‘Het is slechts een verkeersovertreding en geen strafbaar feit zoals andere politici’ – politiek Suriname

Neus Suriname
Het was juist STREI! die vanaf het begin riep dat personen met een vonnis of strafblad op hun naam geen presidentskandidaat mogen worden.

[quads id=1]

Voorzitter Maisha Neus is gevonnist voor rijden onder invloed. Maar bij haar is het slechts een verkeersovertreding en geen strafbaar feit zoals andere politici. Is dat zo? Meer daarover in het bericht. 1 kleine verkeersovertreding moet kunnen toch? Of betekent dit: Einde politieke carrière?

[quads id=1]

STREI! Suriname

De Ware Tijd Surname schreef het volgende hierover: VONNIS NEUS LEGT SMET OP ZIENSWIJZE PARTIJ OVER PERSONEN MET STRAFBLAD. Hoewel STREI! vanaf haar oprichting huldigt dat personen met een vonnis of strafblad op hun naam geen presidentskandidaat mogen worden, ziet de partij geen reden om haar zienswijze op dit vlak te herzien. De krant had een vraaggesprek met ondervoorzitter Gulshan Alibux, nu bekend is geworden dat voorzitter Maisha Neus gevonnist is voor rijden in beschonken toestand. Hij zegt dat de zienswijze van de partij niet veranderd is.

Geen presidentskandidaat

[quads id=1]

Lees ook: Maisha Neus moet afstand nemen van presidentskandidatuur na alcohol incident in Paramaribo – video

Tegelijkertijd geeft Alibux aan dat het slechts een verkeersovertreding betreft die Neus heeft begaan en geen strafbaar feit zoals andere politici. Voorlopig blijft de straf van de partij geldig dat Neus geen DNA- of presidentskandidaat mag zijn. Dat geldt tot en met februari. Hierna zal dit besluit in heroverweging worden genomen met het bestuur en de leden. Hij geeft toe dat het vonnis van de voorzitter de zienswijze van de partij voor een deel beïnvloedt. Volgens hem heeft Neus zich voldoende positief ingezet voor de gemeenschap na het incident.

Hoger beroep

[quads id=1]

Neus zal volgens Alibux niet in hoger beroep gaan maar de opgelegde boete betalen. Ze zal de periode van vijf maanden van intrekking van haar rijbevoegdheid ondergaan. Hoewel een vonnis hoe klein of groot dan ook een vonnis blijft, vindt Alibux dat het niet te vergelijken is met andere strafbare zaken waarvoor politici zijn veroordeeld. Neus is op 6 november voor de rechter verschenen voor rijden onder invloed.

Politie Suriname

De straf die de partij haar heeft opgelegd is een langdurige en duurzame samenwerking aangaan met het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers. Ze zouden starten op 17 november met een radio-uitzending over het rijden onder invloed en bewustwording waarbij diverse belangenorganisaties met elkaar in gesprek zouden treden.

Rijden onder invloed

[quads id=1]

Voorts had STREI! het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aangeschreven met het verzoek om voorzitter Neus in de gelegenheid te stellen een tiental scholen te bezoeken om een voorlichtingsbijeenkomst te verzorgen over de nadelige gevolgen van het rijden onder invloed.

Eerdere berichten:

Bekendmaking van Maisha Neus: Strei! is officieel een politieke partij ~ Suriname

Verdrietige en teleurgestelde Maisha Neus uit Paramaribo biedt publiekelijk haar excuses aan

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/11/22/vonnis-neus-legt-smet-op-zienswijze-partij-over-personen-met-strafblad/

Geschreven door Naomi Hoever
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland