Kinderen van Jason en zijn vrouw Rinette uit Suriname blijven verwaarloosd achter

kinderen Suriname
Jason en zijn vrouw Rinette uit Suriname hebben 4 jonge kinderen. Ze zitten beiden vast op verdenking van drugssmokkel. Rinette zou al voor de derde keer gepakt zijn met bolletjes in haar maag

[quads id=1]

Nu wil de advocaat dat tenminste 1 van de twee wordt vrijgelaten want hun jonge kinderen zitten zonder ouders en worden verwaarloosd. Vinden jullie ook dat ze tenminste de moeder vrij kunnen laten om voor haar kids te zorgen? Moet de rechter aan de kinderen denken of hadden de ouders dat zelf moeten doen? Of moet de rechter de kinderen in zo een situatie uit huis plaatsen?

[quads id=1]

Jonge kinderen in Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Rechter bekommert zich niet om verwaarloosde kinderen. Het feit dat vier jonge kinderen, van wie één doofstom is, verwaarloosd zonder ouders zitten in Suriname, is voor rechter Maureen Dayala geen aanleiding de vader of moeder voorlopig vrij te laten. Ze vindt dat de ouders eerder de consequenties van hun handelen – poging tot cocaïnesmokkel – hadden moeten overzien.

[quads id=1]

Hij is de baas

Het gaat om het echtpaar Jason S. en zijn vrouw Rinette S. Als derde verdachte zit vast Sureshkumar B. voor wie de drugs op 25 september zou worden gesmokkeld. In eerste instantie heeft de vrouw toegegeven dat hij de baas is, maar later trok ze deze verklaring in uit vrees voor haar leven.

Derde keer

Advocaat Hemradj Matawlie van het echtpaar: “De kinderen zijn nu aan hun lot overgelaten. Er is niemand die zich om hen ontfermt.” Volgens de rechter is dit de de derde keer dat Rinette S. bolletjes heeft geslikt.

[quads id=1]

Raadsvrouw Chandra Algoe meent dat er geen duidelijk bewijs is tegen haar cliënt Sureshkumar B. Hij is volgens haar aangehouden omdat hij in een groot huis woont en voertuigen bezit waarvan hij niet wil verklaren hoe hij die heeft kunnen kopen. Algoe: “Als dat een reden is om mensen op te sluiten dan zou de helft van deze zaal in de gevangenis zijn. Het huis is van zijn ouders.”

[quads id=1]

Bolletjes slikken

Haar argumenten zijn afgewezen. Dayala wees erop dat de vrouwelijke getuige Sureshkumar B. heeft aangewezen. “Hij zat erbij toen ze de bolletjes slikten. Het groene voertuig waarmee de man en vrouw zijn afgezet is ook van hem, dus er zijn wel bewijzen tegen hem.” De zaak is voor verdere behandeling uitgesteld naar 2 december.

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/11/19/rechter-bekommert-zich-niet-om-verwaarloosde-kinderen/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland