Eis blijft 18 jaar tegen piloten Harti en Dionathan – drugsvliegtuig met 488 kilogram coke in Suriname (video)

vliegtuig drugs Suriname
Piloten Harti en Dionathan en ook ondernemer Raj Oedit staan terecht ivm de 488 kilogram cocaïne dat vorig jaar aangetroffen was in een vliegtuig.

[quads id=1]

De strafeis voor de piloten is 18 jaar! En een geldboete van SRD 200.000. Meer informatie in het bericht. 18 jaar cel. Dat is niet een klein beetje.

[quads id=1]

Drugsvliegtuig Suriname

Officier van justitie, Shanta Mahadew, heeft op de rechtszitting van maandag in haar tweede beurt duidelijk gemaakt dat ze bij de strafeis blijft. Ze eiste 18 jaar cel tegen de piloten Harti L. en Dionathan M. voor deelname aan een criminele organisatie en het invoeren van 488 kilogram cocaïne. In deze zaak staat ook terecht ondernemer Raj Oedit.

[quads id=1]

Geldboete

Er werd 488 kilogram cocaïne onderschept vorig jaar in een vliegtuig dat geland was op zijn perceel in Saramacca. Ook is gevraagd om hen een boete op te leggen van SRD 200.000.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is het vast komen te staan dat de verdachten met de drugs in het vliegtuig waren op Surinaams grondgebied. Ook de landing was reeds ingezet. Mahadew voerde aan dat beide verdachten actief betrokken waren bij het feit; ze hebben voor het transportgedeelte gezorgd en waren bewust van de aanwezige drugs.

[quads id=1]

Meerdere transporten

Uit het onderzoek is gebleken dat beide verdachten minimaal twee drugstransporten actief uitgevoerd hebben in opdracht van derden. De instructies kwamen ook van hen en die ontvingen ze in Brazilië, Venezuela en in Suriname. Het OM benadrukte dat Harti L. en Dionathan M. deze feiten zelf bevestigden bij de politie en bij hun voorgeleiding bij de rechter- commissaris.

Vergissing

Mahadew merkte op dat het feit zich heeft voltrokken in het derde kanton, omdat het drugsvliegtuig in Saramacca aangetroffen werd. Volgens haar vergist de verdediging zich dat het om het tweede kanton gaat. Op 16 december zullen de raadslieden Irvin Kanhai, Vishal Rambharos en Michella Lau-Kerssenberg dupliceren in deze zaak.

Video:

[quads id=1]

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar [email protected] of Whatsapp het naar +31685421200 en wij publiceren het GRATIS voor u. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland