Vijf studenten uit Suriname gaan naar Cuba voor studie (video)

Suriname Cuba
Mooie berichten uit Suriname. 5 knappe Surinamers gaan naar Cuba om te studeren. Vier studenten gaan voor geneeskunde, 1 heeft heeft gekozen voor tandheelkunde. Apotheek Ligeon heeft de tickets betaald!

[quads id=1]

Video – De studenten vertellen hoe trots ze zijn om straks in Suriname te kunnen werken als arts. “Onze eigen Surinaamse artsen”. Dan hoeven straks wij geen beroep meer te doen op artsen uit het buitenland. Meer informatie in het bericht en kijk naar de video. Succes met jullie studie!

[quads id=1]

Studenten Suriname

Starnieuws Suriname schreef het volgende: Vijf studenten die met een studiebeurs naar Cuba vertrekken voor hun studie geneeskunde en tandheelkunde zijn ontvangen door minister Antoine Elias van Volksgezondheid. Vier studenten gaan voor geneeskunde, terwijl een student heeft gekozen voor tandheelkunde. “U moet onthouden, uw prioriteit moet zijn uw medemens te genezen en kwalitatieve zorg te bieden,” sprak de bewindsman.

[quads id=1]

Suriname Cuba

Op deze stoel

Apotheek Ligeon Suriname heeft de tickets voor de studenten gesponsord. “Als minister van Volksgezondheid Suriname bekommer ik mij om alle studenten die in het buitenland studeren. We zullen altijd een steunpilaar voor u allen blijven, ook als ik niet meer op deze stoel zal zitten in de toekomst”, zei Elias. Hij hield de studenten voor dat ze na hun afgeronde studie uiteindelijk bij Volksgezondheid zullen werken.

[quads id=1]

Cuba Suriname

Suriname Cuba

Gerda Kajuffa, hoofd Bureau Onderwijsinformatie en Studiefaciliteiten, zei dat het geduld van deze studenten op de proef is gesteld, want ze moesten in feite al in augustus zijn vertrokken. Ze merkte op dat Cuba geen Suriname is en dat de studenten moeten doorbijten, hun studie moeten afronden en vervolgens als afgestudeerden terugkeren.

Problemen

Christien Polak die het directe aanspreekpunt is voor de studenten die in Cuba en Servië studeren met een beurs, zei dat de bursalen een eigen keus hebben gemaakt en ervoor moeten gaan. Ze is er voor de studenten als die haar nodig hebben en of als ze problemen ondervinden tijdens hun studie. Ze staat dagelijks in contact met hen.

[quads id=1]

Minister Elias gaf de studenten mee dat ze na hun studie niet alleen aan de stedelingen moeten denken, maar ook aan de bewoners van de kustvlakte en het binnenland. Ook deze Surinamers kunnen dan worden geholpen door “onze eigen Surinaamse artsen” en hoeven wij geen beroep meer te doen op onze vriend Cuba, merkte de bewindsman op.

[quads id=1]

Ze gaan over een paar dagen weg

“Vooral de primaire gezondheidszorg is erg goed geregeld in Cuba en de artsen worden daar opgeleid om preventieve zorg te bieden. Dat is wat we ook hier nodig hebben, want dan kunnen de kosten omlaag gaan.” De studenten vertrekken over een paar dagen naar Cuba.

Bekijk hier de video ervan:

Bron:

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/55641

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland