President Bouterse vertrekt straks met zijn vrouw en aantal ministers naar China – Hij gaat ook naar Cuba (video)

Bouterse Suriname
De president van Suriname vertrekt vandaag voor een staatsbezoek. Hij gaat naar China en hij gaat ook naar Cuba!

[quads id=1]

First Lady Ingrid Bouterse-Waldring reist mee. Voorts maken, vanwege het in China af te werken programma, de ministers van Buitenlandse Zaken, Financiën, Justitie en Politie, Handel, Industrie en Toerisme alsmede Volksgezondheid ook deel uit van deze presidentiële delegatie. Meer informatie en video in her bericht.

President Suriname

[quads id=1]

NII Schreef het volgende hierover: Staatsbezoek president Bouterse aan de Volksrepubliek China en de Republiek Cuba. Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt bekend dat op uitnodiging van de president van de Volksrepubliek China, Z.E. Xi Jinping, de President van de Republiek Suriname, Z.E. Desiré Delano Bouterse, een Staatsbezoek zal brengen aan de Volksrepubliek China.

[quads id=1]

Ook naar Cuba

In dit verband vertrekken de president en zijn delegatie op 25 november 2019. Met het staatshoofd reizen mee First Lady Ingrid Bouterse-Waldring die in China en in Cuba een apart programma zal hebben. Voorts maken, vanwege het in China af te werken programma, de ministers van Buitenlandse Zaken, Financiën, Justitie en Politie, Handel, Industrie en Toerisme alsmede Volksgezondheid ook deel uit van deze presidentiële delegatie.

[quads id=1]

Dit bezoek staat in het licht van de verdere verdieping en versterking van de bilaterale samenwerking tussen beide landen en tevens de consolidering van het strategisch partnerschap tussen de twee soevereine staten. President Bouterse zal een bilateraal onderhoud hebben met zijn collega president Xi Jinping, andere hoogwaardigheidsbekleders en het bedrijfsleven.

[quads id=1]

De ondertekening van diverse overeenkomsten, gericht op de gebieden veiligheid, landbouw, handel en investering, technische – en economische ondersteuning en “People-to-People” uitwisseling zullen tevens worden afgehandeld om zodoende verder inhoud te geven aan deze historische relatie van meer dan 160 jaren.

Vervolgens zal het Surinaamse staatshoofd van 2 – 4 december een staatsbezoek afleggen aan de Republiek Cuba op uitnodiging van president Miguel Díaz-Canel, mede tegen de achtergrond van de herdenking van 40 jaren van diplomatieke betrekkingen tussen beide landen, welke een mijlpaal is in de relatie tussen de Republiek Suriname en de Republiek Cuba.

[quads id=1]

In deze vier decennia is de relatie tussen beide landen geïntensiveerd op onder andere politiek, sociaal, economisch en cultureel gebied. Ter verdere uitdieping van deze goede en vriendschappelijke banden zullen er ook overeenkomsten worden getekend.
Bekijk hier een video over het bezoek van de president aan China:
[quads id=1]

Bron:

https://www.deboodschap.today/staatsbezoek-president-bouterse-aan-de-volksrepubliek-china-en-de-republiek-cuba/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland