopen. Die beroving werd gepleegd door 7 zeepiraten. De overige slachtoffers werden gemarteld. De criminelen hebben daarbij alle gevangen vis, water, benzine en andere goederen meegenomen. Op 26 februari hebben 10 zeepiraten de beroving op zee gepleegd. Twee verdachten zijn bij deze zeeroof positief herkend op een fotocollage. Tijdens deze berovingen werden steeds 2 boten van de zeepiraten ingezet, waarbij Bowi en Bolo de kapiteins waren. Op 27 en 28 april 2018 werd er weer een feit gepleegd, dus na de dood van Padi. Twee slachtoffers overleefde het voorval, te weten J.M en D.D. Twee bemanningsleden, te weten Mores en Kleine, werden verzwaard middels een batterij en zijn vervolgens in het water gegooid.

Wraak op hun baas

Tijdens de berovingen zeiden de zeepiraten dat hun baas dood is en dat zij daarom meer levens zouden ontnemen. Williams werd bij dit geval positief herkend.

[quads id=1]

Lees ook:

Meer over de brute zeeroof te Suriname. Foto’s en namen van de vermiste mannen

Bij één van de berovingen is een zekere R.G. de enige die het geval heeft overleefd. De eigenaar van de boot maakte contact met zijn kapitein, echter lukte het hem niet om hem te bereiken waarna hij iemand anders belde. Deze laatste vertelde dat die boot op dat moment onbemand was. Hij heeft toen de lege vissersboot gesleept naar de oever.

Hebben het overleefd

Achteraf bleek dat 2 slachtoffers, namelijk Sherwin en Lowel, het geval hebben overleefd.

[quads id=1]

De rechter gaf verder aan dat er geen uitdraai is en ook niets af weet van het bewijs en ook geen andere bronnen heeft om gegevens eruit te kunnen putten. Op grond van vermoedens blijkt dat Tony de zoon is van de overledene. Maar het wettig en overtuigend bewijs hiertoe moet nog geleverd worden.

Lichamen niet gevonden

Er zijn geen harde feiten en bewijzen tegen Tony. “Woorden schieten ons te kort om te vertellen op welke beestachtige wijze de slachtoffers zijn beroofd en gemarteld. Sommige zijn wreed afgeslacht en een aantal lichamen is niet gevonden.

[quads id=1]

Internationale schok

Lees ook:

Video – Tarmatie Ibrahim heeft haar man nodig!! Vermist na brute zeeroof in Suriname

Er is een schokgolf nationaal en internationaal teweeggebracht en het is onbeschrijfelijk hoe wreed men daarbij te werk is gegaan. Het is niet bekend hoe de werkelijke inlichtingenstaat van de verdachten eruitziet, en of zij vonnissen op hun naam hebben. De verdachten zijn hele wrede mensen, die zonder pardon andere mensen hebben vermoord en beroofd.” Het trio dat vrijgesproken is, mag naar huis en de overige blijven in arrest.

Bekijk hier een video erover:

Kijk hier (nogmaals) naar een uitgebreid verslag van de zeeroof:

[quads id=1]

Kijk ook naar een video van de gehouden stille loop:

Bekijk hier nog een video over het geval:

[quads id=1]

[quads id=1]

Hieronder ziet u een video van de vrouw van een andere vermiste visser. Ze vertelt hoe hard haar man heeft gewerkt voor Suriname:

Bekijk hier een interview met de emotionele man:
[quads id=1]

Geschreven door Saskia Bandhan
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland